Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Kültür | Sanat | Edebiyat > Dünya Edebiyatı


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.01.2009, 03:59   #1
oneyouu
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gabriel Garcia Marquez'in mektubu






Büyük usta Gabriel Garcia Marquez lenf kanseriyken durumu gittikçe ağırlaşıyor... Marquez dostlarına, yaşamın her anının ne kadar değerli olduğunu anımsatan bir " veda " mektubu bırakıyor...Bu mektubu bir ustanın " insanlığa son armağanı" olarak görebiliriz... Yaşam boyu unutmamamız gereken gerçek öğütler bu cümlelerde saklı... Siz de asın gözünüzün önünde bir yere. Ve asla unutmayın….

VEDA

Tanrı, bir an için bez bebek olduğumu unutsa ve bir yaşam armağan etse bana, aklımdakileri hemen söylemezdim, önce düşünürdüm konuşmadan. Maddi kıymetiyle degil, anlamıyla değerlendirirdim herşeyi. Gözümü her kapattığımda 60 saniyelik ışık kaybettiğimi anımsayarak az uyurdum, daha çok düşlerdim. Başkaları geri dururken yürürdüm. Uyanırdım başkaları uyurken. Başkaları konuşurken dinlerdim. Ve ne çok zevk alırdım çikolatalı dondurmadan!...

Bir parça yaşam verseydi bana Tanrı, sade giyinir, kendimi sırt üstü güneşe atardım, yalnız vücudumu değil ruhumu da çırılçıplak soyardım. Tanrım! Kalbim olsaydı eğer, buza yazardım nefretimi ve güneşin doğmasını beklerdim. Van Gogh düşüyle bir Benedetti şiiri çizerdim yıldızlara ve bir Serrat şarkısı, aya adadığım serenat olurdu. Gözyaşlarımla gülleri sulardım, acısını hissederdim dikenlerinin ve öpüşünü kızıl yaprakların.

Tanrım! Bir parçacık yaşamım olsaydı eğer, sevdiğim insanlara, onları sevdiğimi söylemediğim tek bir günün geçmesine izin vermezdim. Hayatımdaki her kadını ve her erkeği, onun en sevdiğim olduğuna inandırırdım. Aşkla yaşardım. Aşık olmadığı için yaşlandıgını anlamayıp, yaşlanınca aşık olamadığına inanlara ne kadar yanıldıklarını gösterirdim. Kanat verirdim çocuklara ama bırakırdım uçmayı kendi kendilerine öğrensinler diye. Ihtiyarlara, ölümün yaşla değil, unutmakla geldiğini öğretirdim.

İşte insanlar! Sizden bu kadar çok öğrendim... Öğrendim ki herkes, dağın doruğunda yaşamak ister, gerçek mutluluğun nasıl ölçüldüğünü bilmeden. Öğrendim ki yeni dogan bebek, minicik yumruğuyla babasının parmağını sıktığında, onu sonsuza dek tutsak eder. Öğrendim ki insan, ancak birini ayağa kaldırmak için eğildiğinde ona yukarıdan bakar. Sizden çok sey öğrendim. Ama gerçekte pek de işe yaramayacaklar. Çünkü bunları valizimde sakladıkça, ben mutsuz öleceğim.



Gabriel Garcia Marquez
  Alıntı ile Cevapla
Eski 08.02.2009, 01:14   #2
Çevrimdışı
TuAnA
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gabriel Garcia Marquez'in mektubu

Öğrendim ki insan, ancak birini ayağa kaldırmak için eğildiğinde ona yukarıdan bakar.

Demekki valizimizde sadece kıyafetlerimiz değil insanlığımızıda saklıyoruz..

Valizi boşaltmanın zamanı gelmiş.Allah tan benim valiz hafifti.

Konu TuAnA tarafından (08.02.2009 Saat 01:51 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
TuAnA'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 23.12.2012, 11:47   #3
Çevrimdışı
Apple
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gabriel Garcia Marquez'in mektubu

Marquezi hep sevmişimdir. Şu bir kaç cümleyle bile ne kadar çok şey öğretiyor insana. Yaşamın her anı gerçekten ne kadar da değerli..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Apple'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gabriel, garcia, marquezin, mektubu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.