Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Tarihi > Dünya Tarihi


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.09.2013, 20:33   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Truva'dan Günümüze Kimyasal Savaşların Tarihi








ABD'nin Suriye rejiminin sivillere ve muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığı yönündeki bulguları, Truva savaşından günümüze kadar uzanan kimyasal ve biyolojik silahların uzun tarihinin son kanıtı oldu. Homeros'un Odise destanında Truva savaşlarında uçları zehirlenmiş okların kullanıldığından bahsedilir. Bu savaşlarda kimyasal maddelerin kullanıldığı yönündeki ilk tarihi bilgidir. Yukarıdaki illüstrasyonda Odise'nin eşi Penelope'nin aşıklarını Ithaca'da ok ile öldürülürken tasvir…









Bu tabloda ise 1764 yılında Amerikan yerlilerine verilmiş battaniyelerde çiçek virüsü bulunduğu için Ottawa yerlilerin şefi Pontiac İngiliz Yarbay Henry Bouquet ile tartışırken gösteriliyor.








Dünya Savaşı'nda bilim adamlarının kimyasal üzerindeki deneyleri kimyasal silahların daha sıklıkla kullanılmasının yolunu da açtı.
1. Dünya Savaşı'nda her iki cephede de savaşan askerler zehirli gazlardan etkilendi.









Birlikler üzerinde kullanılan kimyasallar askerlerin genellikle körleşmesine neden oluyordu. Nisan 1918'de Fransa'nın Béthune kentinde çekilmiş bu fotoğrafta kimyasal silahlardan zarar görmüş İngiliz askerler revirin dışında bekliyor.
Yerel savaşlarda da uzun süre doğal kimyasal silahlar kullanıldı.








2. Dünya Savaşı'nda ABD ordusunda hardal gazı vardı. O zamanın ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt, ABD'nin bu gazı yalnızca mihver güçlerinin kimyasal silah kullanmaları durumunda bir misilleme olarak kullanacağını söylemişti.








2. Dünya Savaşı'nın sonlarına yaklaşılırken 1945 yılının baharında ABD, termit ve napalm içerikli oksitleyici maddelerinin karışımından yapılmış yakıcı bombalar ile Tokyo'da 106 kilometrekarelik alanı böyle küle çevirmişti.


Kaynak





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.09.2013, 20:40   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Truva'dan Günümüze Kimyasal Savaşların Tarihi





Şubat 1951'de Kore'de düşman ikmal binası üzerinde bir napalm bombası patlarken çekilmiş bir fotoğraf. Napalm ile petrol veya diğer benzin ürünleri güvenli bir şekilde depolanırken yandığında büyük oranda etkili olabiliyor.







Haziran 1952'de komünist esirleri ayıklamak için ABD ordusunun paraşütçü birlikleri Kore'deki bir savaş kampına girince esirler göz yaşartıcı gazdan bu şekilde kaçıyordu.







1960 Mayıs'ında Almanya'nın Kiel kentinde çekilen bu fotoğrafta Nazi Almanya'sından kalan sinir gazı bombalarının bulunduğu bu varil geminin ambarına dikkatlice indiriliyor.








2. Dünya Savaşı sırasında Auschwitz ve Nazi kamplarında kalan Yahudi esirleri öldürmekte kullanılan ziklon B gazı Nazi komutanı Adolf Eichmann'ın Şubat 1961'deki davasında gösteriliyor.







1962 ila 1971 yılları arasındaki Vietnam savaşında ABD birlikleri, komünist düşmanlarının gizlenmek ve yiyecek için ormanları kullanmasını önlemek için yaprak dökücü kimyasalları kullanıyordu.







1984 yılında, BM uzmanları sekiz yıl süren İran-Irak savaşında Irak'ın kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaları incelemek için İran'ın başkenti Tahran'da incelemelerde bulundu.








Körfez Savaşı'nın hemen ardından 1991 yılında ABD ordusu Khamisiyah Mühimmat Deposu Kompleksi'ndeki Irak roket mevzilerini ve siperlerini bombaladı. CIA daha sonra yaptığı açıklamada bombalama ardından tesislerden sarin sinir gazının çıktığını tespit ettiklerini duyurmuştu.







1996 yılında BM temsilcileri Irak'ta biyolojik silah yapımında kullanıldığı iddia edilen maddeleri böyle imha etmişti.






Mart 1998'de Kuveyt'teki ABD'li askerler, Irak'taki silah depolarında olduğu tahmin edilen şarbona karşı aşılanıyor.






2003 yılında ABD ordusu tarafından yayınlanan bu fotoğraf, Irak'ın batısında nükleer, kimyasal ve biyolojik eğitim verilen bir merkezden.





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.09.2013, 22:15   #3
Çevrimdışı
Cliff Durden
... Cliff 'Em All...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Truva'dan Günümüze Kimyasal Savaşların Tarihi

Moğolların tarihteki ilk kimyasal silahı kullandıkları düşünülürse, onlara listede yer verilmemesi şaşırtıcı doğru

Bu harika beyfendiler mancınıklara cüzzamlıları koyup surların içine fırlatırlarmış. Tabi mancınıkla fırlatılan cüzzamlı içeri düşünce parçalanıp dağılıyor.. ve içeridekilere bulaşıyor bu iğrenç hastalık.. Adamlar da surları açmak zorunda kalıyorlar..

Kimyasal silahın mucitleri vesselam.
__________________
Yerli dizilerle ilk tanışmam TV'de değildi. 12 yaşındaydım, bir ilçede arkadaşlarla geyik yapıyorduk. Arkadaş bir diziden bahsetmişti:

''Abi şimdi bir adamın yengesi var ona yürüyor, yenge de çocuğa yürüyor, amca teyzeye yürüyor...''

Ana fikir açık, basit ve doğruydu. En sonunda Cem Yılmaz ve diğerlerinin öğrendiği şeyi öğrendim;

Bahçevan aşçıya, aşçı evin büyük oğluna, büyük oğul yengeye, sonra hep beraber uşağa

Kurt Sutter bazılarının neyine la, bu imza yeter. He bu suç değildir inşallah.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
1. dünya savaşı, 2. dünya savaşı, abd.suriye, asker, destan, dünya savaşı, franklin d. roosevelt, homeros, ingiliz, kimyasal, kore, mihver güçleri, napalm, penelope, rejimi, savaşların, termit, truvadan, yerliler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.