Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Tarihi > Dünya Tarihi


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.12.2012, 22:58   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri
Engizisyon mahkemeleri , Hristiyanlığa, tanrının kurallarına, skolastik düşünceye, Katolik mezhebine karşı olanları yargılayıp, korkunç işkencelerle öldürüp, diğer insanlara da başkaldırmamaları için ibret olması amacıyla kurulmuş, insanlığın ve en başta Hıristiyanlık tarihinin kara lekelerinden biridir. İlk engizisyon mahkemelerinin, 1183 yılında Papa III. Lucius’ un dini koruma amacıyla, başka fikirlere sahip insanlara karşı olduğu ve asilik yapanı acımasız işkencelerle öldürdüğü mahkemelerin kuruluşuyla başladığı söylenir. 1184 yılında Verona Konsili, kilisenin Haçlı Seferleri ve doğu dünyasının bilimsel gelişmeleriyle kaybettiği itibarı geri kazanmak için toplandı. Papa III. Lucius tarafından toplanan bu konsilde baron, senyör, dük, marki, kont, vikont gibi soylu sınıfları aforoz sırasında kiliseye para ve silah yardımı yapmak zorunda oldukları, aykırılık yapanların, dinden çıkanların, din kurallarına karşı düşünceler geliştirenlerin, sapkınların ihbar edilmesi gibi kurallar koyuldu. Engizisyon mahkemelerinin temelleri atılmış oldu. Ancak henüz kurumsallaşmamıştır.

İspanyol Engizisyon Mahkemesi Sembolü
Haçın yanındaki zeytindalı ve kılıç;
Merhamet ve Cezayı sembolize ediyor




Papa III. Innocentus ve Papa III. Honorius engizisyonu sistemleştirmeyi başardılar. Sistersiyen ve Dominiken tarikatlarına ilk defa cezalar konusunda yetkiler verildi.Dominikenler başta yanlış inanışları araştırmakla, sapkınlıkları inceleyip şüphelileri sorgulamakla görevlilerdi. Cezaları ise laik mahkeme verirdi. Ancak engizisyon bu uygulama şekliyle sapkınlıkların önüne geçemiyordu. Papa IV. Alexander engizisyon mahkemelerinin bağımsızlığını ilan etti.


Engizisyon Mahkemesi
Pedro Berruguete Eseri - 1475.



Engizisyon mahkemeleri artık sadece sapkınları, asileri, dinden çıkanları değil Yahudi ve Müslümanları da ilgilendiriyordu. 1232 tarihinden itibaren bu dinlere mensup kişilerin özel işaretlerle ayrılması kararlaştırılmıştı. Müslüman ve Yahudi olanlara, bu dinlere sempati gösterenlere, onlara yardım edenlere yapmadıkları zulüm kalmadı. 1255 yılında engizisyon mahkemelerinin en etkili silahı olan ‘’ İman Fermanı ‘’ yayınlandı. Bu fermana göre tüm halk engizisyon mahkemelerine karşı sorumluydu ve birer ajan gibi hareket etmek zorundaydılar.


Engizisyon mahkemesinde yargılananlar ilk olarak suçlu sayılır, masum olduğunu ispatlaması gerekirdi. Suçlu kişi öncelikle kilisede yargılanırdı. Halk sanığın yakılması için odunlar taşırdı. Her odun getirenin günahlarında eksilme olduğuna inandırılmışlardı. Ayrıca ölüm kararını kilise vermezdi çünkü insan öldürmekle suçlanmak istemiyorlardı. Sivil mahkemenin asla insaflı davrandığı görülmezdi. Çünkü ölüm kararı vermek zorunda olduklarını biliyorlardı. Aksi bir karar verirlerse aforoz edilirlerdi.


Mahkemelerde suçlanan kişiye avukat verilmezdi. Sorgucular psikolojik baskı kurmakta çok ustaydılar. Engizisyon mahkemelerinin koyduğu ana kural, yani ihbar sonucu, ihbar edilen kişi gözlem altında tutulur ve suç üstünde görülürse mahkeme tarafından yargılanırdı. Gerektiğinde işkence yöntemine başvurulurdu. Mahkemeler gelen ihbarların yarısını ciddiye almazdı.


Jan Hus
H
ıristiyan reformcu teolog. Papaz ve bir dönem Prag üniversitesinin rektörü,
1415'te Konstanz Konsili tarafından yakılarak infaz edilirken
Spiezer Chronic - 1485




1300’ lü yıllarda engizisyon tepki almaya başladı. 1312 yılında Tapınak Şövalyeleri Tarikatı’ nın kapatılması kararı verildi. Ancak diğer taraftan Papa’ nın isteğiyle kilise mahkemesi, sivil mahkemeyle ortak oldu. İdam kararı verme konusunda ortak karar verilecekti. Aynı yıllarda Avrupalılar, sömürge ülkelerinde insanlık dışı işkenceler, korkunç eziyetler yapıyolardı.


Ölmüş olmak suçlanan kişiyi engizisyon mahkemesinin gaddarlığından kurtaramazdı. Mezarından cesedi çıkarılan suçlu yakılırdı. Almanya’ da engizisyonun en cani temsilcisi Konrad Von Malburg’ du. İngiltere’ de engizisyonun kurulması için çalışan Tudor hanedanından kanlı Mary ise, babasının Protestanlaştırdığı halkını yeniden koyu birer Katolik haline getirmeyi amaçlamıştı.( Mary Tudor’ un kız kardeşi ünlü İngiltere kraliçesi bakire Elizabeth’ tir.)


1483 yılında Castilla kraliçesi Isabella’ nın isteği üzerine, Papa IV. Sixtus’un emriyle İspanya’ da engizisyon mahkemeleri kuruldu. İspanyol engizisyonunun başlamasıyla, hiçbir yerde görülmemiş işkenceler yapılmaya başlandı. Dominikler binlerce insanı diri diri yakmaya başladılar. Engizisyon mahkemelerinden kaçan binlerce Yahudi, Osmanlı Devletine sığındı. Mahkumlar tamamen soyulur, daha sonra da erdemsizlik, ahlaksızlık, aşağılayıcı anlamına gelen çizgili mahkum giysileri giydirilirdi.

Tarihte üç büyük engizisyon mahkemesi vardır. Bunlar; Orta Çağ Engizisyonu, İspanyol Engizisyonu, Roma Engizisyonu.


Jeanne D,Arc Winchester Kardinal tarafından sorgulanırken
Hippolyte Delaroche eseri - 1824




Orta Çağ Engizisyonu yerel mahkemelerin, kilise kurallarına uymayanları yargılamalarıyla başlamıştır. İran’ dan Mısır’ a, daha sonra Fransa ve ispanya’ ya yayılan Mani dinini seçen insanların çoğalması kiliseyi endişelendirmişti. Mani dinine inanmayı seçenler engizisyon mahkemelerinde yargılandılar. Pişmanlığını ifade edenler hafif cezalarla dine geri alındılar, pişmanlığını ifade etmeyenlere işkenceler uygulandı (1252) . Jan Dark, Ortaçağ Engizisyonuna kurban gidenlerden biriydi.

Hıristiyanların, Yahudi ve Müslümanlara karşı kazandığı zaferden sonra, Hıristiyan gibi görünüp gizlice kendi dinlerini yaşayan insanlara karşı uygulanan, bütün engizisyon mahkemelerinin en acımasızıydı. 1492 yılında 200.000 civarında Yahudi, İspanya’ yı terk etti. Müslümanlar mahkemelerce katledildi, sürüldü ya da asimile oldular. İlk baş engizisyoncu Dominiken papaz Thomas de Torquemada’nın 2.000 kişi yaktırdığı bilinmektedir. 1808’ e kadar İspanya’ da engizisyon mahkemesinin yaktırdığı insan sayısı 31.912 kişidir. İspanya kralı V. Ferdinand oğlunu bu mahkemelerde idama mahkum ettirmiş, ayrıca İspanya’da Müslüman, Yahudi ve dinsiz kimsenin kalmadığıyla övünmüştür. 1834’ te İspanya’ da engizisyon mahkemeleri kapatılmıştır. Endülüs’ te 24.000’ den fazla Müslüman idam edildi (2 Ocak 1492). Gırnata İspanyolların zulmüne uğradı. Yakılan sadece insanlar değildi. Müslümanlara ait kütüphaneleri, el yazmaları, sanatı ve tarihi de İspanyollar yok ettiler. bir milyon cilt kitap, 80 bin el yazması kitap yok edildi.

Galileo Roma Engizisyon Mahkemesi karşısında



III. Paulus tarafından Protestanlık mezhebine karşı hareket olarak, 1542 yılında kuruldu. Calvincilik ve Luthercilik taraftarlarını hedef aldılar. Cadıcılık, büyücülükle uğraşanlara karşı savaş verdiler. Dinde yenilemenin olmasını isteyenler çoğaldıkça, engizisyon mahkemeleri daha da acımasızlaştı. Okullarda okutulan kitaplar kilisenin denetimi altındaydı ve sansür uygulanıyordu. Kilisenin uygun bulmadığı hiçbir kitap basılamıyordu. Çoğu kitap yakılıyordu. Kara listeler oluşturuluyordu. Kilisenin evren ve dünya üzerine olan görüşlerinin yanlışlığını kanıtlayan veya iddia eden bilim adamları, engizisyon mahkemeleri tarafından yargılanıp, cezalandırılıyorlardı. Giordano Bruno adlı İtalyan bilim adamı, dünyanın evrenin merkezi olmadığını ve başka gezegenlerinde bulunduğunu, evrenin sonsuz olduğunu iddia ettiği için 7 yıl hapis cezasından sonra 1600 yılında diri diri yakıldı. İtalyan fizikçi, matematikçi ve astronom Galileo Galilei ise dünyanın güneş etrafında döndüğünü söylediği için ev hapsiyle cezalandırıldı. Çünkü suçunu itiraf etti. Galilei hayatının son 8 yılı evinde gözetim altındaydı. 1908 yılında Papa X. Pius engizisyonu kaldırdı.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 09.12.2012, 18:56   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

  • Kafa Ezici: Kurbanın kafası kase biçimli başlığa yerleştirilir, çenesi de alt tarafındaki çubuğa dik gelecek şekilde oturtulur. İşkenceci , vidayı yavaş yavaş çevirir ve suçlunun kafası sıkışmaya başlar. Kase ve çubuk birbirine yaklaştıkça ilk başta dişler kırılır. Daha sonra kafası kırılan suçlu yavaş ve ağrılı bir biçimde ölür. Bu alet ortaçağda, özellikle İspanyol engizisyonunda kullanılmıştır. Kafa eziciyle yapılan işkence yarım bırakıldığında suçlanan kişinin göz, çene ve beyninde hasar kalabiliyordu.
  • Kazığa Oturtma: 15. Yüzyılda Romanya’da uygulanan bir işkence yöntemiydi. Kazıklı Voyvoda yada Kont Dracula olarak bilinen Eflak prensinin kullandığı bir işkence türüdür. Suçlu ucu sivri bir kazığa oturtulur, yavaş yavaş kendi ağırlığıyla kazık vücuduna saplanırdı. Bu yöntemde kazık anüsten girip vücudu yavaşça delerek göğüsten çıkardı. 3- 4 gün süren bu işkencenin verdiği acı dayanılmazdı. Kont’ un söylediğine göre bu şekilde en az 20.000 kişi kazığa oturtulmuştur.
  • Gergi: Mahkumun eklemlerini yerinden çıkartmak için tasarlanan bu alet tahta bir çerçeve, ikisi alt tarafa sabit ve ikisi de üst kısma kulplarla bağlanmış olarak üzere 4 halattan oluşuyordu. Üst taraftaki kulplar çevrilemeye başlandığında kollar gerilir, kemikler kırılır. İşleme devam edildiğinde kollar ve bacaklar yerinden çıkmaya başlar ve kopmayla sonuçlanır. Daha sonraları gergi aleti geliştirilerek çiviler eklenmiştir. Suçlu direndiği takdirde çiviler vücuduna batıyordu.




  • Yahuda’ nın Beşiği (Judas Sandalyesi): Kazığa oturtmanın benzer bir yöntemidir. Suçlu piramit şeklindeki kazığa, vajinası yada anüsüne denk gelicek şekilde oturtulurdu. Yukarıdan aşağıya ağırlık verecek şekilde iplerle bağlanan suçlunun giderek açılan vajina yada anüsü ölüme kadar devam eder. İşkencenin utanç boyutunu arttırmak içinde tamamen çıplak bırakılır. Bazen ölümü hızlandırmak veya acısını arttırmak için kurbanın ayaklarına ağırlık bağlanırdır. Bu alet her türlü hijyenden yoksun olduğu için suçlu birde enfeksiyonun verdiği acıyla da baş etmek zorunda kalır.
  • Iron Maiden ( Demir Bakire- Nuremberg Bakiresi ): Bir çok tipi bulunan bu alet ilk olarak Nuremberg’ de ortaya çıkmışır. Mumya tabutuna benzeyen bu aletin içinde demirden sivri çiviler bulunmaktaydı. Bu çiviler hayati organlara denk gelmezdi. Çünkü amaç yavaş ve acı veren bir ölümdü. Suçlu kişi bu tabutun içinde ayakta durmak zorundaydı, ayakta durmaktan yorulduğunda vücuduna batan çiviler yaralarını daha derin hale getirmekteydi.
  • Çift Çatal: İspanyol engizisyonunun din karşıtı olanlara uyguladığı işkence tekniğidir. Metal bir tasmanın ortasında çatala benzeyen sivri kazıklar bulunur. Suçlunun boynuna takılan bu aletin aşağıda ve yukarıda bulunan dişleri çene ve göğse denk gelir. Kurbanın hareketini engellenir, eller arkadan bağlanır. Çok acı veren bu alet hayati organlara batmaz, iç organlara ilerlemez.
  • İşkence Tekerleği ( Catherina Tekerleği ): Suçlu tahta bir tekerleğin üzerine kolları ve bacaklarından bağlanır, her zaman da ölümle sonuçlanırdı. İşkencelerin en uzun süreni bu yöntemle olanıydı. Tekerlek yavaşça döndürülür, işkenceci demirden sopasıyla suçlunun kol ve bacaklarını kırardı. Kol ve bacaklar iyice ezildiğinde suçlu bu şekilde ya tekerleğin üzerinde bırakılır kuşların canlı canlı kurbanı yemesi sağlanır, ya da yüksek bir kazığa konur susuzluktan ölmesi sağlanırdı. Bu şekilde infaz edilen suçlu günlerce acı çekerdi.
  • Testere İşkencesi: En çok kullanılan ve kolayca her yere kurulabilen işkencelerden biridir. Suçlu kafası aşağı sarkacak şekilde ayak bileklerinden bir askıya bağlanır bütün kanın beyne akması sağlanırdı. Eller arkadan bağlanır direnmesi engellenirdi. Kan akışı sağlandığında suçlu bacaklarının arasından kesilmeye başlanırdı. Baş aşağı olduğu için suçlunun bilinci uzun süre kaybolmaz ve acı çekmesi sağlanırdı. Zina, ayaklanma, büyücülük, itaatsizlik, hırsızlık gibi suçlardan hüküm giyenlere uygulanırdı. Bu infaz yönteminin çok uygulanmasının nedeni kullanılan aletlerin hemen her evde bulunabilmesi ve hızlı bir şekilde uygulanabilmesidir.
  • Göğüs Kerpeteni ( Göğüs Koparıcı ): Kadın suçlular için uygulanılan bir işkence yöntemidir. 19.yüzyılın başlarına kadar Fransa ve Almanya’ nın bazı bölgelerinde uygulanmıştır. Zina yapanlara, bilerek düşük yapan kadınlara, dinden çıkanlara, büyücülük yapanlara, tanrı ve dine küfür edenlere karşı kullanılırdı. Bu alet bazen kızdırılır, bazen de soğuk olarak kullanılırdı. Göğüs ucunu yada göğsü tamamen koparıp suçlunun kan kaybından ölmesine neden olurdu.
  • Sorgulama Koltukları:Bu koltukların tahtadan veya demirle yapılmış birçok çeşidir bulunmaktadır. Bu koltuklar tamamen demir veya tahta çivilerle kaplıdır. Suçlu koltuğa sıkıca bağlanır ve vücudunu delen çivilere rağmen kıpırdayamazdı. Tamamı demirden yapılmış işkence koltıklarının ısıtılıp daha da acı vermesi sağlandığıda olurdu.




  • Garotte: İspanya’ da ortaya çıkmıştır. Dünyada benzerleri kullanılmıştır ancak İspanyolların geliştirdikleri daha özellikli ve kapsamlıdır. Demirden yapılan tasma biçimindeki boyunluğun arka tarafında omuriliğe denk gelicek şekilde yapılmış vidalı yada çivili bir demir parçası bulunur. Maksat suçluyu konuşturmaktır. İspanyol modelinde ise suçlunun omuriliğini sıkıştırıp, dayanılmaz acılar içerisinde yavaşça ölmesi sağlanırdı.



  • Vajina ve Rektum Armudu ( Tıkama Armudu): Bu aletin adı şeklinden gelir. İki veya üç vida ile genişleyen parçalardan oluşur. Vajina veya rektuma sokulan alet açılabildiği kadar açılır ve tedavi edilemez hasarlara yol açardı. Tıkama armudunun kullanıldığı suçlar ise zina, homoseksüellik, şeytani seks ayinlerine katılma, ensest ilişki kurma gibi suçlara uygulanırdı.
  • Metal Kafes ( Tabut ):Suçlu insan biçimindeki kafese koyulur, güneş alabileceği şekilde bir ağaca yada direğe asılırdı. Çevresinden geçen insanların zaman zaman taş attıkları olur, akbaba ve kuşlar saldırırlardı. Tüm bunlara ek olarak suçlu yorulduğu halde oturamazdı.
  • Kedi Pençesi ( İspanyol Gıdıklayıcısı ): Kedi pençesine benzeyen bu alet bir sopanın ucuna takılarak kullanılır. Uzun, sivri ve keskin tırnakları vardır. Bağlı ve asılı olan suçlunun etini ince ince yırtar. Kas ve kemiklere etki etmezdi. Suçlunun etini kemiğinden ayırırdı. Bazen işkencecinin eline takıldığı da olurdu.




  • Aşağılama Maskeleri: Direğe bağlanan suçlunun başına geçirilen maskelerin içinde burun ve ağza baskı yapan toplar vardı. Bu toplar suçlunun çığlık atmasını engelliyordu. Başına maske geçirilen kişiyle insanlar alay ediyorlardı. Bazen psikolojik işkencenin yanında fiziksel işkencede uygulanırdı. Maskelerin çeşitleri çoktu. Eşek, domuz gibi hayvanlara benzeyenleri olan maskeler suçluya aptal bir görünüm verirdi. Böylece suçlanan kişi rencide olurdu.
  • Timsah Makası: Bu işkence aleti vatan hainlerine, hükümdarlara suikast girişiminde bulunanlara ve bunu başaranlara kullanılırdı. Pense benzeri bir alet olan bu makasların içlerinde jiletler bulunurdu. Ateşte kızdırılıp suçlunun penisi koparılırdı ve kan kaybından ölmesine neden olurdu.
  • Filistin Askısı (Strappado veya Ters Askı ): Suçlunun kolları vücudunun arkasında birleştirilir ve bu şekilde yüksek bir direğe iple asılırdı. Bazen vücuda fazladan ağırlıklar eklenirdi. Bu işkence sonucunda suçlunun kolları yerinden çıkardı.
  • Ezme: Suçlu yere yatırılır ve üzerine aşamalı olarak ağır taşlar koyulurdu. Cellat bu süreyi istediği gibi uzatabilirdi. İşkence sonucu suçlu nefessiz kalarak ölürdü.
  • İspanyol Eşeği: Judas sandalyesinin benzeri olan bu alet daha uzundur. Suçlu eşeğe biner gibi bu alete bindirilir ayak bileklerine de verilmesi istenen acıya bağlı olarak ağırlık bağlanırdı.
  • Çöpçünün Kızı: Londra kulesinin teğmeni William Scevington’ un icadıdır. suçlu çömelir ve etrafına metal bir çevçeve geçirilir. Ağzından ve burnundan kan boşalana kadar sıkılır.
  • Diz Bölücü:Bu alet dizi bacaktan ayırır ve kullanılamaz hale getirmek için kullanılırdı. İki odun parçasının arasında yine odundan yapılmış sivri kazıkla bulunurdu. Dizleri arasına koyup vidaları sıkıştırmaya başladıklarında parçalanarak kopardı. Bu alet başka organların parçalanmasında da kullanılabiliyordu.
  • Kurşun Süzgeci: Bir sapın ucuna takılı süzgeçten oluşan işkence aletidir. İkiye ayrılabilen bu aletin alt kısmına erimiş metal, kızgın yağ, kaynar su gibi işkencede kullanılacak maddeler koyuluyordu. Süzgeci suçluya doğru sallayarak içindeki kaynar maddelere maruz bırakılıyordu.
  • Sarkaç: İşkence masasına yatırılıp bağlanan suçlunun üzerine çok büyük ve ağır bir balta sallandırılıp yavaş yavaş ip sarkıtılıyor. Her sarkıtılmada suçlunun vücudu doğranıyor.
Tüm bu işkencelerin dışında kırbaçlamak, falaka, metalden sıcak ayakkabı giydirip etlerin kemikten ayrılmasını sağlamak, demirden sıcak elbise giydirmek, canlıyken derinin yüzülmesi, iç organların çıkarılıp suçlunun görebileceği şekilde yakmak, burnundan yada ağzından ölene kadar su vermek, ayakları ve elleri bağlanmış şekilde boyunlarına ağır taş bağlamak yada çekiçle vurmak, kulak, burun, dudaklar, cinsel organ gibi uzuvları kesmek, saat başı vücudun herhangi bir yerine çivi çakmak, gözleri çıkarmak, dilini kesmek, aç bırakmak, civa veya kızgın yağ içirmek, kol ve bacakları bağlanan suçluyu ayrı yerlere koşturulan atlarla parçalamak, parmak kırma aletiyle parmakları kırıp kopartmak, vahşi hayvanlara atılma, bekaret kemerleri gibi işkenceler de uygulanıyordu.

Sanat ve Tarih
  Alıntı ile Cevapla
Eski 09.12.2012, 19:17   #3
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

İşkence aletlerini ağzım açık bir şekilde okudum. Nasıl bir sistem bir kişiye hem psikolojik hem de fiziksel zarar vermeyi bu derece başarabilir?

Yine çok güzel bir konu hazırlamışsın. Ellerine sağlık Lale.
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2012, 19:20   #4
Çevrimdışı
Planner
Aidiyetsiz

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

İçim ürperdi, devam edemeyeceğim okumaya...

Teşekkürler.
__________________
Bir varmış bir yokmuş...
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Planner'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2012, 19:22   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

Birinci bölümü okudum da, ikinci bölümü yarım bıraktım..

İçim kaldırmadı... Daha sonra hırçın zamanıma gelip okuyabilirim belki de..

Konu için teşekkürler, ellerine sağlık LaLe.

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2012, 19:33   #6
Çevrimdışı
C.Cienfuegos
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

Okuyamadım bile,hangi hastalıklı kafa bu işkenceleri icat edebilir.
__________________

"Tanrım, artık bir ateist olduğum için beni bağışla , ama Nietzsche'yi okudun mu?"

John Fante
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz C.Cienfuegos'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2012, 19:51   #7
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

İspanyollara dikkat etmek lazım...
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2012, 20:12   #8
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

Hepsini okudum. insanların ne hale gelebileceği, nasıl iğrençleşebileceği hakkında pek çok bilgi olan, kapsamlı bir konu.

Din için yapılan işkenceler, katledilen insanlar... Hepsi ders alınacak nitelikte.

Kilisenin ortamı hazırlayıp ondan sonra mahkemeyi sivillere bırakması ve ellerinin bu şekilde temiz kalacağını düşünmesi ise tam bir karamizah.

Ağızlarını her açtıklarında yaradanın herşeyden haberdar olduğunu söyleyip, ondan sonra ona kazık atmaya veya kandırmaya çalışmaları gerçekten çok komik ve ikiyüzlülüklerinin belgesi niteliğinde...

Teşekkürler Lale...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2012, 20:13   #9
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

Hepsini okudum, çok güzel hazırlanmış ve ilgi çekici bir konuydu. İşkence aletleri için fantezide sınır tanımamışlar...
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2012, 20:14   #10
Çevrimdışı
Suleyman
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Engizisyon Mahkemeleri ve İşkence Yöntemleri

vahset,vahsetin olmadigi sevginin, sayginin ,huzurun ,adaletin hakim oldugu dunyayi gorebilmek hangi zamana hangi nesle nasib olacak....
__________________
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Suleyman'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
diz bölücü, engizisyon, engizisyon mahkemeleri, falaka, filistin askısı, galileo, garotte, ispanyol engizisyonu, ispanyol kralı, işkence, işkence yöntemleri, jeane d'arc, kanlı mary, konsil, konstanz konsili, kurşun süzgeçi, metal kafes, ortaçağ engizisyonu, papa ııı. honorius, papa ııı. ınnocentus, roma engizisyonu, sarkaç, sorgulama sandalyesi, v ferdinand


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.