Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Tarihi > Dünya Tarihi


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.12.2012, 00:41   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart I. Dünya Savaşı'nın En Büyük Çarpışmalarından Biri | Somme Meydan Muharebes

Somme Muharebesi



Somme Muharebesi ya da Somme Meydan Muharebesi, 1916 yılındaki Fransa'da gerçekleşen 1 milyondan fazla zayiat ile I. Dünya Savaşı'nın en büyük çarpışmalarından biri. İngilizler tarafından ilk defa tankın kullanıldığı savaştır.

Doğu ve Batı Cephesi


1915 tarihinde İttifak Devletleri, büyük bir zafer kazandığı Doğu Cephesinde; 1916 yılında durum İtilaf Devletlerinin lehine değişti.

Alman Generali Von Hindenburg, 1915 yılında Tannenberg'te Rus Ordusunu imha etti. Ayrıca, 40.000 esir almıştı. Ancak, Rusya 10 milyon talimli Rus askerini, Galiçya Cephesine sevketti. Bu nedenle, Avusturya Cephesi yarıldı. Bu nedenle, Almanya Batı Cephesinden, Doğu Cephesine sevketmek zorunda kaldı. Dolayısıyla, Almanya'nın Batı Cephesinin zayıflamasına ve Fransa'nın Verdün şehrini ele geçirememelerine neden oldu. Almanların amacı;Verdün'ü alıp, İngiltere-Fransa arasında ki Manş Denizine kadar ilerlemekti. Böylece, iki devletin birbiri aralarındaki yardımlaşmayı engellemek istiyorlardı.


Haziran 1916 tarihinde Rus Orduları, Galiçya'ya büyük bir taarruz harekatı ettiler. Bu nedenle, 200 bin Avusturya askerini esir aldılar. Doğu Cephesini de savunmak zorunda kalan, Almanya batı cephesini zayıf bıraktı. Verdün şehrinin alınması haline, Fransa yenilebilirdi. Bu nedenle, Verdün şehrini kahramanca ve azimle savundular. Galiçya Saldırısı, nedeniyle Fransa cephesi rahatladı. Verdün'deki savaşta Almanya ve Fransa, 500 binden fazla ölü verdiler. Doğu Cephesinde ki kayıplarda, üstüne eklenirse Rusya, Fransa, Avusturya ve Almanya 1 milyondan fazla ölü verdiler.


Nazi Almanyası diktatörü Adolf Hitler de bu savaşta er olarak yeralmış ve bacağından yaralanmıştır.


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adolf hitler, alman general, avusturya, büyük, çarpışmalarından, doğu cephesi, galiçya, ingiliz, muharebes, nazi almanyası, rus ordusu, savaşının, somme, taarruz, von hindenburg


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.