Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Maksat Muhabbet Olsun > Duygularımız


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.11.2015, 23:53   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sevgilim Olmadan Asla

Sevgilim olmadan asla!












Hayatınızın aşkıyla karşılaştığınızı düşünüyorsunuz ve kalbinizde, midenizde bahsedilen o meşhur kelebeği artık siz de hissediyorsunuz. O olmadan dünyanın dönmesi artık mümkün değil diyorsanız, Aşk ve İlişkiler Uzmanı Candan Ünal’ a kulak verin…

Hayat bazen hepimiz için öylesine inanılmaz ilişkiler getirebilir ki, gerçek olduğuna bile inanmakta güçlük çekebiliriz. Onsuz bir daha nefes almanın mümkün olmayacağına inanırız. Bugüne kadar nasıl da boşuna yaşadığımızı düşünürüz. Ancak bunlar sadece bir yanılsama olabilir…

Sürekli fedakarlık yaparak, kendi hayatından vazgeçenlerin tutunduğu en büyük bahane, “sevgi emek ister” sözüdür ama dikkat etmek gereken önemli bir konu var! Yaşadığınız şey sevgi mi?

Hayatınızdan tüm arkadaşlarınızı neredeyse çıkarmış, kendi hayatınızı yok sayarak, sadece onun sizi araması, onun sevdikleri, birlikte yapacağınız şeyler üzerine kurulmuş bir dünya yaratmış olabilirsiniz.

Tek başınıza yaptığınız her şeyden vazgeçmiş, sadece onun istediklerine odaklanmışsanız, bunun adına bağlanmak denmez, BAĞIMLI OLMAK denir.


Çocukluktan kalan bağlanma sorunları, yaş ilerledikçe bağımlı olmaya doğru sizi yönlendirmektedir. Eğer çocukluğunuz bazı sorunlarla geçtiyse, hayatınıza giren ve her şeyi alt üst eden o kişinin bir yanıyla ebeveyninize benzediğini belki çok sonra fark edersiniz.

Bağlanmak, sağlıklı bir ilişkinin getirisidir. Oysa bağımlılık, altında takıntılar, bilinçaltı korkuları yerleşmiş bir duygusal boşluğun, bir kişiye yönelmesiyle ortaya çıkar. Aslında pek çok zarar veren sonuçları olduğunu da bilmelisiniz.

Eğer karşınızdaki kişi, sizin ona bağımlı olduğunuzu fark eder ve kötü niyetliyse, uzun süre sizi elinde istediği gibi oynatacak, kendi egoist tavırları için kullanmaktan çekinmeyecektir.

İşin daha vahim tarafı ise, bu durumu fark etmez ve kendinizdeki duygunun bir çeşit bağımlılık olduğunu anlayamazsanız, benzer ilişkiler hep hayatınızda karşınıza çıkacaktır. Bu tarz ilişkiler genellikle çok uzun zaman sürecektir.

Bu çeşit bağımlılık temelli ilişkiler, önceleri masum bir heyecan olsa da, zaman geçtikçe saplantı temelli düşüncelere, psikolojik hastalıklara ve sürekli tekrarlanan şiddet veya depresyon içerikli davranışlara doğru yönelebilir.


Hayatınızda o olmadan yaşamanız mümkün olmaz hale gelmişse, bunun tıpkı bir uyuşturucu, sigara veya alkol gibi bir bağımlılık olma ihtimali çok yüksektir. Bu tarz ilişkilerde karşı taraf hangi kötü davranışta bulunursa bulunsun, ilişkideki kavgalar, tartışmalar olsa da, kişi ilişkiden bir türlü kopmayı başaramaz.

Eğer bağımlılık ilişkisi içindeyseniz, genellikle bundan tek başınıza kurtulmak mümkün olmaz. Bu yüzden profesyonel yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü karşınızdaki kişi zaten sizin tek başınıza kalmanızı engelleyecek davranış ve söylemlerle bilinçaltınıza ona muhtaç olduğunuz sinyallerini size hep veriyordur.

Tek başınıza mücadele ettikçe bazen daha çok batağa sağlanabilir insan. İlk ve en önemli adım, ilişkinizin sağlıklı bir bağlılık değil, sağlıksız bir bağımlılık olduğunu fark etmek ve onu kabul etmekle başlayacaktır.

Ondan sonrası, sizi profesyonel yönelmelerle bu ilişkinin ağlarından kurtarmak olacaktır. Yardım istemezseniz, bu ilişki sizin yıllarınızı ve hatta tüm ömrünüzü çürütebilir. Kendinizi sevmekle işe başlamanız gerekiyor. Her zaman söylediğim gibi, hayatınız kimseye hediye etmeniz için size verilmedi.


Candan Ünal
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2015, 23:59   #2
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sevgilim Olmadan Asla

Her şeyi dozunda yaşayacaksın aşkı bile...

Teşekkürler Gülümsün...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
asla, olmadan, sevgilim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.