Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Forum Gerçek Hakkında > Duyurular

Duyurular Forum ile ilgili duyurular


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.09.2010, 20:05   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation Sandığa Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin



TC kimlik numarası nüfus cüzdanı üzerinde olmayan yurttaşlar da nüfus idaresinden alınacak, seçmen yurttaşın TC kimlik numarasını taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneğinin aslını Sandık Kurulu Başkanlarına nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi belgelerle birlikte ibraz etmesi halinde oylarını kullanabilecekler.
Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen yurttaşlar da oy kullanabilecek. Seçmen bilgi kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecekler. Bu belgelerden birini ibraz edemeyen seçmen oyunu kullanamayacak. Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ''www.ysk.gov.tr'' internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.
Her seçmen, hangi sandık seçmen listesine yazılmış ise ancak o sandıkta oy kullanacak.

Seçmen kütüğünde ve sandık listesinde kaydı ve oy kullanma yeterliği bulunduğu halde halk oylamasına, hukuki veya fiili mazereti olmaksızın katılmayanlar, ilçe seçim kurulu başkanı tarafından para cezasıyla cezalandırılacak.


Öncelikle "tercih" mührü kullandırılacak


Halk oylamasında, beyaz renk üzerine ''Evet'', kahverengi üzerinde ''Hayır'' ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulası kullanılacak.

Halk oylamasına katılanlar, üzerinde ''tercih'' yazılı mührü birleşik oy pusulasında tercih ettiği kısmın üzerine basarak oyunu verecek. İl ve ilçe seçim kurulları yeterli ''tercih'' mührü olmaması durumunda ''evet'' mührünü kullandırabilecekler.

Halk oylaması sonrası sandık, ilçe ve il seçim kurullarınca düzenlenecek tutanaklarda; sandık listesinde kayıtlı olanların sayısı, halk oylamasına katılanların sayısı, geçerli olan oyların sayısı, geçerli olmayan oyların sayısı, Anayasa değişikliğine ''Evet'' oyu, ''Hayır'' oyu verenlerin sayısı ayrı ayrı gösterilecek.


Yüksek Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulları'ndan gelen sonuçları birleştirerek ilan edecek.
Yasaya göre, halk oylamasına katılım oranıyla ilgili herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Oylama sonucu geçerli oyların yarısından çoğu ''Evet'' ise Anayasa değişikliği Türk milleti tarafından kabul edilmiş sayılacak.

Yasaklar yarın 21.00'de bitecek

Oy verme günü yarın saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar; her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasak olacak.


Yarın oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek. Saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar; emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, köy, kasaba ve şehirlerde patlayıcı madde, kesici, delici alet ve ateşli silahları taşıyamayacak.

Saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından halk oylaması ve halk oylaması sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ila 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından halk oylamasıyla ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. YSK, gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.


Halk oylamasında serbest propaganda döneminde
TBMM'de grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin 6 Eylül Pazartesi başlayan radyo televizyon konuşmaları dün sona erdi. Böylelikle serbest propaganda dönemi bugün saat 18.00 itibariyle sona erecek ve yasaklar başlayacak.

Halk oylamasıyla ilgili gümrük kapılarında oy verme işlemi, 3 Ağustos 2010 Salı günü başladı. Gürbulak, Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Esendere, Cilvegözü, Yayladağı, Dilucu, Dereköy, Öncüpınar, Nusaybin, Akçakale, Habur kara yolları ile Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Gaziantep, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Bodrum, Dalaman havalimanları ve Taşucu Deniz Limanı gümrük kapılarında oy verme işlemi yarın saat 17.00'de sona erecek.

Oy verme saatleri

Oy verme işlemi, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.


Yüksek Seçim Kurulunca belirlenen oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verecek.

Ceza infaz kurumları ve tutukevinde oy verme saat 08.00'de başlayacak ve Yüksek Seçim
Kurulunca başka bir süre belirlenmemiş ise saat 17.00'de sona erecek.

Pazar günü ceza infaz kurumları ve tutukevlerine de sandık konulacak.

Sandığın konulacağı yer, cezaevi idaresinin de görüşü alınarak, ilgili ilçe seçim kurulu başkanının nezaretinde belirlenecek.

Ceza infaz kurumlarına, tek bir tutuklu bulunsa dahi sandık konulacak. Ancak, ne oy verdiği ortaya çıkacak sayıda az tutuklunun oy kullandığı sandıklardaki oylar yerinde açılmayıp, yakındaki bir sandıkta kullanılan oylar arasına karıştırılacak.

Parmak boyasının kullanılmayacağı referandumda, TC kimlik numarası ve resimli olmak kaydıyla, resmi daire ve iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik belgeleri, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi ve avukatlık kimlik belgesi gibi belgelerle de oy kullanılabilecek.

Referandumda belediyeler, köy ve mahalle muhtarlığınca düzenlenen belgelerle oy kullanılamayacak. Bunun tek istisnası ise ceza infaz kurumlarında ve tutukevlerinde taksirli suçlardan hükümlü bulunanlar ile tutuklu seçmenlere cezaevi idaresince verilmiş belge olacak. Bu belgede de yine kimlik numarası şartı aranacak.
Referandumda sandığa gitmeyen ve oy kullanmayan seçmenlere ise 22 TL para cezası uygulanacak.

Müdürlükler yarın da açık

Halk oylamasında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası taşıyan belge ibrazı zorunluluğu nedeniyle nüfus müdürlükleri bugün ve yarın açık olacak.

Referandum günü uygulanacak yasaklar

Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulmasında oy verme günü uygulanacak yasaklar yarın 06.00'da itibaren başlayacak.


Yüksek Seçim Kurulu'nun kararına göre; 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 79 ve 80'inci maddeleri doğrultusunda oy verme günü olan 12 Eylül Pazar günü geçerli olacak yasaklar şöyle:

-Sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması; içkili yerlerde, umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasak.

-Oy verme günü oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek.

-Sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6/f maddesinde sayılan silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

-Saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından halkoylaması ve halkoylaması sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak.

-Saat 18.00 ila 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından halkoylaması ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

-Saat 21.00'den sonra bütün yayınların serbest, ancak Yüksek Seçim Kurulu'nca gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.


Kaynak


  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.09.2010, 20:13   #2
Çevrimdışı
TÜRKçe
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sandığa gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin

"Yahu benim sandık Edirne/Merkez gözüküyor Ben oy için Edirne'ye mi gideceğim?"

diye kendi kendime sorarken imdadıma yetiştin

Kimlikle kullanabilir demek ki

Teşekkürler..



Not: Yazıyı üstü kapalı geçtim ve göremediğim için yazıyorum.. Kağıdı içe doğru değil de dışarı doğru katlayınız. Yani mühür vurduğunuz kısım dışarıda kalacak şekilde olsun ki diğer kısıma geçmesin. Eğer içeri doğru katlarsanız mürekkep karşı kısımada geçecek, Evet mi Hayır mı dediğiniz belli olmayacak ve oyunuz geçersiz sayılacaktır.
__________________

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz TÜRKçe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.09.2010, 20:15   #3
Kum Saati
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sandığa Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin

Sakın İçmeyin yoksa evet dersiniz.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.09.2010, 20:36   #4
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sandığa Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin

Aylardır referandum konuşuluyor..Haberlerde Recep Tayyibi görmekten bıktım artık...Yarın sandıkta oyumuzu verdikten sonra da herşey bitmiş değil...Tam kurtulduk derken, birde sonuçları bekleyeceğiz...Hayal kırıklığıyla son bulmaz da, bütün oylar ''hayır''lara vesile olur umarım...


  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.09.2010, 21:07   #5
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sandığa Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin

Faydalı bilgiler. Teşekkürler...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.09.2010, 22:02   #6
Çevrimdışı
Nazlı
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sandığa Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin

Birde kavgalar çıktı.Karıştık iyice !
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 11.09.2010, 22:33   #7
Çevrimdışı
dR€aM
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sandığa Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin

Çok bilgilendirici olmuş, teşekkürler LaLeciğim, özellikle benim gibi ilk oylarını verenler için.
__________________
Hollywood kızları hepsi hikaye
benim gibi var mı, gösterin bir tane ...




  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz dR€aM'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.09.2010, 22:53   #8
Çevrimdışı
Kardelen26
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sandığa Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin

Teşekkürler Lalecim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gitmeden, sandığa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.