Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Buram Buram Türkiye'm > Ege


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.07.2011, 17:59   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mazı Köyü | Bodrum - Muğla





Işıklı caddeleri ve gürültülü gece hayatıyla tanınan Bodrum’un 30 kilometre doğusunda, bir arka bahçe Mazı. Portakal ve zeytin ağaçlarıyla sarmalanıp, mavi bir atlası andıran Gökova Körfezi’ni tepeden seyrediyor. Onun birbirinden güzel koylarında kendinizi sonsuz bir aylaklığa bırakarak ruhunuzu mutlu edebilirsiniz.


Zamansızlığın hükmettiği bir çağda, çılgın bir koşturma içerisinde yaşıyoruz. İş, para ve zamanın getirdiği kısıtlamalarla dolu bir günlük hayat... Bu yüzden herkesin derinlerinden hep bir “gitme” çığlığı yükselir. İnsanın en mutlu anlarının başında, kendisiyle yalnız kaldığı ve özüne yaklaştığı dönemler gelir. Hangimizin böyle durumlarda sığınacak bir arka bahçesi var acaba? Her şeyi unutup yalnızca evrende bir nokta olduğumuzu anımsayacağımız dingin bir mekân... Zamanın yavaş aktığı, sonsuz bir aylaklığın içine dalınarak her şeyin sıfırlandığı bir ortam... Türkiye’de böyle bir yer kaldı mı diye soranlara… Mazı….



Bodrum - Mumcular ile Milas - Ören arasında kalan Yukarı Mazı, zeytin ağaçlarıyla sarmalanmış bir köy. Buraya ulaşmak için anayolun kenarındaki Aşağı Mazı tabelasını izleyin. Çam ormanı ortasından geçen asfalt, bir dönemeci geçince mavi bir halı gibi yayılan denizi, ardından beyaz gövdeli, kırmızı kiremitli evleriyle Mazı’yı serecek önünüze. Eski çağlarda korsan saldırılarından korunmak amacıyla yüksek bir tepeye konumlanan bu şirin köy, Gökova Körfezi’ni seyrediyor yüzyıllardır. Evlerin önünde kadınların imece usulü halı dokuduğu, kahvelerde eski günler anılarak hararetli çay sohbetlerinin yapıldığı, bir ritüel havasında gümüş yapraklı dallardan zeytinlerin toplandığı ve çocukların masum gülüşlerinin henüz kaybolmadığı sıra dışı bir yer Mazı.



Doğal sit alanı olan Kissebükü sahiline Mumcular karayolu üzerindeki
Sarnıç mevkiinden toprak yolla ulaşılıyor. Kissebükü’nde hamam, sarnıç ve kilise kalıntıları görülebilir.

Köyü asıl çekici kılan, Ege Denizi’nin berrak sularıyla çevrelenen birbirinden güzel koyları. Koy deyip geçmeyin; arkanız portakal ve zeytin ağaçlarının egemenliğinde alabildiğine uzanan yeşillik, önünüz ise mavinin tonlarını kuşanan kıpırtısız bir deniz... Bahçeler arasında varlığı bile belli olmayan doğanın kucağına yerleşmiş birkaç pansiyon ile salaş lokantalar... Hepsi bu. İster köyün çıkışında sağdaki yolu takip ederek birbirine yarenlik eden İnceyalı veya Taşlıyalı koylarına inin, isterseniz soldaki yolun kılavuzluğunda Hurma sahiline gidin, karşılaşacağınız manzara aynıdır. Her şey, son derece doğal ve sade burada. Gözünüzü kamaştıran sadece doğanın uyumlu renkleri olacak. Hayatın her türlü dayatmasından uzakta sonsuz dinginlik ve derin bir sessizlikle kuşanacaksınız. Doğayla baş başa kalıp kendinizi dinleyeceğiniz bir saklı cennete kavuşacaksınız.
  Alıntı ile Cevapla
20 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2011, 22:56   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sonsuz Aylaklık | Mazı Köyü (Bodrum - Muğla)


Bir zamanlar halı dokumacılığı ve balıkçılıkla geçimini sağlayan Mazı köyü,
son yıllarda turizmin nimetlerinden faydalanıyor.

“Tatilim mutluluğa doğru bir yolculuk olmalı, asla kâbusa dönüşmemeli” diyenlerdenseniz, Mazı sizin için doğru adres. Burada tatil köyleri, beş yıldızlı oteller, gece kulüpleri, diskotekler ve lüks lokantalar aramayın sakın. Sadece 30 kilometre uzaklıktaki Bodrum’un kalabalığından ya da sabaha dek süren eğlenceli gece yaşantısından hiç eser yoktur Mazı’da. Bildik tatil yörelerinden oldukça farklı bu sahiller, gerçekten kafa dinlemek isteyenlere ve şehrin kaçkınlarına hitap eder.





Sabah horozların ötüşüyle veya denizden günlük rızıklarını toplamaya giden balıkçıların pancar motorlarının sesleriyle uyanmak istemez misiniz? Odanızın penceresinden içeriye dolan hanımeli ve gül kokularıyla uyanmak nasıl bir duygudur? Uzun zamandır güne böyle başlamamışsınızdır. Hemen 100 metre ileride, serin sularıyla davetkâr deniz sizi bekliyor. Üzerinizdeki miskinliği atmak ve bedeninizi tazelemek için bu fırsatı değerlendirin. Ardından, zeytin yapraklarının gölgelendirdiği bahçede, Ege’nin mis gibi kokan zeytinyağıyla lezzetlenen zengin bir kahvaltı sofrasına kurulabilirsiniz.




Canınız tembellik mi yapmak istiyor, o halde ağaç gölgesindeki hamaklara ya da kıyıdaki şezlonglara bırakın kendinizi. Durmaktan sıkıldıysanız eğer, şnorkelle mavi derinliklerdeki balıkların peşinde koşmanın heyecanını yaşayabilirsiniz. Fotoğraf tutkunları sahilin iki yakasındaki tepelerden birine yürüyüp unutulmaz manzaralar yakalayabilirler. Sonra kumsala inip dalgaların ritmik sesini dinleyin. Gün geceye dönüp denizin üzerinde yakamozlar ışıldamaya başladığında, hayatı yeniden yakaladığınızı hissedeceksiniz.





İnceyalı kumsalının ardına, sıcak insanların işlettiği sevimli pansiyonlar sıralanmış. Taş Pansiyon’un sahibi Mehmet Bey aynı zamanda bir şair. Yaşadığı coğrafyadan o kadar etkilenmiş ki, doğa âşığı bu insan, çakıl taşları üzerine bir şiir bile yazmış. Hırçın dalgaların sürükleyerek biçimlendirdiği bu taşlar, farklı şekil ve büyüklükleriyle şaşırtıyor. Oysa uzaktan bakıldığında hepsi birbirine benziyor. Tıpkı yaşam döngüsünün sınırsız olasılıklarla insan hayatını yönlendirdiği gibi, onlar da her saniye denizin tuzlu sularıyla yıkanıp, oradan oraya savruluyorlar birer çilekeş misali.

Rehabilitasyon çalışmalarında insana alışan
fok Badem sık sık Mazı sahillerini ziyaret ediyor.



Birden kumsalda bir hareketlenme başlıyor. Çocuklar çığlık çığlığa koşturuyorlar. Körfezin ünlü yavru foku Badem, tüm hünerlerini sergileyerek sevimlilikler yapıyor. Suda çocuklarla oynaşan bu şirin yaratık, insan sıcaklığına alışmanın çelişkisini yaşıyor belli ki.



Gökova Körfezi’nin kuzey kısmında yer alan
Mazı’nın bakir koyları anlatılmaz bir güzelliğe sahip.
Fotoğraf:
Sinan Anadol


Taşlıyalı sahili, İnceyalı’nın batı yakasına konumlanıyor. Sadece iki pansiyonun yer aldığı koy, yaz sıcağında kendini Gökova’nın köpüklü dalgalarıyla serinletmeye çalışıyor. Köye yönelip Mazı’nın doğu tarafındaki Hurma sahiline doğru yol alınca bu kez. İnceyalı ile Hurma’yı birbirinden çam ağaçları kaplı yüksek bir tepe ayırıyor.



Daha uzun bir kıyı bandına sahip olan Hurma kumsalının arkası, geniş bir düzlük. Zeytin ve narenciye bahçelerinin arasında beyaz badanalı küçük pansiyonlar göze çarpıyor. Hurma sahilinin sol tarafındaki tepe, köy halkınca “Gözyaşı Kayası” olarak adlandırılıyor. Eski çağlarda Lelegler ve Karialılar tarafından sunak olarak kullanılan tepe, doyumsuz güzellikte bir manzaraya sahip. Bir tarafında Hurma, diğer tarafında Ilgın Koyu’nun yer aldığı Gözyaşı Kayalığı, karşıdaki Datça Yarımadası’nın kuzey koylarını seyrediyor.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.07.2011, 09:39   #3
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sonsuz Aylaklık | Mazı Köyü (Bodrum - Muğla)


Kissebükü, tarihi dokunun mavi sularla kucaklaştığı
bir bölgede yer alıyor.


Mazı’da, Gökova’nın tertemiz deniziyle kucaklaşan Hurma, İnceyalı ve Taşlıyalı dışında birçok bakir koy var. Hurma sahilinin doğu yakasında Ilgın, Sedef ve Çökertme koyları sıralanıyor. Bu koylara tekneyle ya da Hurma’nın solundaki toprak yoldan yapacağınız minik bir “karadan mavi yolculuk” ile ulaşabilirsiniz. Taşlıyalı’nın batısında kalan Şeytan Deresi, Çamlık, Çatal, Akarca ve Alakışla Bükü’nü ise sahilden kiralayacağınız balıkçı tekneleriyle dolaşın. Alakışla Bükü, Adalıyalı ve Kissebükü koylarından oluşuyor. Yukarı Mazı-Mumcular karayolu üzerindeki Sarnıç mevkiinden toprak yolla ulaşılan Kissebükü’nde hamam, sarnıç ve kilise kalıntıları görülebilir.

Ilgın Koyunda Akşam


Kalabalıklardan sadece birkaç saat uzaklıkta, sessizliğin koynunda zaman geçirmek isteyenler için, masmavi denizi ve henüz el değmemiş doğasıyla Mazı en iyi seçeneklerden biri. Doğanın yeşil örtüsü beyaz beton binalarla kaplanmadan, denizden ya da karadan bu gizli bahçeyi keşfetmeye değer

Eğer bu sessizlikten sıkılır ve biraz harekete ihtiyaç duyarsanız, barların, diskoların ve canlı müziğin her çeşidini bulabileceğiniz Bodrum, sadece 50 km. uzaklıkta.




İnce Yalı Koyu

Mazı’ya özel aracınızla gidecekseniz Milas ve Güllük’ü geçtikten sonra Bodrum’a doğru yol alırken, Güvercinlik’ten sola Mumcular ayrımını göreceksiniz. Mumcular’a girip sağa dönünce "Yeniköy ve Yukarı Mazı" köylerinden sonra çam ormanı içinden geçen asfalt yolda son olarak karşınıza "Aşağı Mazı" köyü çıkacak. (Toplam 31 km.)
Pansiyon tabelalarının yanından İnceyalı sahiline inebilirsiniz. Mumcular-Aşağı Mazı köyü arası 20 km. Ancak Aşağı Mazı köyünden İnceyalı sahiline inen 2 km’lik asfalt yol oldukça virajlı. Milas-Mazı arasında çalışan minibüslerle de Mazı’ya ulaşmak mümkün.



Akşamdan denize bırakılan ağlar, sabahın erken saatlerinde toplanıyor. Sahil restoranlarına canlı canlı gelen balıklar arasında, başta akvaryum balığı güzelliğinde iskaroz olmak üzere sokkan, akya, mercan, lagos, barbunya, karabida ve ahtapot gibi çeşitler bulunuyor. Çorbasına doyamayacağınız iskorpitin yanısıra, sütte bekletilip sodayla yumuşatılan sübyenin tadına bakmayı da unutmayın..

  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.07.2011, 11:24   #4
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sonsuz Aylaklık | Mazı Köyü (Bodrum - Muğla)

Hurma Koyu Sahili




Hurma Koyu




Hurma Koyu ve Sepetler
(Kimbilir sabaha içlerinden neler çıkacak)




Hurma Koyu ve İnsana Şiir Yazdıran Kayalıkları




Meyve Bahçelerinin Hurma Koyu'na Uzanışı

  Alıntı ile Cevapla
20 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.2011, 12:11   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sonsuz Aylaklık | Mazı Köyü (Bodrum - Muğla)

Ben böyle bir köyde yaşamak istiyorum


Ne kadar güzel bir köymüş burası Başakça, kıymetini biliyorlar mı acaba?


Ellerine sağlık ve teşekkürler paylaşım için.
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.2011, 12:27   #6
Çevrimiçi
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sonsuz Aylaklık | Mazı Köyü (Bodrum - Muğla)

"IIğğğğhhh Iğğh" diyorum sadece...


Teşekkürler Başakça...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.2011, 15:01   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sonsuz Aylaklık | Mazı Köyü (Bodrum - Muğla)

Tam kafa dinlemelik bir tatil yeri...

Güzel yermiş...

Ellerine sağlık, teşekkürler Başakça...


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.2011, 15:24   #8
Çevrimdışı
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sonsuz Aylaklık | Mazı Köyü (Bodrum - Muğla)

Zaten böyle gizli saklı koylar,köyler olmasa tatil tatil olmuyor ki..
Bilindik yerlerde sıcak bir yandan kalabalık bir yandan fenalık geliyor.
En güzeli böyle sakin yerler..

Eline sağlık Başakça
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.2011, 21:44   #9
Çevrimdışı
Öykü
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sonsuz Aylaklık | Mazı Köyü (Bodrum - Muğla)

Zamansızlığın hükmettiği bir çağda, çılgın bir koşturma içerisinde yaşıyoruz. İş, para ve zamanın getirdiği kısıtlamalarla dolu bir günlük hayat... Bu yüzden herkesin derinlerinden hep bir “gitme” çığlığı yükselir. İnsanın en mutlu anlarının başında, kendisiyle yalnız kaldığı ve özüne yaklaştığı dönemler gelir. Emeğinize sağlık olsun. Teşekkürler Başakça.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.2011, 22:04   #10
Çevrimdışı
Derin
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sonsuz Aylaklık | Mazı Köyü (Bodrum - Muğla)

İnanamıyorum ya böyle bakir böyle güzel bir yer.Çok teşekkürler paylaşım için Başakça
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Derin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aylaklık, bodrum, mazı, muğla, sonsuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.