Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.07.2013, 22:58   #1
Çevrimdışı
İmge
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yüzlerce Öğretmen MEB'e Dava Açtı

Uzmanlaştıkları kadrolardan alınarak, 'iş yapamadıkları' alana atanan yüzlerce öğretmen "geri dönmek istiyoruz" diye MEB'ye dava açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı 'nda yıllarca sınav soruları hazırlayan, eğitim içerikli yayınlar üreten, ders kitabı incelemesi yaparak konularında uzmanlaşan yüzlerce öğretmen ya okullarına gönderildi ya da hiçbir iş verilmeden boşa çıkarıldı. Öğretmenler eski görevlerine dönmek için bakanlığın işleminin iptalini istedi.

Ömer Dinçer 'in bakanlığı döneminde MEB Teşkilat Kanunu, yenilenmiş, 2012'nin başından itibaren de yaklaşık 300 bürokrat, hiçbir görev verilmeden Beşevler'deki MEB Kampüsü'ne gönderilmişti. Bu bürokratlara bir süre sonra şube müdürleri de eklenmiş ve sayı giderek artmıştı. Ancak bu uygulama büyük bir Mali yük getirdi. Uygulamalar nedeniyle neredeyse 'bankamatik bürokrat'a dönüşen tecrübeli isimlere aylık toplam 2 milyon lira ödendiği belirlendi.

Bürokratları kapsayan 'kızağa çekilme' durumu bu yılın başından itibaren bakanlık merkez teşkilatında yıllarca görev yapmış kadrolu öğretmenlere de uzandı. Dinçer, personel rejiminde 'kariyer sistemi' öngörerek sınav yoluyla 'uzman yardımcısı' ve 'uzman' istihdam etmeye başlayınca, konularında uzman öğretmenlerin pabucu da dama atıldı. Kadroları, açıköğretim okullarının, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nde (YEĞİTEK) bulunan 504 öğretmen,'Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlandı.

Öğretmenler de eklendi

Hal böyle olunca öğretmenlerden büyük kısmı, 'soru hazırlama', 'eğitim içerikli yayınlar üretme' ve 'diğer birimlere yayınlar hazırlama' görevlerini de bırakmak zorunda kaldı. Öğretmenler daha sonra da 'Hayat Boyu'nun başka bir birimi olan Yaygın Eğitim Enstitüsü'ne kaydırıldı. Böylelikle tamamen işlevsiz hale getirilerek, üst ve orta düzey yöneticiler gibi boşta kaldı.

Geri dönmek istiyoruz

Öğretmenler 'oradan oraya' gönderilmelerinin ve son olarak işlevsiz hale getirilmelerinin hukuksuz olduğu gerekçesiyle yargıya başvurdu. Ankara 14. İdare Mahkemesi'ne açılan davada, bakanlığın 'Norm Kadro ile Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelikleri'ne aykırı hareket ettiği, görevlerine son verilen öğretmenlerin birim amirlerinin 'keyfine göre' belirlendiği savunuldu. Hem hizmetin aksatıldığı hem de kişilerin maddi olarak da mağdur edildiği belirtilen dilekçede, bakanlığın işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi talep edildi.

Avcı'dan 'geç kaldım' özürü

Tecrübeli üst ve orta düzey bürokratların boş boş oturtulması Bakan Nabi Avcı'nın gündeminde yer alıyor. Avcı, geçen günlerde bürokratlarla Başkent Öğretmenevi'nde bir araya geldi. Bürokratlara yaşadıkları sorunların farkında olduğunu söyleyen Avcı "Size gelmeyi geciktirdim, gecikmeden dolayı özür diyorum" dedi. Avcı, boşa çıkartılan tüm bürokratlar için yer açmanın zor olduğunu ancak 10-15 kişiyi değerlendireceklerini de söyledi.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz İmge'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açtı, dava, dönmek, eğitim, mebe, Öğretmen, öğretmenler, yüzlerce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.