Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.09.2015, 00:43   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çocuklarımızın İleride Başarılı Olması İçin Ne Yapmamız Gerekiyor?

Çocuklarımızın İleride Başarılı Olması İçin Ne Yapmamız Gerekiyor?




Business Insider, çeşitli araştırmalardan yaptığı derlemede başarılı çocukların anne ve babalarının 9 ortak özelliği olduğunu belirtiyor. Bunlar hakkında kısa bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Çocuklarına sosyal becerileri kazandırıyorlar

700 çocuk, anaokulundan 25 yaşına kadar bilim adamlarınca izlenmiş. Bunlar içinde anaokulundayken kendisini yeterince ifade edebilenler, arkadaşlarıyla yardımlaşanlar, onların duygularını anlayanlar, karşılarına çıkan sorunları ailelerini karıştırmaya gerek görmeden çözenlerin 25 yaşına geldiklerinde bir üniversite diplomasına ve tam zamanlı bir işe sahip olması, bu şekilde davranmayanlara göre çok daha fazla çıkmış.


Beklentileri büyük

6600 kişiyi mercek altına alan bir araştırmada, çocuklarının geleceği için üniversite eğitimini mutlaka gerçekleştirilecek bir amaç olarak kabul eden ebeveynlerin çocuklarının kısıtlı maddi imkanlar ve diğer olumsuzluklara rağmen daha başarılı oldukları belirlenmiş.

Anneler çalışıyor

apılan bir araştırmaya göre anneleri çalışan çocukların ciddi bir takım avantajları var.Annesi çalışan kızlar daha uzun öğretime devam ediyor, daha fazla yönetim pozisyonlarına çıkabiliyor, %23 daha fazla kazanıyor. Annesi çalışan oğlanlar ise ev işlerine ve çocuk bakımına daha çok yardım ediyorlar. Araştırmacılardan birisi cinsiyet eşitsizliğine annenin çalışması kadar etkisi olan çok az şey olduğunu biliyoruz diyor.

Sosyoekonomik düzeyleri yüksek
Hayatın adaletsiz olduğunu bilim de söylüyor: Araştırmalara göre yüksek gelir ve düşük gelir seviyesindeki ailelerin çocukları arasında ciddi bir başarı farkı var.

Yüksek öğretimi tamamlamışlar

Lise ya da üniversite bitiren annelerin çocuklarının da lise veya üniversite bitirme ihtimali yüksek. 856 kişinin incelendiği bir araştırmada şu bulguya ulaşılmış: Anne ve babasının çocuk 8 yaşındayken sahip oldukları eğitim düzeyi çocuğun eğitim ve mesleki başarısını etkiliyor. 14 bin çocuğun konu edildiği diğer bir araştırmada ise 18 yaşından küçük annelerin çocuklarının lise veya üniversite bitirme ihtimalinin daha düşük olduğu bulunmuş.

Çocuklarına erkenden matematik öğretiyorlar

35 bin okul öncesi çocuğun incelendiği bir araştırmada ortaya çıkmış ki çocukların küçük yaşta matematik becerilerini geliştirmek ileride büyük bir avantaja yol açabiliyor. Çocukların ilkokula sayıları saymayı ve sıralamayı bilir bir şekilde başlamaları sadece matematikte yüksek performans değil, okumada da yüksek performans göstermeleriyle ilişkili bulunmuş.

Çocuklarıyla ilişki kuruyorlar

243 düşük gelirli aileyle yapılan araştırmada çocukların hayatlarının ilk 3 yılında duyarlı bir bakım almaları halinde, 30’larına geldiklerinde hem daha iyi akademik başarıya sahip oldukları, hem daha sağlıklı ilişkiler kurduklarıbulunmuş.

Daha az stresliler
Bir araştırmanın sonuçlarına göre annelerin 3 ve 11 yaşları arasındaki çocuklarıyla geçirdikleri zaman çocukların davranışlarını ve başarılarını pek de etkilemiyor. Hatta “kuvvetli annelik” (“helikopter ebeveynliği” – çocuğunu sürekli takip ederek her sorununu bizzat çözen anne baba) ters bile tepebiliyor. Ancak annelerin stresli olmaları, hele ki iş ve ev dengesini tutturmanın getirdiği stres, çocukları gerçekten olumsuz etkiliyor. “Duygusal bulaşıcılık” adı verilen bir insanın duygusal durumunun yakındakileri de etkilemesi ebeveyn – çocuk ilişkilerinde gözönüne alınmalı.

Çaba göstermeyi başarıdan değerli buluyorlar

İki tür zihniyet var. Bunlardan ilki “sabit zihniyet” olarak adlandırılıyor. Buna göre insanların zeka, beceri gibi temel nitelikleri sabittir ve zaman içinde değişmez. Başarı beceriden kaynaklanır, çaba pek önemli değildir. İkinci zihniyet “gelişim zihniyeti” olarak biliniyor. Buna göre insanın nitelikleri zaman içinde sıkı çalışarak geliştirilebilir. Başarısızlık yeteneksizlikten kaynaklanmaz ve gelişim için bir fırsat olarak görülür.Çocukların sınav başarısının zekası ve yeteneğinden kaynaklandığını söylemeniz bu çocukta sabit zihniyet yaratıyor. Aksine, başarısının çalışmasından ve azminden kaynaklandığını söylerseniz bu gelişim zihniyeti yaratıyor.

Peki, ne yapabiliriz?

Bu 9 madde içinde bazılarını – maalesef – veri kabul etmek durumundayız. Bugünden yarına maddi durumumuzu ya da eğitim seviyemizi geliştirecek halimiz pek yok. Ancak diğer maddeler bizim için çocuk yetiştirmede bir kılavuz teşkil edebilir:
Çocuğumuzun kendisini ifade etmesini geliştirmek için gayret gösterebiliriz. Üniversite eğitimini olmazsa olmaz bir hedef olarak kabul edebiliriz. Annesinin kısmi zamanlı da olsa çalışmasını sağlayabiliriz. Basit seviye matematiği çocuğumuza ilkokul öncesinde öğretebiliriz. İlk 3 yılında ona yakın ilgi gösterebiliriz. Stresimizin çocuğu başarısını olumsuz etkisini gözönünde bulundurabiliriz. Başarılarından çok, gösterdiği çabayı övebilir ve ödüllendirebiliriz.
Bunlar o kadar da zor şeyler değil, haksız mıyız?
Az Şekerli | Çay ya da kahveyle iyi gider tarafından Business Insider den çevirilmiştir.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.09.2015, 00:26   #2
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuklarımızın İleride Başarılı Olması İçin Ne Yapmamız Gerekiyor?

Bu arştırmaları yapanlar neyi kimi örnek alıyor anlamadım.

Kendimden örnek vereyim.

Annem fabrika işçisi,babak şoför idi.

İçimde okuma isteği vardı.

Annem çalıştığı için ilk okula gittiğimden beri ev işleri kardeşlerime bakmak asli görevimdi.

Doktor olmak hayalimdi.Annem sağ sol davası var diye harç yatırmama rağmen beni üniversite sınavına yollamadı.Lisey
i bitirmiş olmama rğmen üniversite sınav heyacanını yaşamadım.

Ne zaman iş sahibi oldum annem itiraf etti.

Kızım o sınavlara girsen başarırdın ama o kitapları alacak para bulamazdık dedi.

Herşey çocukta bitiyor.

Para,pul olsun özel hoca tut çocuğun içinde olmadıktan sonra hikaye.
  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
başarılı, çocuklarımızın, gerekiyor, ileride, olması, yapmamız, İçin, İleride


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.