Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.02.2016, 01:03   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Öğrencilerin Ödev Yapmamak İçin Söylediği 8 Bahane

Öğrencilerin Ödev Yapmamak İçin Söylediği 8 Bahane




Eminim ki dersin tam bitiş anında dakikaları sayarken “Hoca ödev vermeyi unuttu” diye sevindiğiniz anda kitabı son bir kez karıştırıp “Evet…” diye başlayan cümleyi duyduğunuz zamanki yıkılışı her öğrenci yaşamıştır.Her öğrenci dedim çünkü muhakkak ödev yapmayı sevmediğiniz bir ders vardır.Eve döndüğünde ders adına bir şeyle uğraşmak istemeyen çoğu öğrenci için ev ödevi istenmeyen bir durum olabiliyor.Peki neden öğrenciler ev ödevi yapmak istemiyor ?
İlkokuldan üniversiteye kadar okul hayatını sürdürmüş birisi olarak elbette evde ders yapmak fikrinden hoşlanmadığım zamanlar olmuştur.Bu yaşadığım dönemi göz önünde bulundurup, yakınlarımdaki öğrencileri izleyerek ödev yapmama konusunda neden bu kadar ısrarcı davranılır onu paylaşmak istedim:
1-Sıkıcı

Sevmediğin dersin ödevi her zaman sıkıcı gelmiştir.Zaten 2 saat okulda dinledik; bir de evde dinlenme zamanımda neden aynı dersi çalışayım ki …
Yukarıdaki düşünceye sahip olabilirsiniz ama okul saatleri boyunca sıkıcı bulduğunuz, anlamadığınız dersi evde çalışırken eğlenceli bir yolunu bulabilirsiniz.
2-Ne yapılacağını anlamadım

Öğretmen söyler: “Sayfa 46 daki alıştırmaları defterinize yapın”. Ama o alıştırmalarda öyle bir soru vardır ki nasıl yapılacağına bir türlü karar veremezsiniz.O konuyu görmemiş de olabilirsiniz ya da deftere mi yapacağım, soracağım kişi aynı mahallede mi olacak, yarına mı yetişmesi gerekiyor gibi sorular sizin zihninizi yorabilir.
Ödev aldığınız zaman en azından şöyle bir sorulara göz gezdirin ve çıkmazda olabilecek konuları okul saatinde öğretmeninize sorun.Böylece evde çalışmanızı tamamlarken ne yapacağınızı bilip daha hızlı bir şekilde işinizi bitirebilirsiniz.
3-Zor hocam zor !

Hepimiz bu dönemden geçtik.Maalesef her ödev yapılabilir durumda olmuyordu ! Muhakkak birinin yardımını almak gerekiyordu.Soruya ilk bakışta çok zor olduğunu hissedip hayal kırıklığına kapılabilirsiniz.Yalnız defteri kitabı kenara atmadan biraz kafa yorun.
Çevrenizde sizden bir üst sınıfta olan ya da konusunda uzman olduğunu düşündüğünüz kişiler varsa onlardan yardım isteyin.İnternette araştırma yapın.Hiç kimseyi bulamadınız ve sular da kesikse =) en azından sorunun bir kısmını anladığınız kısmını çözmeye çalışıp öğretmeninize gösterin.Verilen görev karşısında bir şeyler yapıyor olduğunu hissettirmek size artı puan olarak yansıyacaktır.
4-Unuttum

Hepimiz insanız, bazı şeylere az değer gösterdiğimizden ötürü unutabiliriz.Eğer verilen ödevi o an önemseyip bir kenara not etmediyseniz isteksizliğinizle birlikte unutmanız kaçınılmaz olacaktır.
5-Yeterli zamanı bulamadım



Koskoca haftasonu geçer ve çoğu öğrenci pazar akşamı ödevinin başına oturur.Fakat her şey planladığı gibi gitmezse o saatte hiç bir arkadaşını arayamaz arayıp ne yapacağını çözmüş olsa da yeterli zamanı kalmamıştır.Yetişkinlerde de olan kötü zaman yönetimi öğrenciler için de geçerlidir.
  • Yapabiliyorsanız ödevi verildiği günde tamamlayın.
  • Seyehat, eğlence vs gibi sebeplerden ötürü çalışmanızı sarkıtacaksanız en azından ne yapacağınız konusunda tam bir bilginiz olsun ki ilaveten bunun için ödev anında zaman harcamayın.
6-Ödev yapmak çocukça bir iş

Evde ödev yapmak kanı kaynayan ergenlere bazen çocuksu ve ineklik gibi geliyor.Bu işi küçümsedikleri için asi takılmak ve kurnazca yollara başvurmayı akıllarından geçiriyorlar.Yaşınız kaç olursa olsun verilen bir görevi yerine getirmek hiç bir zaman çocuksu bir davranış olmayacaktır.
7-Öğretmen kontrol etmiyor

Öğretmen nasıl olsa ödevleri kontrol etmiyor düşüncesi öğrencileri ödev konusunda isteksizliğe itebilir.Ödevi daima kendiniz için yaptığınızı unutmayın.Varsın öğretmen kontrol etmesin.Yapacağınız çalışmanın ona hiç bir katkısı olmayacaktır.
8-Bu seste ödev mi yapılır


Özellikle kalabalık ailelerde yaşayan öğrenciler bundan müzdarip olabiliyor.Aile fertlerinin tv seyretmesi ve eğlenmesi onu bu konuda isteksizliğe itebiliyor.O yüzden aile fertlerinin bu konuda hassas olması gerekmektedir
  • Son Sözler
Çalışma disiplini sağlamak adına daha ilk yaşlardan itibaren çocukların verilen görevi yerine getirme sorumluluğunu kazanmasında ev ödevleri büyük rol oynuyor.Bu yüzden kolay olsun zor olsun ödevlere gereken önem verilmelidir. Sizlere küçük tavsiye işi eğlenceli hale getirmek istiyorsanız ödevi zamanında yapmaya gayret gösterin.Eğlenmeye de vakit bulacağınız için sıkıntı yaşamaycaksınız.Öğrencilerin ödev yapmama nedenleri konusunda söyleyeceklerim bunlar.Yazımı okuyan değerli hocalarım, başka hangi sebeplerle karşılaşıyorsunuz ?
Bu yazı egitimbolumu.com dan alınmıştır.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.02.2016, 01:14   #2
Çevrimdışı
Ahmet Arif Hoca
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Öğrencilerin Ödev Yapmamak İçin Söylediği 8 Bahane

Alıntı:
Sizlere küçük tavsiye işi eğlenceli hale getirmek istiyorsanız ödevi zamanında yapmaya gayret gösterin.Eğlenmeye de vakit bulacağınız için sıkıntı yaşamaycaksınız.
Eğlenceli hale gelmiş ev ödevine ben şahit olmadım hiç.
Akademisyenler hababam yazıyorlar ama eve ödev vermemeleri konusunda öğretmenlere telkinde bulunmuyorlar hiç.
Ben öğrencilerden yanayım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bahane, için, ödev, öğrencilerin, söylediği, yapmamak, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.