Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.02.2016, 01:14   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çocuklara Ödev Yapma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Çocuklara Ödev Yapma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?




Çocuklara erken yaşta ödev yapma alışkanlığı kazandırma, çocukların akademik başarısını doğrudan etkiliyor. Sorumluluk ve görev bilinci ile ilintili olan ev ödevi yapma alışkanlığı, çocukların okul yaşamındaki ve iş yaşamındaki başarısında önemli bir rol oynuyor.

Çocuklara ilköğretim seviyesindeyken ödev yapma alışkanlığı kazandırmanız, lise ve üniversite döneminde çocuğun sorumluluklarına bağlı olmasını sağlar. Çocuklara sorumluluk kazandırma yalnızca, ev ödevleri ile ilgili değil, çocuğun ev içinde, çevresinde ve kişisel yaşamındaki görevleri ile de alakalıdır. Ancak ödev, erken yaşta çocuklara sorumluluk bilinci kazandırmada, en önemli adımlardan biridir.
  • Rahat ve Sessiz Bir Alan Oluşturun
Çocuklara ödev yapma alışkanlığı kazandırmak için, rahat çalışabilecekleri, düzenli ve sessiz bir alan oluşturun. Bunu tek başınıza değil, çocuğunuzla birlikte yapın.
  • Sürekli “Ödevlerini Yaptın mı?” Diye Sormayın
Çocuğa ödevlerini bitirmesi için baskı yapmak, çocuğun stresli bir şekilde üstünkörü çalışmasına yol açabilir. Bu nedenle, çocuklara ödev yapma konusunda baskı kurmak yerine, onu teşvik edebilecek yöntemler kullanın.
  • Ödev Yapma Yöntemini Konuşun
Çocuğun ödev yapmakta zorlanması, dersi tam olarak anlayamamasından kaynaklanabilir. Bu noktada, ödev yapmak çocuğu zorlayacağı için, çocuk bundan kaçınabilir. Dolayısıyla, çocukla ödev yapma yöntemi üzerine konuşmanız, daha rahat çalışmasını sağlayabilir.
  • Ders Çalışma ve Ödev Yapmayı Düzenli Hale Getirin

Başarının en kilit noktası sürekliliktir. Çocuğunuzun haftada birkaç gün değil, her gün ya da yalnızca hafta içi belirli saatlerde ders çalışmasını teşvik edin. Her gün düzenli olarak bir saat çalışmak, dersleri anlamasında ve ödevlerini bitirmesinde çok daha etkili olacaktır.
  • Sorun Yaşadığı Noktaları Birlikte Konuşun
Çocuğunuzun ödev yapmaktan niçin kaçındığını anlamanız, sorunu çözmenizde oldukça önemlidir. Bu nedenle, sorunun nedenlerini araştırın. Dersi anlamadığı için mi çalışmıyor, odaklanma sorunu mu var, yoksa ödev yükü mü çok fazla.. Sorunun hangi durumdan kaynaklandığına karar verdikten sonra, birlikte çözüm arayın.
  • Ödevlere Doğrudan Müdahale Etmeyin
Ebeveynlerin çocukların ödevleri nedeniyle sorumluluk hissetmesi, çocukların hissettiği sorumluluk duygusunu azaltabilir. Çocukların ödevlerini bitirmemesi durumunda, ödeve doğrudan yardım edebileceğinizi ya da ödevi yapabileceğinizi düşünmemesi önemlidir. Ödev konusunda onlara yol gösterebilirsiniz ancak ödeve müdahale etmemeye dikkat edin.
  • Çalışma Saatleri Belirleyin
Ödev yapma ve ders çalışma düzeninin aksamaması için, belirli bir zaman dilimi belirlemeye çalışın. Örneğin öğle yemeğinden sonra ya da akşam yemeğinden önce, çocukların ders çalışmaya başlamasını teşvik edin.
  • Çocukları Onurlandırın
Çocuğunuzun düzenli olarak ders çalışması, ödevlerini düzgün şekilde yapmaya özen göstermesi takdir edilmesi gereken bir davranıştır. Bu nedenle, çocuğunuzu onurlandırın. Ancak onurlandırmanın ödüllendirmek anlamına gelmediğini unutmayın. Çocuğunuz ödevini yaptığı için ona hediye almayın, onu takdir edin.



Kaynak: Cicicee - Çocuk deyince
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alışkanlığı, çocuklara, kazandırılır, nasıl, ödev, yapma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.