Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.06.2016, 00:40   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karnelerden Okulun Çıkartması Gereken Dersler (Karne Tavsiyeleri 1)

Karnelerden okulun çıkartması gereken dersler (Karne tavsiyeleri 1)




Eğitim-öğretim yılının sonuna geldik. Bir çok okulda öğrenci başarısını gösteren notlar milli eğitim sistemine işlendi. Ramazan ayının da giriyor olması sebebiyle okullarda bu yıl işler daha erken toparlandı. Artık karne gününün gelmesi beklenecek. Karneler verilecek iyi, güzelde; bu işten kim ne dersler çıkartacak? Konu üzerinde duralım.

Okul, öğrenci ve veli; eğitim sisteminin başarısı için olmazsa olmaz düzeyinde öneme sahip üç sac ayağıdır. Okul denilince hizmetlisinden, kantincisine, öğretmeninden okul müdürüne varıncaya kadar herkesi içine alır.
  • Karnelerde okulun çıkartması gereken dersler ve cevap araması gereken sorular şunlar olmalıdır:
  1. Eğitim ve öğretim için uygun ortam hazırladı mı? Dersliklerin donanımı, okulun genel temizliği, öğretmenlerin hazır bulunuşluluğu vb. gibi kıstaslara dikkat ederek okul da kendine bir karne düzenlemelidir. Özellikle ikinci dönemde sene sonu sergi, konser, tiyatro çalışmaları, mezuniyet törenleri hazırlıkları sırasında okul içerisinde ister istemez bir gevşeme ve karmaşa olabiliyor. Okul genel anlamda bu konuyu gündem maddesi yapıp tedbir aldı mı? Bu konunun üzerinde durulması gerekiyor.
  2. Okul-aile işbirliği sağlandı mı? Ailelerin, öğrencinin eğitim-öğretim ortamı ve süreci hakkında sağlıklı bilgilendirilmesi önemli bir konudur. Bu konuda bazı okullarımız –ki daha çok özel okullar- telefonla gün be gün bilgilendirme yapmayı yöntem olarak benimsemiş durumda. Bazı okullarda da sms yoluyla öğrencinin eğitim-öğretim süreci veli ile paylaşılmaktadır. Sosyal medyayı aktif kullanan okullara da rastlamaktayız.
  3. Sosyal etkinlik, kulüp çalışmaları ve çevre gezileri yapıldı mı? Öğrencilerin eğitim-öğretiminde sosyal etkinliklerin önemli bir yeri bulunmaktadır. Özellikle öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri, zihinsel ve bedensel rahatlama yaşayabilecekleri aktivitelere yer verilmesi gerekiyor. Bazı okullar bu işleri angarya gibi görebilmekte. Veya bu tür faaliyetlerin prosedürü uzun olduğundan okullar geri durabilmekte.
  4. Öğretmenlerin birlik, beraberlik ruhu oluşturabilmeleri, yıl boyunca motivasyonlarını koruyabilmeleri için okul yönetimi tarafından çalışmalar yapıldı mı? Netice itibari ile öğretmenlerde insan ve zaman zaman motivasyonları düşebiliyor. Veya okul içerisinde çeşitli nedenlerle ayrışmalar, ters düşmeler yaşanabiliyor. Bu konularda profesyonel bir tutum sergilenmesi konusunda okul yönetimi ne gibi tedbirler alıyor? Örneğin öğretmenlerin birlikte katılacakları aktiviteler organize ediliyor mu? Öğretmenlerin dersle ilgili veya kişisel bir takım ihtiyaçları konusunda yardımcı olunabiliyor mu? Ders saatlerinin dağıtımında bir adalet sağlanabiliyor mu?
Bu soruları çoğaltmak mümkün. Ancak amacım yol önermek olduğu için okul yönetimleri kendi okulları için ihtiyaç ve özelliklerini gözeterek bir liste yapacaklardır. Bu yazıda okul açısından karneleri ele aldım. Sonraki yazılarımda, öğrenci ve veli açısından karneyi ele alacağım.





Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle…
Ahmet GÜNAY
Psikolojik Danışman
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.06.2016, 01:03   #2
Çevrimdışı
Farbak
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karnelerden okulun çıkartması gereken dersler (Karne tavsiyeleri 1)

Eğitimin sadece adı kaldı. Milli ve TC si gitti.

Proje okul üç kağıdı ile kıyıma yıkıma başladılar.

İstanbul Erkek Lisesi de dahil olmak üzere tüm devlet okullarında kendi militanlarını yetiştirecekler çok yakın zamanda.

O karnenin adına AKP karnesi demek yanlış olmayacak.

Bu karne çocukların hurafe standartlarına dair veriler içerecek.

Aykırı bir düşünce ışığı yada küçük bir sorgulama kırıntısı görülürse çocukta, yeniden etüde alınacak, beyin işlevselliği kaybettirilene kadar.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Farbak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.06.2016, 02:43   #3
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Cevap: Karnelerden Okulun Çıkartması Gereken Dersler (Karne Tavsiyeleri 1)

Karneleri sıkıntı haline getirmenin bir anlamı yok...
Okul karnesi,Ekmek karnesi,Mazot karnesi,Sanayağı karnesi vs...
Karnelerdeki notların bence hiçbir önemi yok....
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çıkartması, dersler, gereken, karne, karnelerden, okulun, tavsiyeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.