Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.04.2009, 20:02   #1
Çevrimdışı
Starlight
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Insan iliskileri " Yöneticilik"

İkili ilişkilerde olduğu gibi yönetici ile çalışanlar arasındaki ilişkinin de düzene girmesi için zaman gerekir. Nasıl dostlarla iletişimimizin süreklilik kazanması belli bir zaman alıyorsa, bir yöneticinin arkadaşlarına alışması ve ast-üst ilişkisini doğru bir şekilde kurması da bir sürecin sonucunda oluşuyor.

Özellikle hemen herkesin fikir birliğinde olduğu bir konu iletişimin kariyer ve iş dünyasında ilerlemek için ne kadar önemli olduğu. Herkes bu kuralın önemine değinir, konuşmalarında üstüne basarak belirtir ama iş yoğunluğundan vakit bulup üzerinde çok fazla düşünmez. Oysa, işte geçen sürenin uzunluğunu düşündüğümüzde iletişimin en çok iş hayatımızda gerektiği sonucuna ulaşırız.
Peki, iş dünyasındaki ast-üst ilişkisi nasıl sağlıklı bir şekilde ilerler, bunun için neler yapabiliriz?

-Öncelikle çalışanlarınıza “eşitlik” duygusuyla yaklaşın. Bir diğerinin görüşü daha önemli olmasın. Bir karar anında, ekibinizdeki her elemanın görüşünü alın. Ortak fikir oluştururken, fikir danışmanın ekip ruhuna iyi geldiğini göreceksiniz.
-Birçok yönetici iş ilişkilerini geliştirmek için çalışanlara dostça yaklaşır. Nerede görürse görsün selam vermeye, bir cümlelik olsa da iletişim kurmaya gayret eder. Ama bu davranışları daha stratejik bir şekilde yapmak hem iş hem de ilişkiler için daha büyük önem taşır. “Hangi pozisyondaki çalışana nasıl davranmalıyım?” sorusunu göz önüne alarak davranışları düzenlemek daha önemli. Böylelikle şirket içinde neler yapacağınıza dair görüşlerinizi de gözden geçirebilirsiniz.

-Birçok yönetici bu davranışın tam tersi davranışlarda bulunabilir. İnsanlarla birebir iletişim kurmak yerine daha az iletişimde bulunmayı tercih eder. Ast-üst ilişkisinde bu tavır çok fazla rağbet görmeyebilir. Bu gibi davranışlar yerine biraz daha ılıman tavırlarla ilişkiler kurulabilir. Örneğin, “Nasılsın?”, “İşler nasıl gidiyor?”, “Herhangi bir problemin var mı?” gibi sorularla daha yakın ilişkiler geliştirebilir.
-“Hızlı hareket etmeyin.” Çok sıradan bir cümle olarak görülse de, hızlı hareket etmek ve karar vermek ilişkileri farklı yönlendirir. Bütün işleri bir anda halledebilmek için yapılan hızlı adımlar olumsuzluklar doğurabilir. Hızlı olmak yerine belli bir istikrar göstererek davranışları biçimlendirebilirsiniz. Karşınızdaki insanın pozisyonu dahilinde neler yapacağını düşünüp öyle hareket etmenin yararını göreceksiniz.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
iliskileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.