Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.08.2009, 15:44   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yurt dışında lisansüstü eğitim

Yurt dışında lisansüstü eğitim
YÖK, araştırma görevlilerine 3 ay ya da 1 yıl süreyle lisansüstü eğitimlerini sürdürmeleri ve araştırma yapabilmeleri için burslu olarak yurt dışına gitme imkanı sunuyor.



YÖK, araştırma görevlilerine ''Yüksek Lisans Araştırma Bursu'', ''Doktora Araştırma Bursu'', ''Doktora Sonrası Araştırma Bursu'' ve ''Doktora Bursu'' adıyla çeşitli burslar veriyor.''Yükseklisans Araştırma Bursu'', yüksek lisans eğitimine devam edip, tez konusu belirlenmiş öğretim görevlileri, okutmanlar ile 33/a veya 50/d kadrosunda görev yapan araştırma görevlilerine veriliyor. Akademisyenler ''burslu araştırmacı'' olarak tez konuları ile ilgili inceleme ve araştırma yapmak üzere yurt dışına gönderiliyor.

Burslara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, halen bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi, okutman veya araştırma görevlisi kadrosunda çalışan ve yüksek lisans öğrencisi olanlar başvurabiliyor. Ayrıca bu kişilerin yurt dışındaki bir yüksek öğretim kurumundan alanı ile ilgili araştırma inceleme yapabilmesine imkan sunan bir kabul belgesi de alması gerekiyor. Erkek adayların askerlikle ilişkisinin bulunmaması gerekiyor.

Burs alacaklardan, çalışmada kullanacakları yabancı dili araştırmayı yürütebilecek düzeyde bildiklerini son 5 yıl içinde ÜDS, KPDS'den ''en az 60 puan'' alarak veya uluslararası eşdeğerliliği bulunan dil sınav sonuçları ile belgelendirmeleri isteniyor.

İngilizce, Almanca ve Fransızca dışındaki dille eğitim yapılan yükseköğretim kurumlarına veya araştırma merkezlerine gönderileceklerle ilgili değerlendirmeyi ise öğretim üyesi ve Araştırıcı Yetiştirme Kurulu yapıyor.

Yükseklisans araştırma bursu en fazla 3 aylık süre için veriliyor. Burslu araştırmacılar, yurt dışında bulundukları süre içinde yurt içi maaşlarını almaya devam ediyor. 3 aydan fazla yurt dışında kalan burslu araştırmacıların, kaldıkları sürenin 2 katı kadar kadrolarının bulunduğu yükseköğretim kurumunda mecburi hizmet yapma yükümlülüğü bulunuyor.


Doktora araştırma bursları


Araştırma görevlileri de doktora çalışmalarını kadrolarının bulunduğu üniversitede ya da bir başka üniversitede yaptıklarına bakılmaksızın tezleri ile ilgili inceleme ve araştırma yapmak üzere, mecburi hizmet yüklenmek şartıyla ''Doktora Araştırma Bursu'' alarak yurt dışına gönderilebiliyor.


Bu bursa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, halen bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışanlar, doktora derslerini tamamlamış, yeterlik sınavını geçmiş ve halen tez aşamasında olanlar başvurabiliyor.

Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan veya araştırma merkezinden ''Misafir Araştırmacı'' veya dengi bir statüde kabul alması gereken araştırma görevlilerinin aynı zamanda, yabancı dil bilgisini son 5 yıl içinde ÜDS, KPDS'den aldıkları ''en az 65 puan'' veya uluslararası eşdeğerliliği bulunan dil sınav sonuçları ile de belgelendirmeleri gerekiyor. Erkek adaylarda askerlikle ilişkilerinin bulunmaması şartı aranıyor.

En çok 1 yıl olan burs süresinin uzatılması talebinde araştırma görevlisine en fazla 6 ay daha izin verme yetkisi rektörlüklerde bulunuyor ve bu konunun YÖK'e bildirilmesi gerekiyor. Araştırma görevlilerinin yurt dışında kaldıkları süreler, doktora öğrenim süresinden sayılıyor.


Doktora sonrası yurt dışı

Doktora sonrasında da araştırma görevlileri araştırma için yurt dışına gidebiliyor. Bu program ise yurt içindeki bir yükseköğretim kurumundan doktora derecesini almış olan öğretim elemanlarına, doktora uzmanlık alanında veya yakın konularda yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda veya araştırma merkezinde bilimsel çalışma yapma imkanı sağlamayı amaçlıyor.


Bu bursa doktora eğitimini son 5 yılda tamamlamış araştırma görevlileri veya yardımcı doçent kadrosundaki öğretim elemanları başvurabiliyor.

Burslara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan veya araştırma merkezinden doktora sonrası çalışma için kabul alan, yabancı dil bilgisini son 5 yıl içinde aldığı ÜDS, KPDS'den ''en az 70'' puanla veya uluslararası eşdeğerliliği bulunan dil sınav sonuçları ile belgelendirenlerin başvurma imkanı buluyor. Erkek adayların askerlikle ilişkisinin bulunmaması gerekiyor.

En fazla 1 yıl olan burs süresi, yurt dışı danışmanının olumlu raporu doğrultusunda, ilgili Üniversite Yönetim Kurulu Kararı üzerine YÖK'ün kararı ile görevlendirme süresi 1 yıla kadar uzatılabiliyor. Bu durumda, görevlendirme süresi uzatılanlara YÖK tarafından herhangi bir ödeme yapılmıyor.


Lisansüstü eğitim bursu


Araştırma görevlileri ''lisansüstü eğitim'' için de yurt dışına gönderilebiliyor. Bu şekilde gidebileceklerden, askerlik görevini yerine getirmemiş lisans derecesine sahip adayların en fazla 25 yaşında, askerlik görevini yerine getirmemiş yüksek lisans derecesine sahip adayların ise en fazla 27 yaşında olmaları gerekiyor.

Diğer araştırma görevlilerinin yaşları ise eğitimlerini tamamlayarak üniversitelerine döndükten sonra 30 yıl hizmet verebilmeleri beklenerek değerlendiriliyor.
Erkek adayların askerliğini yapmış, tecil ettirmiş veya tecil edilebilecek durumda olması, adayların sağlık durumunun yurt dışında öğrenim görmeye elverişli olması gerekiyor.Ayrıca yükseköğrenim sırasında kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olma şartı da aranıyor.

Yurt dışında lisansüstü eğitim içen akademik koşullar arasında lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik ortalamanın en az ''dört üzerinden 2,80'', ''on üzerinden 7'', ''yüz üzerinden 70''olması veya lisans öğrenimi bölümünü ilk yüzde 10 arasında bitirmek yer alıyor.Not ortalamaları, mezun olunan üniversitenin kendi sistemi içinde değerlendiriliyor, değerlendirmede yüksek lisans öğrenimi ile ilgili akademik not ortalaması kesinlikle göz önüne alınmıyor.

Adayın, YÖK tarafından uygun görülen yurt dışındaki üniversitelerden lisansüstü bir programa kesin kabul belgesi sağlamış olması da gerekiyor.


Ülkelere göre yabancı dil bilgisayarı şart

Yurt dışında lisansüstü eğitim görmek isteyen araştırma görevlilerinden bazı sınavları geçmeleri bekleniyor. Buna göre, ABD'de lisansüstü eğitime gönderilecek adayların TOEFL sınavının klasik yazılı sisteminden en az 550, bilgisayarlı sisteminden en az 213 internet tabanlı sisteminden ise en az 79-80 alması veya YÖK tarafından eşdeğerliliği olan bir dil belgesine sahip olması gerekiyor.

İngiltere de lisansüstü eğitime gönderilecek adayların IELTS sınavından en az 6.0 almaları veya yine YÖK tarafından eşdeğerliliği olan bir dil belgesine sahip olması şartı aranıyor. Genel ve akademik olarak verilen IELTS'de değerlendirme için akademik sınav sonucu göz önüne alınıyor.

Almanya'da lisansüstü eğitime gönderilecek adayların ise Alman Kültür Merkezince yapılan Mittelstufe II kursunu başarıyla tamamlamaları veya Alman Kültür Bakanlığı Merkezi'nce yapılan KMK II sınavında başarılı olmaları veya YÖK tarafından eşdeğerliliği olan bir dil belgesine sahip olması gerekiyor.

Fransa'da lisansüstü eğitime gönderilecek adaylar ise DALF sınavından başarılı olmuş olmaları veya YÖK tarafından eşdeğerliliği olan bir dil belgesine sahip olması şartı aranıyor.

Diğer dillerin söz konusu olduğu ülkelere lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların ise ilgili ülkede lisansüstü eğitimi takip edebilecek düzeyde dil bilgisine sahip olduğuna dair bir belgeyi ilgili ülkelerin kültür merkezlerinden veya eşdeğer kuruluşlarından getirmeleri isteniyor.

Araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim için yurt dışına gidebilecekleri ülkeleri ve üniversiteleri YÖK belirliyor. Bu ülkeler:''ABD, İngiltere, Japonya, Kanada, İsviçre, Fransa, Danimarka, Hollanda, İsveç, Avustralya, Norveç, İsrail, Finlandiya, Rusya, Almanya, Singapur, Belçika, İtalya, Brezilya, Çin, Güney Kore, İspanya, Arjantin, Meksika, Çek Cumhuriyeti, İrlanda, Yeni Zelanda, Yunanistan, Güney Afrika, Macaristan, Hindistan, Şili, Portekiz ve Slovenya''dır.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2009, 12:35   #2
Çevrimdışı
ermayduran
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ilgilenenlere Univeristy of Liverpooldan 100% Online Master derecesi

Ilgilenenler lutfen benimle temas etsinler.

100% Online olarak Liverpool Universitesinde Master'inizi yapabilme imkanina sahip olun.


YOK denkligi bulunan ve ileride durumunuza gore doktora yapabileceginiz akreditasyonlu bir derece, isinizden ayrilmadan, gunde 2 - 3 saat derslere yogunlasarak 18 ila 36 ay icerisinde Master derecesi edinin.

Diplomanizda "online" yapildigina dair belirtilmeyecegi ve Liverpool Universitesi tarafindan verilecegi garantisi saglanmaktadir.

Saygilarimla

Ermay M. Duran ermay.duran@ohecampus.com




__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
Eski 25.12.2009, 12:41   #3
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurt dışında lisansüstü eğitim

Sevgili Ermayduran,

Konu ile ilgili yorumunuz için teşekkürler.

Fakat sitemizde reklama yer vermediğimiz için bazı kısımlarını sildim.
Bilgi sahibi olmak isteyenlerin size ulaşabilmesi amacı ile sadece mail adresinizi bıraktım.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 25.12.2009, 22:59   #4
Çevrimdışı
ermayduran
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurt dışında lisansüstü eğitim

Sayin smyrna

maksadim kattiyetle reklam yapmak degil yonledirmenizden dolayi tesekkur ederim.

saygilarimla

Ermay Duran
www.uol.ohecampus.com
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
Eski 23.12.2010, 15:26   #5
Çevrimdışı
kumsal
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurt dışında lisansüstü eğitim

uluslararası ingilzce işletme alanında yüksel lisansımı tamamlamak istiyorum online olursa bu benim için daha iyi olur bana nasıl yardım edebilirsiniz .

özellikle engma veya istanbul ticaret odasının burslu eğitimlerini almak istiyorum
__________________
türkiyem,türkiyem, türkiyem.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 23.12.2010, 17:14   #6
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurt dışında lisansüstü eğitim

Ticaret Odasının kendi sitesine bir göz at Kumsal. Online bursları var mı, aranan nitelikler nelerdir, not ortalaması ne olması gerekir v.s. oradan daha iyi öğrenirsin.
  Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 24.12.2010, 09:45   #7
Çevrimdışı
ermayduran
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurt dışında lisansüstü eğitim

Sayin kumsal oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim. Ingiliz egitim sistemi ile ne kadar tanidiksiniz hic bir fikrim yok, Liverpool universitesi normalde "exemption" adi altinda kredi transferi olarak sayilabilecek durumlara cok sicak bakmamaktadir. Ote yandan normalde sahip oldugunm bilgilere dayali olarak Turkiye'de dahi bir yuksek ogrenim kurumu icerisinde bile bir lisans ustu progrqamindan bir baskasina gecis yapmak cok zor ve YOK direktifleri dogrultusunda, Lisansustune devam ettiginiz kurumun da onayi ve sartlarini doldurmadan boyle bir girisime kalkismak olagan disi bir durumdur.

Eger bu konuda ciddi bir girisime kalkismak istiyorsaniz size tavsiyem bana dogrudan email yoluyla temas kurabilirseniz net durumunuzu aciklamanizi rica ediyorum.

su anda masterinizin hangi asamasindasiniz? ( tez yazimi asamasindamisiniz veya programin sadece belli derslerini mi tamamladiniz?)

Neden ozellikle Liverpool Universitesini tercih edecek olursunuz?

Neden Ozellikle online yoluyla masterinizi tamamlamak istiyorusunuz?

Acikcasi bana tam anlamiyla buna benzer sorulara yanit olacak bir motivasyon mektubu seklinde bir email gondermenizi ve ek olarak da guncel ingilizce CV/Resume'nizi gondermenizi rica edecegim.

Saygilarimla

Ermay Duran
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
Eski 24.12.2010, 09:50   #8
Çevrimdışı
ermayduran
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurt dışında lisansüstü eğitim

Sayin kumsal, vermis oldugunuz yanitin ikinci kismini degerlendirmek bakimindan Liverpool Universitesi, kurum olarak burs veya finansal destek saglamamaktadir, ozellikle ingiliz egitim sisteminin su donemde icinde bulundugu degisim surecinden dolayi da bir muddet daha bunun mumkun olmayacagini size iletmek isterim.

Eger niyetiniz Liverpool Universitesi ile burslu olarak egitiminiz tamamlamaksa size sunabilecegim en iyi tavsiye kendi cabaniz dogrultusunda bbahsetmis oldugunuz kurumlara sahsen basvurarak burs imkani saglayabilecek durumlari olup olmadiklarini tespit etmek.
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
Eski 25.12.2010, 22:20   #9
Çevrimdışı
kumsal
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yurt dışında lisansüstü eğitim

Ermay kardeşim,

Konuyla ilgilendiğiniz için öncelkle teşekkür ederim ,ben liverpool ünv. şu an tercih edemem dışarı gidecek imkanlarım yok zamanım kısıtlı ancak online yapabilirim iki dil billiyorum ekoınemik anlamda ithalat veya ihracat konusunda kendimi geliştireceğim proglramlara ihtiyacım var bir de ben akademik kariyer kesinlikle istemiyorum reel sektörde düşünüyorum uluslararası bir takım baglantılarım var bunları ekonomik anlamda faydaya ve ükeme katkıya dönüştürmek istiyorum saglık alanında eğitim gördüm ama istemiyorum iş kurmak konusunda ciddi atılımlarım var ,uluslararası ingilizce işletme ve ekonomi proğramlardan haber verirseniz sevinirim , özellikle enigma izmit ticaret odası olabilir .

tüm ortadoğu ve ab ülkeleriyle kontak kurabilirim ,saygılar selamlar.
__________________
türkiyem,türkiyem, türkiyem.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dışında, lisansüstü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.