Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.06.2011, 13:26   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tatlı minik kızların "seçimi"


Doğurulmamış kızların, 'bir meta' olarak genç kadınların ve yaz kursundaki küçüklerin tercihini soran?


Çin’de, Lianyungang adlı şehirde 163 oğlan çocuğuna 100 kız çocuğu düşüyor. Bu rakam beş yıl önce 100 kıza 140 erkekti. Normal kabul edilen oran 104’e 107’dir. Yani Doğu’da hayat her geçen gün daha da kadınsızlaşıyor.

* Kadınsızlaşan bir dünyanın bin tane berbat sonucundan bahsedebiliriz, ama belki de en kabası, kabalaşan erkekler olabilir:

* 1980’lerden beri erkek olmayan bebeklerini aldırmaya zorlanan kadınlar…

* 1990’ların sonundan itibaren gelişen tıp gereçleri sayesinde sadece erkek embriyonlara rahimlerinde yer açmaya itilen anneler…

* Sadece ardı ardına erkek çocuklar değil, Tayvan’dan Kore’ye, Asya’da 20 milyon bekar, öfkeli erkek jenerasyonunu da doğurdu.

* Onlar evlenecek eş bulamadıkları için odalarına kapanıp ağıt yakmıyorlar tahmin edersiniz ki… Saldırganlaşıyorlar.

* Sonuç itibarıyla iktisatçıların 80’lerde söylemeye başladığı ‘Kadınların değeri artıyor’ martavalının hayattaki karşılığı şu oldu: Kadın petrol gibi bir ticari ürün gibi görülmeye başlandığından, değerleri de erkeklerin yönetimindeki piyasa tarafından belirlenir oldu.

* Yani… Hiç doğurulmayan küçük tatlı kızların da, ‘nadir rastlanan bir meta’ olarak genç kadınların da tüm bu olanlarda hiç söz hakkı olmadı…

* Örneğin Vietnam’da artık ‘evlilik seyahatleri’ düzenleniyor. Bekar adam, bir şirkete 10 bin dolar ödüyor. Bu para yine örneğin, Ho Chi Minh şehrine giden uçaktaki koltuğun, otelin ve koluna takacağı eşinin toplam ücretini kapsıyor.

* Bekar adam oteline vardığında karşısında bir sıra köylü genç kız buluyor. Ana babaları tarafından ‘kıymete binen bir mal’ olarak satılan. Adam o sıradan birini koluna takıp memleketine dönüyor. Bize göre ne kadar tanıdık bir hikaye değil mi? Tek fark, bu kez kontrol, menşei Uzakdoğu olan seyahat acentelerinde.

* Demografik dengesizliğin en trajik sonuçlarının yaşanacağı yüzyılı kucaklamaktayız. Ezcümle. Kadın haklarını yaşadığımız coğrafyayla sınırlı düşünme tuzağına düşersek gümleriz. Vesselam.

Oğlanlar havuza, kızlar dikişe
* Küçük kızlar ve tercihlerden söz açılmışken… Size çocuklara yaz için özel olarak tasarlanan bir Kuran kursundan bahsetmek istiyorum. Organizasyon Diyanet İşleri Başkanlığı…

* İstanbul’da 3 bin camide ve 600 Kuran kursunda okutulmak üzere ‘Dinimizi Öğreniyoruz’ başlıklı bir kitap hazırlamışlar. Ayrıca bu kurslarda ders verecek müezzin, imam ve fahri görevlileri de titizlikle belirlemişler. Buraya kadar bir sorun yok.

* Sorun; Diyanet’in kurslara katılacak çocukları tanzim etme şeklinde. İstanbul İl Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı Erdemli ne güzel anlatıyor:

* “Çocuklara günde üç saat ders verilecek ve bu dersler muhakkak namaz saatine denk gelecek. Hocalarıyla ve büyükleriyle camide namaz kılmaya alışmaları önemli. Ders bittikten sonra erkek öğrenciler hocalarıyla pikniğe, belediyelerin yüzme havuzlarına gidiyor. Kız çocukları da dikiş dikmeyi, pasta yapmayı öğreniyorlar.”

* Şimdi bu nedir? Kızlar açısından ‘Bir Yaz Kursu Rüyası’ olmadığı kesin... Dinini, namazını öğrendin, haydi aslan oğlum şimdi sıra haylazlıkta, koş havuza, eğlen coş... Ha sen mi kızım, sen daha iyi bir ev hanımı olmayı öğreneceksin, otur aşağı iğne ipliğinle...

* Kız çocuklarına dayatılan bu tür tercihleri de aynı oranda trajik ve tehlikeli bulduğumu söylememe gerek yok herhalde... Ama şunu söylememe gerek var: O sıcakta bir grup çocuğu havuza, bir grup çocuğu dikişe göndermek günahtır da aynı zamanda. Benim inancıma göre tabii.

Ezgi basaran




__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2011, 13:36   #2
Çevrimdışı
Esmeralda
« Gamlı Baykuş »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatlı minik kızların "seçimi"

Hala haremlik selamlık zihniyeti işte. Küçük yaşta başlıyor beyin yıkama operasyonları.
__________________
Tanrım, Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,

Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR,

İkisi arasındaki farkı bilmek için AKIL ver…....
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Esmeralda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2011, 15:38   #3
Çevrimdışı
tufan2006
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatlı minik kızların "seçimi"

işte doğal dengeyle oynarsanız olacağı bu, çin de tek çoçuk sahibi olma şartı olması ailelerinde bu tercihi erkekten yana kullanmaları bu dengeyi bozmuş, bunun sonucu olarakta çinde eşcinselliği artırmış!
__________________
Şeytanın çalışma odası, cahillerin boş kafasıdır.

Eflatun
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz tufan2006'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kızların, minik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.