Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 31.03.2012, 10:17   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart YGS Yarın Yapılacak (2012)

YGS Yarın Yapılacak (2012)
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), yarın yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak olan sınav, 160 dakika sürecek.



Adayların, yanlarında 2012-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu olacak. Üzerinde fotoğraf ve T.C Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek. Adaylara, sınav sırasında gerekli olan kalem, silgi, kalemtıraş, şekerleme ve peçeteyle sınavın yapıldığı her salona bir duvar saati ÖSYM tarafından verilecek.


Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları da yasak olacak. Bu yasaklara uymadığı belirlenen adayların sınavları iptal edilecek.

YGS'de uygulanacak testler, bir kitapçık halinde olacak. Soru kitapçıkları adaylara, salon görevlileri tarafından kapalı poşet içerisinde ve rastgele dağıtılacak. YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakları olmayacak. Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek. Adaylar, YGS sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek.


Ankara Valiliği'nden sınav yasakları

Ankara Valiliği de, yarın saat 13.00'e kadar olan süre içerisinde, "otomobillerin klakson çalmalarını, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılmasını, düğün, asker uğurlama vb. konvoylarının oluşturulmasını, seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışma yapılmasını yasakladı. Valilik, sınavların yapıldığı okullar ve kamu binalarının bahçelerine ve çevrelerine sınav günü ve saatlerinde hiçbir vasıtanın park ettirilmeyeceği, saat 10.00-13.00 saatlerinde sınavların yapılacağı tüm okullar ve çevrelerinde emniyet önlemlerinin polis ve jandarma tarafından önceden planlanacağını, sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirleneceği ve toplu taşıma seferlerinin aksaksız sürdürüleceğini, YGS'ye girecek öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için yarın İlçe Nüfus Müdürlüklerinin hizmet vermek üzere açık tutulacağını bildirdi.

Kaynak




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2012, yapılacak, yarın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.