Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Eğitim Sistemi | Eğitim Sorunları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.07.2013, 22:01   #1
Çevrimdışı
İmge
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dershanelerden Açıklama: Yeni Yıla Hazırız

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın SBS ve dershanelerin kaldırılacağı yönündeki açıklamasıyla ilgili duyuru yapan dershaneler, birçok öğrencinin kayıt yaptırdığını vurgulayarak, “Yeni öğretim yılına hazırız” ifadesini kullandı.

Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR), Güven Dershane Sahipleri Derneği (GÜVENDER) ve Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği (TÖDER) ortak açıklama yaptı.

Dershanelerden yapılan yazılı açıklamada, özel dershanelerin 2013-2014 öğretim yılı için öğrenci-kursiyer ücretlerini mevzuat gereği Ocak 2013'te ilan edildiği anımsatılarak, yeni dönem için öğretmen planlamalarının ve sözleşmelerin yapıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, ortaöğretime geçişte uygulanan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) gelecek yıl yapılmayacağının ilan edildiği anımsatılarak, bunun yerine getirilecek ortaöğretime geçiş yol ve yöntem konusunda çalışmaların sonuçlandırılamadığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yaptığı açıklamaya vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Sınavlar olsa da olmasa da ortaöğretime geçiş öncesinde 8. sınıfa devam edecek öğrencilerimizin yanı sıra pek çok 4,5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz de okul başarılarını artırmak için zaten dershanelerimize kayıt yaptırmışlardır.

Dershanelerimizde sürdürülen eğitim öğretim etkinliklerinin yararına inanan veli ve öğrencilerimizin, dershanelerimizden alacakları eğitim hizmetlerinde hiçbir aksama olmayacak.

Sayın Bakanımız açıklamalarında yer alan kayıt yaptırmaya ilişkin önerilerini, eğitim sistemimizi iyileştirerek, ortaöğretime geçişte dershaneye olan ihtiyacı ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapma iddiası ve iyi niyetiyle ilişkilendiriyoruz."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dün yaptığı açıklamada, SBS ve dershanelerin kaldırılacağını açıklamıştı.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz İmge'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.07.2013, 08:39   #2
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dershanelerden Açıklama: Yeni Yıla Hazırız

Kimi nereye kapatıyorlarmış.. Laf işte önce söylüyorlar sonra yapamayınca sözlerimizi çarpıtmışlar diyip sıyrılıyorlar..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklama, dershanelerden, dershanelerin, eğitim, hazırız, ortaöğretime, yeni, yıla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.