Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Engelliler Hakkında Bilgi ve Haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.12.2012, 14:49   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türk Telekom'un Engellilere Yönelik Hizmetleri






Türk Telekom'un Engellilere Yönelik Hizmetleri


Türk Telekom, iletişim olanaklarıyla tüm toplumun hayata katılması için eşit koşullara sahip olması prensibi ile çalışır. Türk Telekom bu prensipten hareketle ve iletişim teknolojilerinin yardımıyla engelli müşterilerinin de hayatını kolaylaştırmak için hizmetler sunar. Türkiye çapına yayılmış ofislerinde engelli çalışanları bulunan Türk Telekom, engelli müşterilerinin yanı sıra toplumdaki tüm engellilere yönelik çeşitli projeler hayata geçiriyor;

Telefon Kütüphanesi

Türk Telekom, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle Türkiye'nin ilk telefon kütüphanesini hayata geçirdi. Telefon Kütüphanesi Projesi ile yüzlerce sesli kitap 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden görme engelli Türk Telekom müşterilerine ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor. GETEM ve Türk Telekom işbirliği ile hayata geçen Telefon Kütüphanesi projesi kapsamında görme engelli Türk Telekom müşterileri GETEM kütüphanesindeki yüzlerce kitabı ücretsiz olarak dinleyebiliyor.

Görme engelli Türk Telekom müşterileri GETEM'e üye olduktan sonra aldıkları şifreleri ile sesli kitaplara ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonları üzerinden faydalanılabilecek olan Telefon Kütüphanesi Projesi'nin kullanıcıları; dilediği kitabı seçme, bir sonraki aramada kaldığı yerden devam etme veya bölümler arasında ileri geri gidebilme gibi seçeneklere sahip.

Siirt Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu

Türkiye'de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom Okulları projesi kapsamında eğitime kazandırılan 76 eğitim binasından biri olan Siirt Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu'nda engelli öğrenciler temel yaşam becerilerini geliştirerek, topluma uyum sağlıyor. Siirt Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu'nda, okul öncesi eğitim birimi, otistik engellilere, işitme engellilere, görme engellilere, eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel engellilere eğitim hizmeti sunan 40 derslik, spor salonu, fizyoterapi bölümü ve çok amaçlı salonlar bulunuyor.

Görme Engelliler için Braille Alfabeli Fatura

Görme engelliler için fatura uygulamasını Türkiye'de uygulayan ilk telekomünikasyon şirketi olan Türk Telekom, başvuruda bulunan müşterilerine braille alfabesi ile basılmış özel fatura gönderiyor.

Görme Engelliler için Sesli Fatura

Türk Telekom dileyen görme engelli kullanıcılarının yararlanması için hizmet veren sesli fatura bilgilendirme servisi 163 sayesinde görme engelli müşteriler, fatura tutarını ve son ödeme tarihini öğrenebiliyorlar.
Görme Engelliler için Braille Alfabeli Abonelik Sözleşmesi
Türk Telekom görme engelli müşterilerini abonelik başvurusu sırasında vekil getirme zorunluluğundan kurtararak, görme engelli müşterilerini braille alfabesi ile hazırlanmış abonelik sözleşmesi ile iletişim hizmetlerinden yararlanmaya davet ediyor.

Tekerlekli Sandalyeye Uygun Ankesörler

Türk Telekom fiziksel engelli müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için Türkiye çapında tekerlekli sandalye kullananların rahatlıkla erişebileceği ankesörlü telefonları hizmete sunuyor. Türkiye'de 37 ilde 210 noktada bulunan ankesörlü telefon makineleri tekerlekli sandalye kullanan müşterilerin rahatlıkla kullanabileceği yükseklikte monte ediliyor. Ankesörlü telefonlar çoğunlukla hava alanı, hastane ve otobüs terminalleri gibi yoğun trafik olan alanlara yerleştiriliyor.

Engelli Kullanıcılara İndirimli Telefon Tarifesi

Türk Telekom, %40 ve üzerinde özür durumunu belgeleyebilen müşterilerine sunduğu "Sosyal Tarife" ile şehir içi sabit hatlara yönelik 3000 dakika bedava kullanım sağlayan 12,5 TL'lik özel bir paket sunuyor. Sosyal Tarife'yi seçen yeni aboneleri için de özel bir kampanya hayata geçirerek aboneliğin başlamasından sonraki 24 ay süresince aynı paketin 9,90 TL'ye kullanılmasını sağlıyor.

Engelli Kullanıcılara İndirimli İnternet

Türk Telekom, %40 ve üzerinde özür durumunu belgeleyen engelli kullanıcılar için internet hizmetini, internet servis sağlayıcılara toptan olarak %25 indirimli olarak sunuyor. Her bir internet servis sağlayıcı müşterilerine sunduğu perakende fiyatı kendisi belirlemektedir.


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
braille alfabesi, engelliler için indirim, indirimli internet, indirimli telefon, sesli fatura, telefon kütüphanesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.