Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.01.14, 15:27   #1
Tam Üye

Gülfem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 154
Mesajlar: 330
Ettiği Teşekkür: 409
Aldığı Teşekkür: 1193
Rep Derecesi : Gülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Lengeser Ekmekli Et Tarifi

Lengeser Ekmekli Et Tarifi




Malzemeler
- 1 Adet Bayat Ekmek
- 1 Su bardağı Ceviz Çekilmiş
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 2 Adet Kuru Soğan
- 750 Gr Kuşbaşı
- Yarım Demet Maydanoz
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı


Hazırlanışı

Soğanları diş diş çenterek doğrayınız. Sarımsak dişleri ile birlikte tencereye koyunuz orta ateşte zeytinyağı ile karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz. Kavrulmuş soğanlara kuşbaşı etleri katınız. Etleri de soğanlarla birlikte karıştırarak kavurduktan sonra tencereye bir çay bardağı sıcak su koyunuz. Ocağın altını kısınız. Tencere kapağını kapatıp etleri pişirmeye bırakınız. Etler pişmeden suyunu çektiğinde her defasında bir çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapınız. Yaklaşık 50- 60 dakika sonra etler pişip suyunu çeker gibi olduğunda tuzu, karabiberi, pul biberi ve iki bardak sıcak suyu katınız. Ocağın altını açınız. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kapatınız. Bayat ekmeği kuşbaşı büyüklüğünde doğrayınız. Servis tabağına koyunuz. Üzerine pişmiş etin suyunu gezdiriniz. Ekmeklerin üzerine iri kıyılmış cevizleri sonra da etleri döşeyiniz. Kıyılmış maydanozları koyunuz. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun


Kaynak
Gülfem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülfem'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekmekli, lengeser, sonra, sıcak, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Açma Tarifi (Pastane tarifi) LaLe Börek | Çörek 32 19.04.16 22:08
Kelecoş Çorbası Bliss Et Yemekleri 0 08.05.12 16:37
Anzak Bisküvisi Tarifi (Avusturya tarifi) cavidann Hamur Tatlıları 2 09.08.11 09:25
Ballı Sebze (4 Kişilik tarifi cavidann Sebze Yemekleri 0 20.03.11 15:34


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.