Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.01.14, 21:31   #1
XooX

Chevy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 189
Mesajlar: 1,843
Ettiği Teşekkür: 2052
Aldığı Teşekkür: 7007
Rep Derecesi : Chevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Merakli
Standart Noob'dan Meksika Fajita Tarifi


Eveet bir vejeteryandan et içeren bir yemek tarifi almak sizi şaşırtacağı kadar, beni şaşırttı bile doğrusu.

Meksikalı bir arkadaşımın tavsiye ve ısrarı üzerine denemeye karar verdiğim nadir olan etli yemeklerden biri bu şey .

Önce kararsızlık ve merak içinde malzemeleri hazırlarken bir yandanda kendimle derin bir savaş veriyordum ki, içsesim;

"Oğlum sen ne biçim vejeteryansın! hiç utanmıyomusun be ya!" diye haykırdı.

Onu susturup işime devam ettim. Eğer yiyemezsem arkadaşlarımdan birine Zorla yediririm diye düşünmüştüm ki yaptıktan sonra tabağın boş olduğunu farkettiğimde bu şeyi sevdiğimi anladım.







  • 500 gr dana biftek (tavuklu isterseniz bunu 500 gr tavuk göğsü olarak görün) (Etler şerit halinde doğranmış olucak)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet dolmalık biber ( bence acı olanını seçin yani bence sadece )
  • 2 adet kırmızı biber (bence yine acı olanını... tamam tamam siz karar verin acısına tatlısına)
  • Zeytinyağı
  • Tuz





  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane rendelenmiş soğan
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı tuz





Marinad ismini verdiğimiz malzemeler topluluğunu derin bir kap içinde karıştırıyoruz. Bunu yaparken şarkı söyleyebilirsiniz. (Elleriniz ritme göre Hareket edecek ve çok daha iyi karışacak )

Etleride bu kabın içine ekleyip üstünü streç filmle kapayıp dolaba koyuyoruz.
8 saat bekliyoruz. (tanışıp kaynaşıyorlar böylece etimiz sosa doymuş oluyor)

Şimdi o sostan çıkardığımız etleri alıyoruz. Zeytinyağlı tavamızda iyice kızartıyoruz.

Soğan biberleri ince ince şerit gibi doğruyoruz. (Jülyen mi diyolar buna ) biraz tuz ekleyip zeytinyağında biraz kızartıyoruz.

Şimdiii... lavaş ekmeğimizi servis tabağına koyuyoruz. (Bunada tortilla diyolar enteller)

Ekmeğin üzerine soğan ve biber sotesini koyuyoruz üstüne etleri diziyoruz.

Şimdi fajitamız ana hatlarıyla hazır ama bitti mi ? Tabiki de hayır.

Buna birazda sos ekleyeceğiz. Bunun için ben 2 tanesini yazacağım yine deneyip, beğenip farklı şekilde yemek isteyenler olursa buraya yazarak daha fazla sos tarifi alabilirler.













Aşağıda yazacağım malzemelerin oranını ne kadar yiyecekseniz ona göre yapın burda sadece oranları görün yeter en iyi hazırlayana pekiyi vereceğim.




  • 500 gr domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 adet acı biber turşusu
  • İstediğiniz kadar ince doğranmış maydonoz
  • Kişniş
  • Kekik
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz



Kabukları soyulmuş domatesleri minicik minicik doğruyorus veya rendeliyoruz.
Sarımsak ve soğanıda aynı şekilde çok ince bi şekilde kıyıyoruz.
Bir tencerede zeytinyağını kızdırıyoruz ve soğan ve sarımsağa güle güleee.... diyerek kızgın yağa atıyoruz.

Onlar pişerken, bizde turşu biberlerimizi halka şeklinde doğrayalım.

Şimdi soğan ve sarımsak yanlız kalmasın diye doğradığımız domatesi ve biber turşusunuda yanlarına gönderiyoruz ve 7-8 dakika pişiriyoruz. Arada karıştırıyoruz tabii ki.

Eveet sosumuz hazır (soğutmayı unutmayın amannnnn)


Şimdi diğer bir sosumuz ise "Ekşi Sos"
















Eşit miktarlarda ;

  • Krema
  • Süzme yoğurt
  • Limon suyu


Krema ve Süzme yoğurdumuzu karıştırıyoruz. İçine de karıştırdığımız miktara göre limon sıkıyoruz.

Bu da hazır

Ehhh bitti sonunda dediğinizi duyar gibiyim ama bitti mi ???

Hayıııııırrrrr.....

Şimdi Fajita, pizza gibi önü açık bi yemektir yani tavuklu ve biftekliden başka, içine eklemek isteyeceğinizi ekstra şeyler olabilir. Bu konuda uyumlu bir yemek bu. Mesela içine tıpkı pizzada olduğu gibi mısır taneleri veya mantar ekleyebilirsiniz...

E hadi yemeğe geçelim artık afiyet olsun .

Bi dakika yaa şimdi ekmeği nasıl yapıcaksınız onu anlatmadım.








Lavaş ekmeği hazır alabileceğiniz gibi, evdede yapabilirsiniz. Ben fırına kadar gitmeye üşenen arkadaşlarımız için bu tarifi veriyorum.





  • 2 Yemek kaşığı toz maya
  • 2 Yemek kaşığı şeker
  • 3 bardak un
  • Tuz
  • Yarım su bardağı ılık su (evet sadece su)


Yaş mayayı ılık suyla iyice eziyoruz.
Daha sonra Şeker,tuz, un ve hamuru yoğurup yarım saat kadar dinlendiriyoruz.

Karışım kabarınca unlu biz zeminde merdaneyle yoğurup önceden ısıtılan teflon tavada önlü arkalı pişiriyoruz.


Bitti mi ?

Hayırrrrr....


Şaka bu defa bitti bitti.
Hadi gelin soğutmadan yiyelim.
Afiyet olsun sizlere ..


Ancak düşmek istediğim küçük bir not var
Yukarda anlatılan herşeyi yapmak zorunda değilsiniz. Soslar, ekstra malzemeler ve ekmek size kalmış birşey.
Sonuç olarak fajitamızı bizdekine benzer bir şekilde döner gibi ekmeğe rulo halde sararak yiyoruz. Ben tüm ayrıntılarıyla anlatmak istedim.

(Fotoğraflar temsilidir)


Tarif: NooB


Chevy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.14, 21:55   #2
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3392
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Cevap: Noob'dan Meksika Fajita Tarifi

Meksika mutfağı var Denizli'de yemiştim çok güzeldi. Erkek arkadaşım da yapıyor aynısını. Ellerine sağlık ve teşekkürler.
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.14, 21:57   #3
XooX

Chevy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 189
Mesajlar: 1,843
Ettiği Teşekkür: 2052
Aldığı Teşekkür: 7007
Rep Derecesi : Chevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Merakli
Standart Cevap: Noob'dan Meksika Fajita Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Persephone Mesajı göster
Meksika mutfağı var Denizli'de yemiştim çok güzeldi. Erkek arkadaşım da yapıyor aynısını. Ellerine sağlık ve teşekkürler.
Eheh Rica ederiiim Afiyet olsun Nur hanım
Chevy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.14, 22:39   #4
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3392
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Cevap: Noob'dan Meksika Fajita Tarifi

Teşekkürler efendim.
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.01.14, 00:38   #5
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,969
Ettiği Teşekkür: 79773
Aldığı Teşekkür: 77710
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Noob'dan Meksika Fajita Tarifi

Yani Noob, bir tarif vereceğim demişsin, tarif içinde tarif olmuş.

Çok meşekkatli bir şey bu. Hiç kimse kusura bakmasın zamanımı mutfakta geçiremem. Daha doğrusu mutfakta geçirecek uzun uzadıya bir zamanım yok. Ama yapan olur da önüme koyarsa, hiç gıkımı bile çıkarmadan gömülürüm.


Bir de senin yaparken aşama aşama fotoğraflarını da görseydik tadına doyum olmazdı ya.

Teşekkürler Noob.


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.01.14, 00:45   #6
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 850
Mesajlar: 7,710
Ettiği Teşekkür: 34002
Aldığı Teşekkür: 39313
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kabadayi
Standart Cevap: Noob'dan Meksika Fajita Tarifi

Çok zor çok. Ben de hiç uğraşamam. Zaten et yemiyorum, bu kadar uğraşmama hiç gerek yok yani.

Tarifin için teşekkürler NooB.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.01.14, 01:04   #7
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3392
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Cevap: Noob'dan Meksika Fajita Tarifi

@Basakca , @Sevda ama bayanlar gerçekten enfes bir lezzeti var. Meksika mutfağı yapan bir yer bulursanız kesinlikle deneyin.
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.01.14, 01:04   #8
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,043
Ettiği Teşekkür: 23088
Aldığı Teşekkür: 21178
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Noob'dan Meksika Fajita Tarifi

Ellerine sağlık, Noob harika görünüyor. Eminim tadıda güzeldir, özellikle acılısı.


Bunu deneyeceğim, çok severim değişik tadları denemeyi.

Paylaşımın için teşekkürler. @Noob
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.01.14, 01:10   #9
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 9037
Mesajlar: 31,377
Ettiği Teşekkür: 105894
Aldığı Teşekkür: 163850
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Noob'dan Meksika Fajita Tarifi

Öffff görüntüye bak Bol acılı yenmez mi bu Fajita hiç...
Ufak tefek değişiklikle nadir de olsa yapıyorum ben bunu. En iyisi tam orjinalini Meksika dükkanına gidip yemek

Güzel anlatmış ve güzel yapmışsın NooB.

Ellerine sağlık ...
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.01.14, 02:22   #10
XooX

Chevy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 189
Mesajlar: 1,843
Ettiği Teşekkür: 2052
Aldığı Teşekkür: 7007
Rep Derecesi : Chevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Merakli
Standart Cevap: Noob'dan Meksika Fajita Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Yani Noob, bir tarif vereceğim demişsin, tarif içinde tarif olmuş.

Çok meşekkatli bir şey bu. Hiç kimse kusura bakmasın zamanımı mutfakta geçirecemem. Daha doğrusu mutfakta geçirecek uzun uzadıya bir zamanım yok. Ama yapan olur da önüme koyarsa, hiç gıkımı bile çıkarmadan gömülürüm.


Bir de senin yaparken aşama aşama fotoğraflarını da görseydik tadına doyum olmazdı ya.

Teşekkürler Noob.


Tembel şeyler siziii Ama size yine yaparım ki ben


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Sevda Mesajı göster
Çok zor çok. Ben de hiç uğraşamam. Zaten et yemiyorum, bu kadar uğraşmama hiç gerek yok yani.

Tarifin için teşekkürler NooB.
Eveet bir tembel daha yakaladık Rica ederim sen film önermeye devam et
Ben sana hep yaparım


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Persephone Mesajı göster
@Basakca , @Sevda ama bayanlar gerçekten enfes bir lezzeti var. Meksika mutfağı yapan bir yer bulursanız kesinlikle deneyin.
Meksika mutfağı bizim mutfağa benziyor. İki mutfaktada acı çok önemli

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Ellerine sağlık, Noob harika görünüyor. Eminim tadıda güzeldir, özellikle acılısı.


Bunu deneyeceğim, çok severim değişik tadları denemeyi.

Paylaşımın için teşekkürler. @Noob
Rica ederim Evet tavsiye ederim vejeteryan olmama rağmen beğendim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Öffff görüntüye bak Bol acılı yenmez mi bu Fajita hiç...
Ufak tefek değişiklikle nadir de olsa yapıyorum ben bunu. En iyisi tam orjinalini Meksika dükkanına gidip yemek

Güzel anlatmış ve güzel yapmışsın NooB.

Ellerine sağlık ...

Afiyet olsun efendim Konumuda sizler düzenlediniz ama sizinde ellerinize Sağlık
Chevy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fajita, kaşığı, meksika, noobdan, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Açma Tarifi (Pastane tarifi) LaLe Börek | Çörek 32 19.04.16 22:08
Meksika Devrimi'nin Lideri | Emiliano Zapata (1879 - 1919) LaLe Dünya Tarihinde Yer Alanlar 2 27.01.12 22:26
Fajita | Meksika Lezzeti saya35 Et Yemekleri 2 02.11.11 18:43
Anzak Bisküvisi Tarifi (Avusturya tarifi) cavidann Hamur Tatlıları 2 09.08.11 09:25
Sömürünün Tarihi Meksika oneyouu Dünya Tarihi 0 25.01.09 05:59


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.