Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.08.15, 20:52   #11
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,389
Ettiği Teşekkür: 85348
Aldığı Teşekkür: 82874
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Aristo Usulü İnegöl Köfte

Fotoğraflar terso idi Metider düzeltti bende yeniden düzenledim. Bu köftede bizimde elimiz değdi sayılır. Tabi ki lezzetli olacak. Nede olsa ustaların eli değmiş. (pisliğin tekiyim biliyorum)


Beyaz peynirle hiç denememiştim. Bir daha ki sefere bende deneyeceğim. Soğansız köfte düşünemiyorum. Tabi ki rendelenmiş veya rondodan çikmış olacak. Başka bir tad veriyor.

Ellerine sağlık, afiyet olsun Aristo.
Yarasın bıngıl bıngıl et olsun.




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve sıçtığı bok olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.08.15, 22:21   #12
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,118
Ettiği Teşekkür: 24134
Aldığı Teşekkür: 21215
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Aristo Usulü İnegöl Köfte

Gelelim senin usül ve damak zevkine uygun İnegöl köfte yapımına.



Dana kıyma dediğin gibi yağsız olunca, tereyağı ve mısır özü yağıyla yumuşatıyorsun. Bunda haklısın. Tereyağını eritmeyip oda ısısında beklemiş olarak da kullanabilirsin. Uzun süre yoğurulduğu için o da karışır. Tamam da, zaten kıyma yağsız yumurtayı neden koyuyorsun ki. Daha da köfteyi sertleştirmez mi?

Benim bildiğim yağlı kıyma olunca toparlansın diye yumurta kırılır. Beyaz peynir koyduğun için mi acaba?


Köfteye şekil verme detayına gelince, süper bir fikir. Makinadan çıkmış gibi.



Ellerine sağlık Aristo, bu tarifini deneyeceğim.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.15, 00:39   #13
Benden Öte Benden Ziyade

Neria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2014
Konular: 25
Mesajlar: 309
Ettiği Teşekkür: 89
Aldığı Teşekkür: 1368
Rep Derecesi : Neria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmedeNeria muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Fikirci
Standart Cevap: Aristo Usulü İnegöl Köfte

@Aristo öncelikle ciddi bir emek harcamışsın bunun için kutluyorum ve afiyet olsun
Bir vejeteryan olarak zeytinyağlı yemek tariflerini de bekliyorum : )
__________________
Bir delil yeter kırk alime.
Kırk delil yetmez bir cahile
Neria isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Neria'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.15, 11:25   #14
XooX

Chevy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 189
Mesajlar: 1,919
Ettiği Teşekkür: 2381
Aldığı Teşekkür: 7224
Rep Derecesi : Chevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Merakli
Standart Cevap: Aristo Usulü İnegöl Köfte

Immmm normalde et yemem ama bu çook lezzetli görünüyor.

Ellerinize sağlık sevgili Aristo

Real-Dilaver-Aristo

Üçlüsü olarak hanımlardan daha iyi olduğunuz aşikar.
Chevy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.15, 12:07   #15
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1218
Mesajlar: 12,560
Ettiği Teşekkür: 52215
Aldığı Teşekkür: 45507
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Aristo Usulü İnegöl Köfte

@Neria
Zeytınyağlıları yapmak çok zor. Et gibi değil ki... Yani et biraz sert olmuş, tuzu fazla gelmiş falan gibi ufak tefek hatayı kaldırmıyor. Zeytinyağlı ya oluyor, ya da olmuyor.
Mecburen ablamdan kopye çekicem.

@Gülce

Tereyağını hafif ısıttım. Beyazlığı kalmıştı yani...

Yumurtaya gelince, ertesi güne kadar beklesem et tam biftek kıvamına gelecekti ve dağılma sorunu olmayacaktı ama o kadar zaman yoktu. Tavada kızartsam yumurta kullanmazdım ama kömürde ızgara yapacağım için köftelerin ızgaraya yapışmasından korktum. Yumurtanın yapışkan ve bağlayıcı özelliği nedeniyle yumurta kullandım. Yoksa yumurta kullanmazdım.

@Başakca

Zaten benim burda sana verdiğim zahmeti başka kimse vermemiştir.
Sabrına ve emeğine sağlık.

Soğanın aroması başka oluyor. Hele ki köftede. Yağlı beyaz peynir ise hem et yağsız ise yağlandırıyor, hem de ayrı bir baharat tadı veriyor. İtalyanların bir peyniri vardı... Adı aklıma gelmedi, bir gogıllama yapayım... Hah işte mozarella. Genelde mozarella ya da şu saçak saçak olan bir peynir var. Uzun uzun bir araya getirilmiş ip ya da saçak gibi... O da aklıma gelmedi... Bazende ondan kullanıyorum.

@MooN

Neden et yemiyorsun ki? Hadi kadınları anladık... Erkeklerin ete karşı hormonsal bağımlılığı var

Bir de bizler bayanlar mutfakta iken tuvalette oturup bilmece çözüyoruz diye bizi yemek yapamaz sanıyolar...
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.15, 10:35   #16
Uzman Üye

Mediter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2012
Konular: 295
Mesajlar: 2,410
Ettiği Teşekkür: 34723
Aldığı Teşekkür: 14844
Rep Derecesi : Mediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardırMediter şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Aristo Usulü İnegöl Köfte

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
@Mediter
Emeğine sağlık. Ama resimler nasıl terso oldu anlayamadım. Ben önce twittera yükledim, oradan buraya kopyalayıp yapıştırdım. Forumda resimlerin ters olduğunu gördüm ama maalesef konu da zaman aşımına uğrayınca yeniden düzenleyemedim. Bir de vakit bayağı geç olmuştu...

Sevgili @Aristo, resimlerin ters olması gayet normal, (toplumun geneline göre) zaten biz ters adamlarız,
üstelik yeni damıtılmış alkolden bir kaç bardakcık atınca da, böyle oluyor işte, sadece başı değil resimleri de döndürüveriyor.
Şişede durduğu gibi durmuyor ki meret
__________________
Mediter isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.15, 13:52   #17
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,118
Ettiği Teşekkür: 24134
Aldığı Teşekkür: 21215
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Aristo Usulü İnegöl Köfte

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MooN Mesajı göster

Üçlüsü olarak hanımlardan daha iyi olduğunuz aşikar.

Babababa..... Moon.


Ben bu cümlene çok gülerim, yaaa.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.15, 15:52   #18
XooX

Chevy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 189
Mesajlar: 1,919
Ettiği Teşekkür: 2381
Aldığı Teşekkür: 7224
Rep Derecesi : Chevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyorChevy artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Merakli
Standart Cevap: Aristo Usulü İnegöl Köfte

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
@MooN

Neden et yemiyorsun ki? Hadi kadınları anladık... Erkeklerin ete karşı hormonsal bağımlılığı var

Bir de bizler bayanlar mutfakta iken tuvalette oturup bilmece çözüyoruz diye bizi yemek yapamaz sanıyolar...

Bilmem ki aslında bazen görüntüsü ve kokusu çok hoşuma gidiyor.
Ağzıma koyduğum an midem kalkıyor, kusacak gibi oluyorum.
Sanırım psikolojik bir durum bu...
Küçükken 8-9 yaşlarında çiğ et yerdim.
Bayılırdım çiğ ete sonra bir gün beni hasta mı etmişti yoksa ben mi iğrenmiştim tam hatırlamıyorum ama o günden beri yemedim.
Arada sırada davet edildiğim yerlerde veya arkadaşlarımın ısrarıyla
Küçücük bir parça alırım. Yüz ifadem değişir onlarda zaten beni tanıdıkları için doğal karşılayıp gidip sebze falan getirirler

Normalde benim bir öğünüm bu
Hani canım çekti biraz kavun yiyeyim değil
Ana yemek olarak bir öğün





Ama pek tabii yemiyor olsamda çok güzel pişiririm
Eğer bir gün konuğum olursanız sizlere çok özel tariflerimden yapabilirim.

Chevy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.08.15, 00:18   #19
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1218
Mesajlar: 12,560
Ettiği Teşekkür: 52215
Aldığı Teşekkür: 45507
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Aristo Usulü İnegöl Köfte

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MooN Mesajı göster
Bilmem ki aslında bazen görüntüsü ve kokusu çok hoşuma gidiyor.
Ağzıma koyduğum an midem kalkıyor, kusacak gibi oluyorum.
Sanırım psikolojik bir durum bu...
Küçükken 8-9 yaşlarında çiğ et yerdim.
Bayılırdım çiğ ete sonra bir gün beni hasta mı etmişti yoksa ben mi iğrenmiştim tam hatırlamıyorum ama o günden beri yemedim.
Arada sırada davet edildiğim yerlerde veya arkadaşlarımın ısrarıyla
Küçücük bir parça alırım. Yüz ifadem değişir onlarda zaten beni tanıdıkları için doğal karşılayıp gidip sebze falan getirirler

Normalde benim bir öğünüm bu
Hani canım çekti biraz kavun yiyeyim değil
Ana yemek olarak bir öğün





Ama pek tabii yemiyor olsamda çok güzel pişiririm
Eğer bir gün konuğum olursanız sizlere çok özel tariflerimden yapabilirim.

Kalk yamyamlık yapıp çiğ et ye ve hasta ol, ondan sonra pişmiş etten nefret et...

Hah ha ha...

Alemsin yaa...

Erkek adam et yemezse hormonlar tuhaflaşıyor...

Ete yeniden alışmalısın...
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
İnegöl, aristo, köfte, negöl, usulü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.