Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 15.10.15, 00:35   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Oğlak Kebabı (Kırklareli)



Oğlak Kebabı ( Kırklareli )



Oğlak kebabı Kırklareli mutfağının damak şenlendiren baş yemeklerindendir. Özellikle Hıdırellez maksadıyla gidilen mesirelerde pişirilmesi bir geleneğe dönüşmüştür. Bu yönüyle bir hıdırellez yemeği olarak da değerlendirebiliriz. Hayvancılığın en layıkıyla yapıldığı Trakya'da ve dolayısıyla Kırklareli'de, baharla birlikte hayvanların yavrulaması ve sürülerin büyümesi ile oluşan bereket artışı konu-komşu ve aile efradıyla paylaşılan oğlak kebabı gibi bir baş yemekle kutlanır. Misafirlerinize verdiğiniz değerinde bir manada göstergesidir.

Yeri gelmişken oğlak kebabını oğlak çevirme ile karıştırmamak gerektiğini hatırlatalım. Oğlak kebabı parçalanan oğlak etinin siniye dizilerek tatlandırılması ve fırında pişirilmesi yöntemiyle hazırlanır. Odun ateşi ile harlandırılmış köy fırınlarında pişirilebilmesi geleneksel pişirme yöntemidir. Buna karşılık yörede peçka denilen kuzine sobalarda ve modern mutfakların fırınlarında pişirme süresi bir parça daha uzun tutularak hazırlanabilmektedir. Fırından çıkarmaya yakın taze soğan ile tatlandırılmış sos ile demlendirilmesi bu lezzetin olmazsa olmazlarındandır.



Malzemeler :
  • Oğlak eti
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • Bir kaç yaprak taze nane
  • 1-1,5 bardak su
  • Tuz
Hazırlanışı :
  • Oğlak etlerini el büyüklüğünde parçalara bölüp bol su ile yıkayın.
  • Temizlenen oğlak etlerinin üzerine bir parça tuz gezdirip, tuz ile bir parça ovalayın.
  • Etlerinizi bir siniye dizip bir bardak su ilave ederek fırına sürün.
  • Ara ara kontrol ederek fırındaki oğlak etinin kızarmasını kontrol edin.
  • Üzerleri kızarmaya başlayan etlerin olduğu siniyi kenara alarak, etlerinizi ters yüz edin.
  • Eğer suyu az geldiyse su ilavesi yaparak yeniden fırına sürün.
  • Sosu için yemeklik doğradığınız kuru soğanları ayçiçek yağı ile rengi dönene kadar kavurun.
  • Bir yemek kaşığı salça ile renklendirdiğiniz kavrulmakta olan soğanlara yarım çay bardağı kadar su vererek akışkan bir sos kıvamı elde edin.
  • Kıyılmış taze nane ve taze soğanı da sosa ilave ederek birkaç defa çevirerek sosla özleştirin.
  • Sosun tuzunu ayarlayarak taze soğan ve nane diri kalacak haldeyken altını kapatın.

  • Nar gibi kızaran ve kıvamını bulan oğlaklarınızı fırından almazdan 15 dk evvel sosunu etlerin üzerine iyice gelecek şekilde verin.
  • Oğlak kebabının sininin dibine biriken suyundan kaşıkla eterin üzerine gezdirerek etlerin lezzetlenmesini ve kurumamasını sağlayın.
  • Yeniden fırına verdiğiniz oğlak kebabınızı 15 dk daha fırında tuttuktan sonra servise alın.

Not : Oğlak kebabının bulunduğu siniyi folyö ile kapatarak da fırına verebilir ve böylece oğlak kebabının aromasının katmerlenmesini sağlayabilirsiniz. Etinin lezzetinin yanısıra, oğlak kebabının suyuna ekmek banmak lezzetini daha iyi almanıza sebep olur.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 05:20   #2
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Oğlak Kebabı (Kırklareli)

Bunu Ege tarafında kuyuda yaparlar.Nefis olur.Ama keçi eti bazılarının sindirim sistemine ters gelebilir.
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 10:12   #3
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30527
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Oğlak Kebabı (Kırklareli)

Hiç oğlak eti yemedim.

Resimlerde mükemmel gözüküyor,yenir mi yenir tadı nasıl acaba?

Teşekkürler.
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 18:25   #4
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Oğlak Kebabı (Kırklareli)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Çengelli İğne Mesajı göster
Hiç oğlak eti yemedim.

Resimlerde mükemmel gözüküyor,yenir mi yenir tadı nasıl acaba?

Teşekkürler.
Oğlak eti bence Kuzu'dan bile lezzetlidir.
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 23:07   #5
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Oğlak Kebabı (Kırklareli)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Çengelli İğne Mesajı göster
Hiç oğlak eti yemedim.

Resimlerde mükemmel gözüküyor,yenir mi yenir tadı nasıl acaba?

Teşekkürler.


Bendende sana teşekkürler


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 23:14   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Oğlak Kebabı (Kırklareli)

Görüntü çok güzel. Sanki burnuma kokusu geldi

Suzim teşekkürler...
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 23:16   #7
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Oğlak Kebabı (Kırklareli)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Görüntü çok güzel. Sanki burnuma kokusu geldi

Suzim teşekkürler...


Hiç sorma Canan benimde canım çekti
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 23:25   #8
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Oğlak Kebabı (Kırklareli)

Ancak şu oğlak konusunda pek anlamadığım bir şey var.Trakya tarafında pek keçicilik yoktur.Genelde Ege ve Akdeniz bölgelerinde olur.Trakyada keçi olmaz demiyorum ama keçi tarzı yemekler pek de geleneksel olmasa gerek.
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 23:30   #9
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Oğlak Kebabı (Kırklareli)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
Ancak şu oğlak konusunda pek anlamadığım bir şey var.Trakya tarafında pek keçicilik yoktur.Genelde Ege ve Akdeniz bölgelerinde olur.Trakyada keçi olmaz demiyorum ama keçi tarzı yemekler pek de geleneksel olmasa gerek.


Vardır mutlaka ama diğer bölgelere göre daha azdır .

Var oluncada kebabının yapılması gayet normal .
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 23:33   #10
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,779
Ettiği Teşekkür: 32069
Aldığı Teşekkür: 44543
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Oğlak Kebabı (Kırklareli)

Keçicilik Trakyada gelişmiştir. İlkbahar aylarında çok satılır. Çok lezzetlidir.


Biraz köyleri dolaşmanız lazım. Oldukça yaygın
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kebabı, kırklareli, oğlak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.