Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 07.12.15, 18:49   #1
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Bıldırcın Eti Nasıl Pişirilir

Bıldırcın Eti Nasıl Pişirilir



Bıldırcın eti ister ızgara yapılmak suretiyle, isterse fırında pişirilme yöntemiyle hazırlanabilir. Bıldırcın eti başlı başına lezzetli bir besindir. Tarifimizdeki gibi fırında yapmayı tercih ederseniz, lezzetini kaybetmeden sağlıklı bir şekilde tüketilebilir. Yüksek ısıda ve az yağda pişirildiği için, bıldırcın etinin içindeki besin maddeleri kaybolmaz, etin lezzeti daha iyi hissedilebilir. Özellikle baharatlarla birleştiğinde bıldırcın etiyle mükemmel bir ana yemek hazırlamış olursunuz. Biz tarifte 10 adet bıldırcın kullandık, dilerseniz kişi sayısına göre bunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Şimdi bıldırcın etiyle hazırladığımız tarifimize geçebiliriz.


Fırında baharatlı bıldırcın eti için gerekli malzemeler:
  • 10 adet bıldırcın
  • 2 çay kaşığı rezene tohumu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
Fırında baharatlı bıldırcın eti yapımı:

Öncelikle rezene tohumlarını havanda ezerek toz haline getirin. Bunu yapmazsanız rezene tohumlarının hazırladığınız tarifte daha baskın olmasına neden olabilirsiniz. Şimdi bir kasenin içine limonun suyunu sıkarak koyun. Buna toz haline getirilmiş olan rezeneyi, karabiberi, kırmızı pul biberi ve tuzu ilave ederek iyice karıştırarak, sos haline getirin.





Limonlu ve baharatlı sos hazırlanınca içine kestiğiniz bıldırcın etlerini teker teker koyarak iyice bulayın. Bıldırcın etini keserken isterseniz sadece sırtından ortadan ikiye ayırabilirsiniz. İsterseniz dört parçaya bölebilirsiniz. Bıldırcın etlerini bu şekilde marine ederek, en az yarım saat kadar bir kabın içinde bekletin. Bunu yaptığınızda fırında pişirilen bıldırcın eti çok daha lezzetli olur.

Bu arada fırını 200 dereceye açarak ısınmasını sağlayın. Bıldırcın etlerini sosla birlikte pişireceğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Hatta sostan kaldıysa, bunu da üzerine gezdirin. Başka bir kasede eritilmiş tereyağını ve zeytinyağını karıştırın. İçine biraz tuz ilave edin. Bunu bıldırcın etlerinin üzerine sürün. Fırın tepsisini artık kızmış fırına koyabilirsiniz. Yaklaşık 25 dakika pişecek bıldırcın etini mutlaka ters düz yaparak iki taraflı pişirin. İyice kızarınca, etlerin pişip pişmediğini mutlaka çatalla kontrol edin. Fırından çıkardığınız bıldırcın etini sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.


Afiyet olsun.


Kaynak
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.12.15, 19:40   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,951
Ettiği Teşekkür: 53723
Aldığı Teşekkür: 37675
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bıldırcın Eti

Bugüne kadar hiç yemedim. Yemeyi de düşünmüyorum.Av hayvanlarını çok acıyorum. Emeklerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 07.12.15, 19:58   #3
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bıldırcın Eti

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
Bugüne kadar hiç yemedim. Yemeyi de düşünmüyorum.Av hayvanlarını çok acıyorum. Emeklerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.
Diğer yediğimiz hayvan etleri nedir?Onları da netice öldürmüyorlar mı?Balık tutarken ,balığı öldürmüyor muyuz?Arada onlar farklı diye bir argüman ortaya koymak ne kadar geçerli olabilir?

Neticede bir tercih meselesidir bu!Köylerde evcil ördek ve kazları keser yerler.Ne fark var?Tavukları kesip yemiyorlar mı?
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bıldırcın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.