Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.12.15, 00:18   #1
Suzim
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1200
Mesajlar: 6,437
Ettiği Teşekkür: 13297
Aldığı Teşekkür: 21377
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Portakallı İncik

Portakallı İncik




  • Portakallı İncik Malzemeleri
4 adet kuzu incik
2 avuç arpacık soğan
8-10 adet bebek havuç
8-10 adet bebek patates (ikiye bölünmüş)
1 adet iri boy kök kereviz (elma dilim doğranmış)
1 adet portakal (8’e bölünmüş)
2 baş sarımsak ( bütün)
3-4 dal taze kekik
4-5 adet tane karabiber
1 adet portakal suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

  • Hazırlanışı
İncikleri tuz, karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.

Kızgın tavada her tarafları iyice renk alıncaya kadar mühürleyin ve kenara alın.

Aynı tavada soğanlara da biraz renk verin.

Fırın kabına soğanları ve diğer tüm sebzeleri alın ve etleri sebzelerin üzerine yerleştirip, fırın kabının üzerini akıllı folyo ile hava almayacak şekilde kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1,5 saat pişirin.

Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp, 30 dakika da bu şekilde pişirin.
Arda'nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.15, 00:28   #2
Efruz
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 84
Mesajlar: 2,469
Ettiği Teşekkür: 34770
Aldığı Teşekkür: 12446
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Portakallı İncik

İncik bildiğim kadarıyla zor pişen bir et. Bazı incikli tariflerde 4 saat bile yazdığını görmüştüm.

Gerçi bu gözler 16 saat pişen bir domuz budu gördü

Bence bu tarifte dikkat edilecek en önemli şey, folyonun kesinlikle gıdayla temas etmemesi lazım.
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.15, 00:29   #3
ReaL
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2709
Mesajlar: 28,565
Ettiği Teşekkür: 159967
Aldığı Teşekkür: 176085
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Portakallı İncik

Kuzunun en güzel yeri incik.

Yutkundum yahu. Bugün karnım pek tok değil. Ne görsem canım çekiyor.

Bu tarifi yapabilirim... İllaki denerim, denediğimde de fotoğraflayıp burada paylaşırım. İnciklere yazık olmaz umarım.

* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler Suzim.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.15, 00:32   #4
ReaL
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2709
Mesajlar: 28,565
Ettiği Teşekkür: 159967
Aldığı Teşekkür: 176085
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Portakallı İncik

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Efruz Mesajı göster
İncik bildiğim kadarıyla zor pişen bir et. Bazı incikli tariflerde 4 saat bile yazdığını görmüştüm.

Gerçi bu gözler 16 saat pişen bir domuz budu gördü

Bence bu tarifte dikkat edilecek en önemli şey, folyonun kesinlikle gıdayla temas etmemesi lazım.

Yok yahu, incik çabuk pişer. Bacağın alt kısmıdır. Pirzola ile fiyatı aynı. Kuzunun değerli yeridir.

İşkembe çorbası yaparken, içine bir adet incik koyup birlikte kaynatıyorum. Tabi 10 dakika sonra inciği içinden alıyorum, helva gibi oluyor. Harbiden canım çekti.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.15, 00:33   #5
StorMAnqeL
Uzman Üye

StorMAnqeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2015
Konular: 211
Mesajlar: 1,781
Ettiği Teşekkür: 7681
Aldığı Teşekkür: 7150
Rep Derecesi : StorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Hasta
Standart Cevap: Portakallı İncik

Emeğinize sağlık olsun.
__________________

Ve kadın gitti!
Seve seve gitti, acıya acıya gitti.
Söküp attı kangren olan ilişkiyi kalbinden ama,
bir daha kimseyi 'O adam' kadar sevemedi.....

İnan Durak Taş
StorMAnqeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz StorMAnqeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.15, 00:37   #6
Suzim
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1200
Mesajlar: 6,437
Ettiği Teşekkür: 13297
Aldığı Teşekkür: 21377
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Portakallı İncik

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Efruz Mesajı göster
İncik bildiğim kadarıyla zor pişen bir et. Bazı incikli tariflerde 4 saat bile yazdığını görmüştüm.

Gerçi bu gözler 16 saat pişen bir domuz budu gördü

Bence bu tarifte dikkat edilecek en önemli şey, folyonun kesinlikle gıdayla temas etmemesi lazım.


ReaL,inde dediği gibi incik çabuk pişer .
Lezzetine diyecek söz bulamazsın

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.15, 00:40   #7
Efruz
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 84
Mesajlar: 2,469
Ettiği Teşekkür: 34770
Aldığı Teşekkür: 12446
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Portakallı İncik

@Suzim ve @ReaL

Kırmızı et yemediğimi, tariflerde gördüğüm kadarıyla yorum yaptığımı bilmenizi isterim

Ayak üstü uyutmuş beni bu şefler.
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.15, 00:42   #8
Suzim
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1200
Mesajlar: 6,437
Ettiği Teşekkür: 13297
Aldığı Teşekkür: 21377
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Portakallı İncik

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Efruz Mesajı göster
@Suzim ve @ReaL

Kırmızı et yemediğimi, tariflerde gördüğüm kadarıyla yorum yaptığımı bilmenizi isterim

Ayak üstü uyutmuş beni bu şefler.


Şimdi anlaşıldı

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
incik, portakallı, İncik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2021 www.forumgercek.com
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.