Küfte Bozbaş
Azerbaycan mutfağının Bakü bölgesine ait geleneksel yemeklerinden olan sulu köftesi: Küfte Bozbaş
- Malzemeler (6 - 8 Kişilik)
500 gram kuzu kıyması
2 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
Yarım su bardağı pirinç
8 Adet kuru erik
1 su bardağı nohut (Önceden ıslatılmış)
Bulyon (Dana) 1.5 litre
8 adet orta boy patates
1 Tatlı kaşığı toz zerdeçal
Tuz
Karabiber
Taze nane veya dereotu
1. Et bulyonun içersinde 1 gece önceden ıslatılmış nohut konarak yavaş-yavaş kaynatılır.
2. Kıymaya rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber karıştırılarak yoğrulur.
3. Kıyma 8 - 10 parçaya bölünerek yuvarlak iri köfteler yapılır.
4. Köftelerin ortası parmakla delinir ve tam ortasına kuru erik konarak yeniden yuvarlak şekil verilir.
5. Köfteler bulyonun içerisine bırakılır ve ağır ateşte pişirilir. Köfteler suyun üzerine çıktıklarında, kabuğu soyulmuş ve yıkanmış orta boy patatesler bulyona ilave edilirler.
6. Patateslerin pişmesine yakın toz zerdeçal, tuz ve karabiber ilave edilir.
7. Patetesler piştiğinde hazır olan yemek, garnitür olarak nane yada isteğe göre taze dereotu ile servis edilir.