Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.12.15, 05:04   #1
Uzman Üye

StorMAnqeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2015
Konular: 211
Mesajlar: 2,137
Ettiği Teşekkür: 8585
Aldığı Teşekkür: 8309
Rep Derecesi : StorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Hasta
Thumbs up Küfte Bozbaş

Küfte Bozbaş


Azerbaycan mutfağının Bakü bölgesine ait geleneksel yemeklerinden olan sulu köftesi:
Küfte Bozbaş


  • Malzemeler (6 - 8 Kişilik)
500 gram kuzu kıyması
2 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
Yarım su bardağı pirinç
8 Adet kuru erik
1 su bardağı nohut (Önceden ıslatılmış)
Bulyon (Dana) 1.5 litre
8 adet orta boy patates
1 Tatlı kaşığı toz zerdeçal
Tuz
Karabiber

  • Üzerine:
Taze nane veya dereotu

  • Yapılışı:
1. Et bulyonun içersinde 1 gece önceden ıslatılmış nohut konarak yavaş-yavaş kaynatılır.

2. Kıymaya rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber karıştırılarak yoğrulur.

3. Kıyma 8 - 10 parçaya bölünerek yuvarlak iri köfteler yapılır.

4. Köftelerin ortası parmakla delinir ve tam ortasına kuru erik konarak yeniden yuvarlak şekil verilir.

5. Köfteler bulyonun içerisine bırakılır ve ağır ateşte pişirilir. Köfteler suyun üzerine çıktıklarında, kabuğu soyulmuş ve yıkanmış orta boy patatesler bulyona ilave edilirler.

6. Patateslerin pişmesine yakın toz zerdeçal, tuz ve karabiber ilave edilir.

7. Patetesler piştiğinde hazır olan yemek, garnitür olarak nane yada isteğe göre taze dereotu ile servis edilir.
StorMAnqeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz StorMAnqeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bozbaş, küfte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.