Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.01.2016, 06:12   #1
Çevrimdışı
StorMAnqeL
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kolokas

Kolokas



Kıbrıs'ın geleneksel bir kış yemeği olan Kolokas, adanın çeşitli bölgelerinde yetirştirilen patates türünde, iri yapraklı ve suyu çok seven bir bitkidir. Bu bitkinin kökü gelişir ve kolokası oluşturur.

  • Malzemeler:
1 kg. Kolokas
750 gram kuzu eti (Kol kısmı)
6 çorba kaşığı ayçiçek yağı
3-4 dal kereviz sapı
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
6-7 bardak su

  • Hazırlanışı:
Bir tencereye yağ konur, sudan geçirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış etler ilave edilerek kızartılır. Etler kızartıldıktan sonra tencereden alınır.

Yemeklik doğranmış kereviz sapları ilave edilerek biraz soldurulur ve salça ilave edilir. Salça ve kereviz sapları harmanlandıktan sonra etler tencereye konur.

Su ve tuz ilave edilerek yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakılır. Bu arada kolokasın üstü temiz bir bez ile silinip temizlenir, sonra kabuğu soyulur ve yine temiz bir bez ile silinir (Kolokas soyulduktan sonra yıkanmamalı, çünkü yıkanması pişirmeyi olumsuz etkiler, istenilen kıvam sağlanamaz)

Soyulup temizlendikten sonra üstten başlayarak lokma büyüklüğünde parçalara ayrılır. Doğranan parçalar tencereye ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pişirildikten sonra servis tabağına alınır arzuya göre karabiber serpilerek yenir.
__________________

Ve kadın gitti!
Seve seve gitti, acıya acıya gitti.
Söküp attı kangren olan ilişkiyi kalbinden ama,
bir daha kimseyi 'O adam' kadar sevemedi.....

İnan Durak Taş
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz StorMAnqeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2016, 07:03   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kolokas

İlk defa duydum, gördüm.

Teşekkürler Kar Çiçeği
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2016, 10:16   #3
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kolokas

Al benden de o kadar. Bende ilk defa duyanlardan ve görenlerdenim.

Tadı nasıldır acaba?


Teşekkürler Kar Çiçeği.





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2016, 10:54   #4
Çevrimdışı
Dilem
» Angel Fall «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kolokas

İlginç görünümlü bir yemek...
Resmi görünce bir an tütsülenmiş et gibi düşündüm
Bizim topraklarımızda yetişen yer elması ve patates cinsindeymiş kolokas...
Kolokas sulak yerlerde yetişen bir bitkiymiş..

Paylaşım için teşekkürler Kar Çiçeği


Pişirme şekli ve görünümü farklı uyumsuzluk var
Görüntüsü tütsülenmiş gibi ama pişme şekli salçalı suda pişirme...

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Dilem'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.2016, 21:46   #5
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kolokas

Kolakas








Malzemeler:
  • 1 kg. kolokas
  • Tavuk eti (küp şeklinde doğranmış kemiksiz)
  • 5-6 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • limon suyu
  • Tuz,
  • Karabiber
  • 1 litre su
Hazırlanışı:
  • Kolakasları soyuyoruz. Ama asla yıkamıyoruz. Peçeteyle iyice silip temizliyoruz.


  • Sonra bıçak yardımıyla kolakaslarımızı doğruyoruz.







  • Tavuk etini limonlu suda bekletip iyice duruluyoruz.



  • Tenceremize sıvı yağ koyup soğanlarımızı kızartıyoruz. Sonra tavuk etlerini tenceremize koyuyoruz ve tavuk etleriyle birlikte kızartıyoruz.


  • Sonra bir kaşık salça ilave edip iyice harmanlıyoruz. Ardından yeteri kadar tenceremize su, tuz, limon ilave ediyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.








  • Kolakas yemeğinin üzerine arzuya göre karabiber serpilir ve turp eşliğinde servis edilir.








Afiyet olsun...



Not: Tarif ve resimler Gülümsün





__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 25.04.2016, 22:17   #6
Çevrimdışı
Ahmet Arif Hoca
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kolokas

Paylaşım için teşekkürler @Gülümsün

Kolokas ı ilk defa duydum. Sayende araştırdım az bişee ve öğrendim hamdolsun

Bu yemeğin kuzu eti ile yapılanını da okudum ama ortak nokta şu.
Kolakaslar asla yıkanmıyor.

Niye?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 25.04.2016, 22:21   #7
Çevrimdışı
Ahmet Arif Hoca
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kolokas

Cevabı Fırtına meleğimiz vermiş üst mesajlarda. Ben sizin mesajdan öncekileri hiç görmemişim meğerse
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 25.04.2016, 22:25   #8
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kolokas

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ahmet Arif Hoca Mesajı göster
Paylaşım için teşekkürler @Gülümsün

Kolokas ı ilk defa duydum. Sayende araştırdım az bişee ve öğrendim hamdolsun

Bu yemeğin kuzu eti ile yapılanını da okudum ama ortak nokta şu.
Kolakaslar asla yıkanmıyor.

Niye?
Çok lezzetli bir yemek çeşididir. Yukarıdaki tarifte öyle geçiyor ama. Kuzu eti ile yapılanı hiç duymadım. Genelde tavuk eti ya da kıyma ile yapılıyor.
Yıkanmama nedeni ise kolakaslar kayganlaşıyor ve pişmiyor olmasından kaynaklanıyor.

Yorumunuz için ben teşekkür ederim hocam.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kolokas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.