12.01.2016, 01:39
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Krepli Manisa Kebabı
Krepli Manisa Kebabı
- 500 gr. kuzu buttan kuşbaşı doğranmış et
- 1 adet kuru soğan – yemeklik doğranmış
- 2 adet sivri biber – yemeklik doğranmış
- 1 adet havuç – küçük küp doğranmış
- 2-3 diş sarımsak – ezilmiş
- 2-3 adet domates – soyulmuş doğranmış
- 1 su bardağı bezelye
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağı
- Beşamel sos için Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- Tuz
- Karabiber
- Muskat rendesi
- Krep hamuru için Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç kaşar peyniri – rende
Yumurta, un, süt ve tuzu homojen oluncaya kadar karıştırın.
Krep tavanızı ısıtın, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın. Ardından krep harcınızdan bir kepçe tavaya alın. Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krep harcınızdan krepler elde edin.
Tencereye zeytinyağını ekleyin, etleri ilave edin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Soğanları ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun.
Ardından 1’er dakika arayla biber, havuç, bezelye ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
Domatesleri tavaya ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ve suyu da ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve kenara alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın.
Kreplerin bir tanesini alın ve kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kâsenin içine oturtun, kreplerin içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın.
Kâseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
Arda nın mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
|
|
|