Yufkada Tavuk ve Kevgir
Yufkada Tavuk ve Kevgir
Malzemeler
- 1 Paket tavuk kanat
- İstenilen baharatlar
- 2 Kaşık yağ
- 1 Teflon ve kapaklı tencere
- 1 Paket mantar
- 1 Adet yufka ekmek
Tarifi
- Tavukları baharatla harmanlayıp tencereye diziyoruz.
- Kapağını kapatıp harlı ateşteyken sulanmasını ve kaynamasını bekliyoruz.
- Sulanınca altını yarım edip suyunu çeken kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonrada 1 kaşık yağ dökerek kızarmasını sağlıyoruz.
- Diğer tarafta yıkadığımız mantarları yağla birlikte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Sonra mantar ve tavukları karıştırıyoruz.
- İstenilen salata ile servis yapılabilir.
Afiyet olsun
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
|