Kazan Kebabı
Kazan Kebabı
Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- Köfte için :250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber ve
- domates salçası
- tuz
- karabiber
SOS İçin :
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- az biraz su
Tarifi
- patlıcanları ortadan ikiye kesip her bir parçanın bir ucundan iki diğer bir ucundan bir kesik atalım.
- Kıymaya, rendelenmiş soğan, biber ve domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuralım.
- Köfte kıymasından küçük parçalar alıp elimizle şeklini verdikten sonra tuzlu sudan çıkarttığımız patlıcanların kesilen kısımlarına köftelerimizi yerleştirelim.
- Bütün patlıcanlar bitinceye kadar işlemi tekrarlayalım.
- Sıvıyağını yemek yapacağımız tencereye alıp üzerine rendelemiş olduğumuz domatesleri az biraz tuzu ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
- Daha sonra üzerine hazırladığımız patlıcanları dizelim.
- İsteğinize göre biber ve domatesle üzerini süsleyebilirsiniz.
- Patlıcanları gezmeyecek kadar su ilave ettikten sonra kısık ateşte kontrol ederek ağır ağır pişmesini sağlayalım.
- Afiyet bal şeker kaymak olsun
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
|