Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.04.16, 01:34   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Yuvarlama

Yuvarlama





  • Malzemeler
750 gr. iri kuşbaşı et
1/2 bardak haşlanmış nohut
10 bardak su
500 gr. süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
  • Yuvarlama İçin Malzemeler
2 bardak pirinç
250 gr. çiğköftelik kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
  • Tarifi
Gaziantep mutfağının en sevilen yemeklerinden biri yuvarlamadır. Yerel ağızda yuvalama şeklinde söylenir. Genellikle yanında şehriyeli pilav ile sunulur.

Yuvarlama için geceden pirinci yıkayın, suyunu süzgeçten süzün ve süzgeç içinde kendi halinde sabaha kadar kurumaya bırakın.
Eti yıkayıp süzün, tencerede 10 bardak su ve 2 tatlı kaşığı tuz ile kaynatın.

Kaynamaya başlayınca suyun üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın. Et pişerken, sonradan çıkarmak üzere bir bütün soğan ekleyebilirsiniz. Etin kefi alınınca tencerenin ağzını kapatarak et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Et pişerken yuvarlamanın köftesini hazırlayın. Yıkanıp kurumaya bırakılmış pirinci havanda dövün veya robotta çekin. Kıymayı, pirinci, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte iyice yoğurun. Pirinçle et iyice karışarak pürüzsüz ve yumuşak bir hamur haline gelmelidir.

Avuçlarınızı hafifçe yağlayarak öğütülmüş pirinç et karışımını nohuttan ufak bilye gibi köfteler halinde yuvarlayın.
Yuvarlanan köfteleri ve haşlanmış nohutları pişen etin üstüne ekleyin. Kapağı açık olarak 15 -20 dakika pişirin.

Köfteler pişerken bir sos tenceresine yoğurdu ve yumurtayı koyup karıştırın ve çok kısık ateşte sürekli aynı yönde karıştırarak ısıtın. Bu aşamada, iyi karışması için, biraz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.

Yoğurdu ısıtırken içine azar azar yemeğin pişme suyundan ilave edin ve iyice ısınıp kabarmaya başlayınca karıştırarak yemeğe ekleyin.
Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın.

Naneyi bir kepçe içine koyarak üstüne kızgın yağı dökün. Nanenin yeşil rengi çıkmalı ama asla yanmamalıdır. Naneli yağı yuvarlamanın üstüne gezdirip servis yapın.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.04.16, 12:34   #2
Abdülmelik Hankendi

Mustafa Akten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2013
Yaş: 76
Konular: 573
Mesajlar: 2,549
Ettiği Teşekkür: 19050
Aldığı Teşekkür: 11043
Rep Derecesi : Mustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Yalniz
Standart Cevap: Yuvarlama

Sn.Suzim,

Paylaşım için teşekkürler.
__________________
Mustafa Akten isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
yuvarlama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.