Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.06.16, 01:25   #1
Suzim
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1200
Mesajlar: 6,437
Ettiği Teşekkür: 13297
Aldığı Teşekkür: 21377
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Kuşbaşılı İslim Kebabı

Kuşbaşılı İslim Kebabı






Kuşbaşılı İslim Kebabı Malzemeleri
  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan – yemeklik doğranmış
  • 2 adet domates – küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Sos için Malzemeler
  • 3-4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • ½ su bardağı su
Üzeri için Malzemeler
  • 1 adet çarliston biber – üzeri için
  • 1 adet domates – üzeri için
Kızartmak için Malzemeler
  • Sıvı yağ

Tarifi

Sos için; tencerede zeytinyağını kızdırın. Domates, tuz, karabiber ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakın.

Sos yoğunlaşınca ocaktan alın.

Patlıcanları alacalı soyun, içlerini oyun ve kızgın yağda kızartıp, kenara alın.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve etleri ilave edin. Etler renk aldıktan sonra soğanı ilave edin ve kavurun.

Domates, sarımsak, su, tuz ve karabiberi ilave edip, pişirin.

Etler piştikten sonra patlıcanların içini etlerle doldurun. Üzerine birer dilim domates ve biberi yerleştirin ve kürdanla sabitleyin.

Bütün patlıcanları bu şekilde hazırlayın ve fırın kabınıza alın. Üzerine sosunu gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 – 25 dakika pişirin.



Arda , nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.06.16, 01:30   #2
nurideniz34
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 708
Mesajlar: 3,209
Ettiği Teşekkür: 49976
Aldığı Teşekkür: 7834
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Kuşbaşılı İslim Kebabı

Suzim hanım;
İftardan sofrasından kalkalı 3 ,5 saat oldu...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.06.16, 02:54   #3
Suzim
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1200
Mesajlar: 6,437
Ettiği Teşekkür: 13297
Aldığı Teşekkür: 21377
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kuşbaşılı İslim Kebabı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi nurideniz34 Mesajı göster
Suzim hanım;
İftardan sofrasından kalkalı 3 ,5 saat oldu...

İkinci iftara inşallah .


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.06.16, 03:06   #4
nurideniz34
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 708
Mesajlar: 3,209
Ettiği Teşekkür: 49976
Aldığı Teşekkür: 7834
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Kuşbaşılı İslim Kebabı

Olabilir...Teşekkürler....
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
islim, kebabı, kuşbaşılı, İslim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2021 www.forumgercek.com
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.