Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.08.16, 09:17   #1
Üye

Mkazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2013
Konular: 15
Mesajlar: 51
Ettiği Teşekkür: 133
Aldığı Teşekkür: 246
Rep Derecesi : Mkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmedeMkazak muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Arastirmaci
Thumbs up Porsiyonluk Ekmek Dolması

Porsiyonluk Ekmek Dolması



  • 6 adet küçük boy tahıllı ekmek
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 500 gram kıyma
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
  • 6 dal maydanoz
  • 3 su bardağı et suyu
  • Tuz, karabiber



Ekmeklerin üstlerini kapak olabilecek şekilde kesin. Bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın ve kenara alın. Ekmeklerin etraflarını ve üstlerini 1 çorba kaşığı tereyağı ile yağlayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana dek tutun.Diğer taraftan sıvı yağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene dek kavurun. Ocaktan alıp, kavrulmuş dolmalık fıstık ve kıyılmış maydanoz ekleyip, karıştırın. Kenara ayırdığınız ekmek içlerini ufalayın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, ekmek içlerini hafifçe kavurun ve kıymalı karışıma ekleyin.Fırından aldığınız ekmeklerin içine kıymalı harcı paylaştırın. Kapaklarını kapatın ve yayvan bir tencereye yerleştirin. Et suyunu ısıtıp, içine bir tutam karabiber ekleyin. Bir kepçe ile ekmek dolmalarının üzerine azar azar et suyu gezdirin. Kısık ateşte, ekmekler et suyunu çektikçe üzerlerine et suyundan gezdirerek, kabukları hafifçe yumuşayana kadar pişirip, servis yapın.


Mkazak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mkazak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.08.16, 09:25   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,951
Ettiği Teşekkür: 53723
Aldığı Teşekkür: 37675
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Porsiyonluk ekmek dolması

Değişik bir lezzet. İlk fırsatta deneyeceğim. Paylaşım için teşekkürler. Ellerinize sağlık.
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.08.16, 11:34   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 53
Konular: 1473
Mesajlar: 10,046
Ettiği Teşekkür: 31970
Aldığı Teşekkür: 32354
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Porsiyonluk Ekmek Dolması

Elinize sağlık sunumu güzel gözüküyor
İçindeki malzemelerle lezzetli de oluyordur.
Paylaşım için teşekkürler
__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dolması, ekmek, porsiyonluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.