Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.12.16, 00:57   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Kıymalı Bazlama

Kıymalı Bazlama








  • Bazlama hamuru için Malzemeler
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı süt
¾ su bardağı su
Tuz
  • Kıymalı için Malzemeler
Zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan – yemeklik doğranmış
5 diş sarımsak – ezilmiş
500 gr. kıyma
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam tarçın
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı ketçap
1.5 su bardağı ceviz – iri kıyılmış
  • Üzeri için Malzemeler
Rendelenmiş taze kaşar


Un, süt, sıvıyağ, su ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamur haline getirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Tezgahı hafif unladıktan sonra merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

Tavanızı ateşin üzerine alıp ısıtın ardından hamurlarınızı teker teker tavada alarak önlü arkalı pişirip kenara alın ve bir kapla üzerini kapatın.
  • Kıymalı harç için;
Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ardından soğanı ekleyin ve kavurun, soğan yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin, sırasıyla sarımsak, baharatlar ekleyip harcı kavurmaya devam edin ardından ketçabı ilave edip iyice karıştırın.
Pişen kıymalı harcı ateşten alın üzerine irice kıyılmış cevizleri ekleyip karıştırın ve kenara alın.
  • Birleştirmek için;
Bazlamaların arasını kıymalı harçla doldurup fırın kabına dizin üzerine rendelenmiş taze kaşar serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar 10-15 dakika pişirin.






Arda , nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bazlama, kıymalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.