24.06.2017, 22:41 | #1 |
Çevrimdışı
|
Yalancı Kebap | Başakca'nın Mutfağından
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan.. |
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. |
24.06.2017, 23:09 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Yalancı Kebap | Başakca'nın Mutfağından
Her ne kadar adı yalancı ise de tadı sahi gibi görünmekte.
Emeğinize sağlık müdürüm |
24.06.2017, 23:19 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Yalancı Kebap | Başakca'nın Mutfağından
Görüntüntüsü iştah açıcı. Efe ağzının tadını iyi biliyor. |
24.06.2017, 23:50 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Yalancı Kebap | Başakca'nın Mutfağından
Anlatımın yine iştah açıcı Yemeyenin yiyeceği gelecek.
Ellerine sağlık Başakca. |
25.06.2017, 09:09 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Yalancı Kebap | Başakca'nın Mutfağından
Kebap olsun da çamurdan olsun. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık Başakça.
Böyle bayat malzemelerden güzel şeyler çıkıyor, ablamlar Milas'da otururlarken bir temizlikçileri vardı, bayat ekmekten Paşa Makarnası diye bir şey yapardı, bayılırdım ona. Valla canım çekti şimdi. |
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.06.2017, 11:16 | #6 | ||||
Çevrimdışı
|
Cevap: Yalancı Kebap | Başakca'nın Mutfağından
Alıntı:
Yalancı malancı ama çok güzel oluyor. Alıntı:
Bilmez mi Efe sıpası. Ömrümü yedi ömrümüü Alıntı:
Bilirsin yavyuu... yaptım bir işi tam yaparım huyum kurumasın. Alıntı:
Aha bir Efegillerden daha... Rosebud
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan.. |
||||
25.06.2017, 12:08 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Yalancı Kebap | Başakca'nın Mutfağından
|
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.06.2017, 18:09 | #8 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Yalancı Kebap | Başakca'nın Mutfağından
Alıntı:
Paşa Makarnası dediğim gibi herhalde Milas'a özgü bir şey, başka bir yerde ne duydum ne gördüm, ablamlar eniştemin işi dolayısıyla bir süre Milas'ta kaldılar şu Yatağan termik santrali yapımı için bir tek orada gördüm, aslında çok basit, hatırladığım kadarıyla bayat ekmekler ceviz büyüklüğünde belki daha küçük(tam hatırlayamıyorum) tepsiye diziliyor, üzerine sıcak su dökülüyor, daha sonra beyaz peynir ufalanıyor onun üzerine de tıpkı mantıda olduğu gibi tereyağlı kırmızı toz biber dökülüyor... Aşağı yukarı böyle bir şey, ablam unutmadıysa ona sorarım bayramdan sonra. |
|
25.06.2017, 20:43 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Yalancı Kebap | Başakca'nın Mutfağından
Küçüklüğümde bayat ekmekleri değerlendirmek adına annem de
bol kıymalı papara yapardı bende ara sıra yaparım güzel olur. Ekmekle yapılan çeşitli şekiller var ama eşimde paparayı sever. İsraf etmemek lazım. Hiç ekmek atmam tost,yumurtalı ekmek,,ekmek pizası,ekmek köftesi,papara Mesela, bayat ekmekleri suyun altında ıslatıp sıkıp tavanın içine az yağla kavurup üstüne yumurta kırp karıştırınca yağda kızartılan yumurtalı ekmekten daha hafif oluyor.sabah çayla güzel oluyor. Eğlenceli, sürükleyici anlatım ve güzel tarif için teşekkürler @Basakca |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
başakcanın, kebap, mutfağından, yalancı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |