Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.01.09, 01:25   #1
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1439
Mesajlar: 5,976
Ettiği Teşekkür: 19939
Aldığı Teşekkür: 26226
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Hitit Usulü Izgara

Hitit Usulü Izgara


Izgara et kültürünün binlerce yıl öncesine dayanan tariflerini tatmaya cesaretiniz var mı?


Metro Kültür Yayınlarından çıkan 'deneysel bir arkeolaji çalışması olarak Hitit Mutfağı' adlı kitapta, Anadolu'da 3 bin 500 yıl önce yaşamış Hitit uygarlığının bu güne kadar ulaşan yemek tariflerini derlenmiş..


İşte Hitit usulü ızgara tarifi
  • 250 g. kuşbaşı doğranmış koyun eti
  • 250 g. Rastgele parçalanmış incik
  • 1 adet koyun boynu
  • 100 g. Kuşbaşı doğranmış koyun yağı
  • 20 g. Tuz



Sos için malzemeler
  • 500 g. Bal
  • 1 litre zeytinyağı

1. Hazırlanış:

Etler (bir çöp şişe dizilerek ızgara yapılmış olabileceği düşünülerek) şişlere dizilip ızgara yapılır.
Şişten çıkarılarak ekmek üzerine konulur.
Zeytinyağı ve bal karıştırılarak homojen bir sos elde edilir.
Sos ızgara edilmiş etlerin üzerine dökülerek servis yapılır.


2. Hazırlanış:

Etler, tuz ilave edilerek toprak kapta pişirilir
Zeytinyağı ve bal karıştırılıp etlerin üzerine dökülür.

Alıntıdır..
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hitit, izgara, usulü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hitit Uygarlığı oneyouu Dünya Tarihi 9 02.12.16 22:38
Ev Usulü Çemen Kartal Diğer Yemekler 7 24.12.14 00:24
Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları Kartal Et Yemekleri 15 28.04.13 20:23
Izgara Piliç Eti Salatası Umutgüneşi Salatalar 0 26.01.09 03:33


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.