Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.05.2009, 00:56   #1
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Izgara Yemekleri

Gece gece bunlar ne yaa görmez olaydım :zyyemir_bebek::zyyemir_bebek:

Forum gerçek hadin bi pikniğe gidelim yaa havalarda ısındı böyle resimleriyle olmaz

Kartal elceğizleriyle hazırlasın bunları, kızlar bizlerde salata neyin yaparız ...

Hadi beeee
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
**EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 08.05.2009, 01:46   #2
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Izgara Yemekleri

Kuzu Pirzola Izgara




1 Kg. Kuzu Pirzola
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
Bitkisel Sıvı Yağı
Kekik
Tuz



Ön Hazırlık:

Kasap veya marketlerden alacağınız kuzu pirzolanın hafif dövülmüş olmasına dikkat edilecek. Domatesler iriliğine göre enlemesine iki veya üç parçaya bölünecek. Sivri biberler yine iriliğine göre bütün veya iki parçaya bölünecek. Etleri yağlamak için bir miktar sıvıyağı hazır edilecek.


Maharetini Göster:

Kuzu pirzola kalemleri ızgaraya konmazdan önce, üzerleri hafif tuzlanacak ve bitkisel sıvı yağı içerisine daldırılmış bir fırça ile yağlanacak. Harlı olmayan ısı da ısınmış, mangal veya elektrikli ızgara üzerinde alt üst edilerek, pişirilecek. Domates ve biberler resimde göründüğü gibi, tercihinize uygun olarak ızgara yapılacak. Pirzolanın servisi sırasında üzerine kekik serpebilirsiniz. Sonrası malum.

'Kolay Gelsin'


  Alıntı ile Cevapla
Eski 08.05.2009, 01:49   #3
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Izgara Yemekleri

Tavuk But Izgara







Malzemeler:


4 Adet Tavuk But
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
Tuz
Kekik


Ön Hazırlık:

Tavuk butları, kemiklerinden bıçak yardımıyle açılacak. But üzerinde ki deri ve kemik ayrılmayacak. Domatesler yıkanacak ve halka doğranacak. Sivri biberler iriliğine göre bütün veya enine iki parçaya bölünecek. Soğan, sarımsak soyulacak. Bir kap içerisine, rendenin püre yapma gözünde önce sarımsak rendelenecek ve arkasından soyulmuş bütün soğan rendelenecek. Soğan püresi tel süzgeç ile süzülecek. Süzgeçte kalan posa kullanılmayacak, soğan suyu kabında bekletilecek.


Tavuk But Sosunun Hazırlanması:

Uygun bir kap içerisine; 4 Yemek kaşığı ayçiçek yağı, soğan suyu, 1 Tatlı kaşığı domates salçası, 1 Yemek kaşığı yoğurt konulacak, karıştırılacak. Üzerine, 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber katılacak, karıştırılacak. Tavuk butları, karışım içerisine alınacak ve sos'a bulanacak. Sos kabının kapağı kapatılacak, en az 2 Saat süre ile tavuk butları bu sos içerisinde dinlendirilecek.


Maharetini Göster:

Sos içerisinde dinlendirilmiş tavuk butları hafif tuz ekilerek, iyi ısınmış ızgara üzerinde arkalı önlü yakılmadan pişirilecek.
Tavuk butlarının servisi sırasında, tercihinize göre üzerine kekik veya diğer baharatları serpebilirsiniz. Domates ve biberler resimde göründüğü gibi, tercihinize uygun olarak ızgara yapılacak. Sonrası malum.

'Kolay Gelsin'


  Alıntı ile Cevapla
Eski 08.05.2009, 01:52   #4
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Izgara Yemekleri

Kanat Izgara





Malzemeler:

1 Kg. Tavuk Kanat
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 'tepeli'
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz


Ön Hazırlık:

1 Kg. Kanat iriliğine göre, 12 ila 13 adet gelmektedir. Kanatların uç kısımları kesilecek, kullanılmayacak. Kanatların üzerinde bulunan telek artıkları temizlenecek. Kanat, eklem yerlerinden iki parçaya bölünecek ve bir güzel yıkanacak, süzülecek. Kanat parçaları, düz derinin olduğu yüzeyin alt kısımlarından bıçak yardımıyle çizilecek. Bu işlem, kanatlara sosun daha iyi işlemesi ve pişirmenin daha kolay yapılabilmesi içindir.
Soğan, sarımsaklar soyulacak. Bir kap içerisine, rendenin püre yapma gözünde önce sarımsaklar rendelenecek ve arkasından soyulmuş bütün soğan rendelenecek. Soğan püresi tel süzgeç ile süzülecek. Süzgeçte kalan posa kullanılmayacak, soğan suyu kabında bekletilecek.


Kanat Sosunun Hazırlanması:

Uygun bir kap içerisine, 4 Yemek kaşığı ayçiçek yağı, soğan suyu, 1 Tatlı kaşığı domates salçası, 2 Yemek kaşığı yoğurt konulacak, karıştırılacak. Üzerine, 1 Çay kaşığı karabiber, 1 Çay kaşığı kimyon, 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 Tatlı kaşığı tuz katılacak, karıştırılacak. Tavuk kanatları tek tek karışım içerisine alınacak ve sosa bulanacak. Sos kabının kapağı kapatılacak, en az 4 saat süre ile tavuk kanatları bu sos içerisinde dinlendirilecek. 1 Gün süre ile dolap içerisinde dinlendirilirse daha iyi sonuç alınabilir.


Maharetini Göster:

Süre sonunda tavuk kanatları, iyi ısınmış ızgara üzerinde arkalı önlü yakılmadan pişirilecek. Etler ızgaradan çıktıktan sonra, tercihinize göre üzerine kekik serpebilirsiniz. Sonrası malum.


'Kolay Gelsin'


  Alıntı ile Cevapla
Eski 08.05.2009, 01:54   #5
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Izgara Yemekleri

Tavuk Göğüsü Çöp Ş




Malzemeler:

2 Adet Tavuk Göğüsü 600 gr.
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Adet Defne Yaprağı
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1/2 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1/2 Çay Kaşığı Yenibahar
Çöp Şiş Çubukları
Tuz
Kekik


Ön Hazırlık:

Tavuk göğüsleri üzerindeki deri ve kemik kalıntıları ayrılacak. Göğüsler bir güzel yıkandıktan sonra, süzgece alınacak ve süzülecek. Süzülmüş göğüs parçaları 1.5 - 2.0 cm. irilikte kuşbaşı doğranacak.
Soğan, sarımsak soyulacak. Bir kap içerisine, rendenin püre yapma gözünde önce sarımsak rendelenecek ve arkasından soyulmuş bütün soğan rendelenecek. Soğan püresi tel süzgeç ile süzülecek. Süzgeçte kalan posa kullanılmayacak, soğan suyu kabında bekletilecek.


Çöp Şiş Sosunun Hazırlanması:

Uygun bir kap içerisine; 4 Yemek kaşığı ayçiçek yağı, soğan suyu, 1 Tatlı kaşığı domates salçası, 1 Yemek kaşığı yoğurt konulacak, karıştırılacak. Üzerine, 1/2 Çay kaşığı karabiber, 1/2 Çay kaşığı kimyon, 1/2 Çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 Çay kaşığı yenibahar, 1 Adet defne yaprağı katılacak, karıştırılacak. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüsleri, karışım içerisine alınacak ve sos'a bulanacak. Sos kabının kapağı kapatılacak, en az 2 saat süre ile kuşbaşı tavuk göğüsleri bu sos içerisinde dinlendirilecek.


Maharetini Göster:

Yeterli süre çöp şiş sosunun içerisinde dinlenmiş olan, kuşbaşı doğranmış tavuk göğüsleri uygun miktarlar da çöp şişlere dizilecek. Çöp şişler hafif tuzlanarak iyi ısınmış ve yağlanmış ızgara üzerinde arkalı önlü yakılmadan pişirilecek. Etler ızgaradan çıktıktan sonra, tercihinize göre üzerine kekik serpebilirsiniz. Sonrası malum.

'Kolay Gelsin'
  Alıntı ile Cevapla
Eski 08.05.2009, 01:56   #6
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Izgara Yemekleri

Biftek Izgara




Malzemeler:

500 gr. Biftek '5 Parça'
1 Türk Kahve Fincanı Ayçiçekyağı
1 Türk Kahve Fincanı Soğuk Süt
1 Adet Soğan Suyu
1 Diş Sarımsak


Ön Hazırlık:

Soğan, sarımsak soyulacak. Bir kap içerisine, rendenin püre yapma gözünde önce sarımsak rendelenecek ve arkasından soyulmuş bütün soğan rendelenecek. Soğan püresi tel süzgeç ile süzülecek. Süzgeçte kalan posa kullanılmayacak, soğan suyu kabında bekletilecek.



Biftek Sosunun Hazırlanması:

Uygun bir kap içerisine, Soğan suyu, 1 Türk kahve fincanı ayçiçekyağı, 1 Türk kahve fincanı soğuk süt katılacak, karıştıtılacak. Biftekler tek tek bu sos içerisine alınacak ve sos ile karıştırılacak. Sos kabının kapağı kapatılacak. Biftekler en az 1 gün, bu sos içerisinde dinlendirilecek. Acil durumlarda biftekler, aynı sos içerisinde 4 saat bekletilmek suretiyle de ızgara yapılabilir.


Maharetini Göster:

Süre sonunda biftekler, hafif tuzlanarak iyi ısınmış
ızgara üzerinde arkalı önlü yakılmadan pişirilecek. Etler ızgaradan çıktıktan sonra, tercihinize göre üzerine kekik veya diğer baharatları serpebilirsiniz. Izgara kullanmak istemeyen izleyicilerim, biftekleri teflon tava içerisinde tavayı hafif yağlayarak kızartabilirler. Sonrası malum.

'Kolay Gelsin'
  Alıntı ile Cevapla
Eski 08.05.2009, 01:59   #7
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Izgara Yemekleri

Izgara Köfte







Malzemeler:

500 Gr. Köftelik Kıyma
1 Adet Soğan
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz



Ön Hazırlık:

Soğan, kabukları soyulacak ve çok ince yemeklik doğranacak. 1 Cm. Kalınlıkta, 2 Dilim bayat ekmek bir kap içerisinde ıslatılacak, sıkılacak ve bir kap içerisine alınacak. 1 Diş sarımsak, soyulacak.


Maharetini Göster:

Köfte yoğurma kabına, çok az miktarda tuz konulacak. Yoğurma kabı, sarımsak ve tuz ile ovulacak. Sarımsak kullanılmayacak, atılacak. Kap içerisine, kıyma, suyu sıklımış bayat ekmek, çok ince yemeklik doğranmış soğan, karabiber, kimyon, pul biber ve tuz katılacak, karıştırılacak.
Karışım bir güzel yoğurulacak. Tuzu test edilecek ve karar hale getirilecek. Yaklaşık 10 dakika sürecek bu işlemin ardından, köfte harcı macun kıvamına gelecek ve kap içerisinde top halinde bir araya getirilecek. Uygun bir kase içerisine su konulacak, eliniz su ile ıslatılacak.
Köfte harcından uygun büyüklükte parçalar kopartılacak ve avuç içerisinde yuvarlak hale getirilecek. Yuvarlak parçalar, parmak uçlarıyle yassıltılacak ve resimde görülen oval şekli alacak. Hazırlanan köfteler kızgın ızgara üzerine konulacak, yakılmadan arkalı önlü pişirilecek. Sonrası malum.

Not:

Köfte harcı hazırlarken, bayat ekmek dilimi yerine, 3 Yemek kaşığı galeta unu kullanılabilir. Galeta unu kullanırsanız, harç içerisine 2 Yemek kaşığı soğuk su ilave etmeyi unutmayınız. Izgara kullanmak istemeyen izleyicilerim, köftelerini teflon tava içerisini çok az yağlayarak, ocağın büyük gözünde normal ısıda pişirebilirler.Köfteler çiğ olarak,1 gün dolapta bekletilirse lezzetini farkedersiniz.

'Kolay Gelsin'
  Alıntı ile Cevapla
Eski 08.05.2009, 02:01   #8
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Izgara Yemekleri

Tavuk Göğüsü Izgara




Malzemeler:


2 Adet Tavuk Göğüsü '600 gr.'
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Adet Defne Yaprağı
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1/2 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1/2 Çay Kaşığı Yenibahar
Tuz
Kekik



Ön Hazırlık:

Tavuk göğüsleri üzerindeki deri ve kemik kalıntıları ayrılacak. Göğüsler bir güzel yıkandıktan sonra, süzgece alınacak ve süzülecek. Süzülmüş göğüs parçaları uygun parçalara bülünecek. Parça kalınlıkları mümkünse 1.5 cm. kalınlıktan küçük olmayacak.
Soğan, sarımsak soyulacak. Bir kap içerisine, rendenin püre yapma gözünde önce sarımsak rendelenecek ve arkasından soyulmuş bütün soğan rendelenecek.
Soğan püresi tel süzgeç ile süzülecek. Süzgeçte kalan posa kullanılmayacak, soğan suyu kabında bekletilecek.


Izgara Sosunun Hazırlanması:

Uygun bir kap içerisine; 4 Yemek kaşığı ayçiçek yağı, soğan suyu, 1 Tatlı kaşığı domates salçası, 1 Yemek kaşığı yoğurt konulacak, karıştırılacak. Üzerine, 1/2 Çay kaşığı karabiber, 1/2 Çay kaşığı kimyon, 1/2 Çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 Çay kaşığı yenibahar, 1 Adet defne yaprağı katılacak, karıştırılacak. Parça tavuk göğüsleri, tek tek karışım içerisine alınacak ve sos'a bulanacak. Sos kabının kapağı kapatılacak en az, 2 saat tavuk göğüsleri sos içerisinde dinlendirilecek.


Maharetini Göster:

Süre sonunda tavuk göğüsleri hafif tuzlanarak, iyi ısınmış ızgara üzerinde arkalı önlü yakılmadan pişirilecek. Etler ızgaradan çıktıktan sonra, tercihinize göre üzerine kekik serpebilirsiniz. Sonrası malum.


'Kolay Gelsin'
  Alıntı ile Cevapla
Eski 09.05.2009, 02:26   #9
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Izgara Yemekleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi **EMEL** Mesajı göster
Gece gece bunlar ne yaa görmez olaydım :zyyemir_bebek::zyyemir_bebek:

Forum gerçek hadin bi pikniğe gidelim yaa havalarda ısındı böyle resimleriyle olmaz

Kartal elceğizleriyle hazırlasın bunları, kızlar bizlerde salata neyin yaparız ...

Hadi beeee

Problem yok her zaman zevkle hazırlarım.Salata işi çok zo,r beceremem sizlerin hazırlaması iyi olur
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 09.05.2009, 06:56   #10
Çevrimdışı
Süperman
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Izgara Yemekleri

Süper yemekler

Yanında da 1 duble rakı
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
izgara, yemekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.