Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.10.09, 17:20   #1
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Tepside Patlıcan Kebabı

Arkadaşlar İzmir köfte gündeme oturmuşken bende size patlıcan kebap sunuyorum.. Yapılışı çok basit ve son derece lezzetli.
Malzeme:
  • 1 kg koyun kıyması(koyun kıymasını ağır bulanlar yarı yarıya dana kıymayla karıştırabilir ama koyun kıyması tavsiye edilir.)
  • 6 adet patlıcan eşit kalınlıkta (ince olmayacak, orta kalınlıkta)
  • 500 gr sivri biber
  • 1 kg domates
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Kıyma, tuz (yaklaşık 1.5 yemek kaşığı), karabiber, pul biber arzuya göre.
  2. Baharatlar kıymayla iyice yoğurulur, dinlenmeye alınır.
  3. Patlıcanlar, iki parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir.
  4. Biberler yıkanıp ikiye bölünür. Domatesler bir parmak kalınlığında dilimlenir..
  5. Tepsinin zemini hafifçe yağlanır. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak köfte haline getirilir.
  6. Daha sonra yağlanmış tepsiye dikey şekilde olmak üzere, bir köfte, bir patlıcan tepsi dolana kadar sıkı bir şekilde dizilir..
  7. Üzerine biberler ve dometesler döşenir. (patlıcan ve köfteler kapanacak şekilde). Üzerine göz kararı tuz serpiştirilir.
  8. Tepsinin ağzı folyoyla sıkıca kapatılır. Mümkünse folyo iki kat sarılsın.
  9. 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Su konulmaz ama eğer salçalı sevilirse biber salçası çok az sulandırılarak konabilir.
Kendi suyuyla, patlıcanın, biberin,domatesin ve kıymanın tadı birbirine karışır. Muhteşemdir.

Fırından çıktığı andaki o koku zaten sizi mest edecektir..yanına birde et suyuna pilav, cacık yada nefis bir çoban salatası muhteşem olur..

AFİYET OLSUN
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 17:31   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Thumbs down Cevap: patlıcan kebap( tepside)

Yapmaktansa yapılanı yemeyi tercih ediyorum
Hatay da yemiştim bu kebaptan lezzetliydi emme


Teşekkürler Duayen
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 17:59   #3
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: patlıcan kebap( tepside)

Şöyle birşeymi...Nefissss..Biberde var..

nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 18:18   #4
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38608
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: patlıcan kebap( tepside)

Canım senin koydugun resimdeki tepside değil şişte yapılmış hali...

Müsadenizle konuyu düzenledim resimde ekledim.
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 18:25   #5
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Tepside Patlıcan Kebabı

düzenlemedeki yardımlarınız için çok teşekkürlerher kimin katkısı olduysa
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 18:28   #6
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: patlıcan kebap( tepside)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi smyrna Mesajı göster
Canım senin koydugun resimdeki tepside değil şişte yapılmış hali...

Müsadenizle konuyu düzenledim resimde ekledim.
O resmide gördüm google amca da ama biber yok diye tercih etmedim..Tarifte biber var yaa..
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 18:29   #7
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Tepside Patlıcan Kebabı

Patlıcanın nesi olsa yerim, çok severim.

Tepside patlıcan da nefis görünüyor, teşekkürler duayen
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 19:23   #8
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38608
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Tepside Patlıcan Kebabı

30 senedir ağzıma sürmedim patlıcanı ama "birisi" sayesinde bu sene meze olarak közlenmiş patlıcan yiyerek bunu da aştım...
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 19:36   #9
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Tepside Patlıcan Kebabı

mmm köz patlıcan.. helede beşamel sosla bir olup beğendi olursa tadından yenmez..mangalda kebabı, sarımsaklı yoğurdu,çıtır çıtır pidesi,teryağlı salçalı sosuda döktünmü..patlıcanı yalnız değil, ama hangi malzemeyle bir araya koysan.. oraya yakışır.. oturur
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 19:44   #10
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Tepside Patlıcan Kebabı

Offf yaaa..O nasıl anlatış öyle duayen..Olsada yesek..
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
tepside


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyagli Patlıcan Dolması Kartal Dolma | Sarma 0 30.01.09 03:18
Saray Kebabı Kartal Et Yemekleri 0 30.01.09 02:47
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:14
Patlıcan dolması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:06


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.