Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.01.2010, 02:41   #1
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS



Malzemeler

  • *Nuar............. 750 Gr
  • SıvıYağ............ ½ ÇayBardağı
  • Tereyağı.......... 2 ÇayKaşığı
  • Soğan............. 1 Adet
  • Havuç............. 1 Adet
  • Salça.............. 1 ÇorbaKaşığı
  • EtSuyu............ 5-6 SuBardağı
  • Un................. 1 ÇorbaKaşığı
  • MaydanozSapı.... 1 Demet
  • Tuz , Karabiber
Hazırlanışı

Eti tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayıp dinlendirin
*Wok Tava içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın.
Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup her yanı pişene dek çevirerek kızartın.
Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin.
Et pişince tencereden alın.
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin.
İçine iri doğranmış soğanı ve havucu ilave edin.
Sürekli kanştırın. Salçayı ekleyin.
Yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin.
Eti tencereye aktarın. Maydanoz saplarını üzerine serpin.
Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri bir kasık yardımı ile temizleyin.
Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.
Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin.
Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin.
Etin üzerine dökün. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
Etimizi haşlamadan önce tavada çevirirsek
suyunu dışarı salmasını engelleriz.
böylece çok fazla tencerede haşlamamıza gerek kalmadan içinide pişiririz.




__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.01.2010, 02:46   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS

Canım çekti Lodos. Aynen resimdeki gibi iki tabak yerim

Yalnız alt resimde wok tava derken ok işaretini unumuşun Oyyyy çok yaşa emi


Teşekkürler, ellerine sağlık.
  Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 10.01.2010, 02:48   #3
Çevrimdışı
Seyyah
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS

benim hollandalı bi kız arkadaşım vardı vakti zamanında adı danaydı
ama ben dena derdim
adının anlamını ilk alışveriş merkezinde öğrenmişti ne afallamıştım ya


saol konu için lezzetli görünüyo
__________________
"Ben de sizden biriyim" demiyen sizden biriyim işte bende!!!!
  Alıntı ile Cevapla
Seyyah'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 10.01.2010, 02:49   #4
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS

Lodos,bu sefer müziği unutmuşsun...
Ben müzik eşliğinde dana rosto yemek istiyorum...
  Alıntı ile Cevapla
OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 10.01.2010, 02:59   #5
Çevrimdışı
Smashmouth
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS

Ya arkadaş bu nedir ya rejimdeyim ben yapmayın bana bunu
  Alıntı ile Cevapla
Smashmouth'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 10.01.2010, 10:28   #6
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LoDoS Mesajı göster

Etimizi haşlamadan önce tavada çevirirsek
suyunu dışarı salmasını engelleriz.
böylece çok fazla tencerede haşlamamıza gerek kalmadan içinide pişiririz.




buna eti mühürlemek de deniyor kızgın yağda et kavrulduğu zaman içindeki öz suyun dışarı çıkması engelleniyor ve et daha lezzetli oluyor ete lezzetini veren zatn özsuyuymuş

teşekkürler şefim
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.01.2010, 20:26   #7
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Pitsy Mesajı göster
buna eti mühürlemek de deniyor kızgın yağda et kavrulduğu zaman içindeki öz suyun dışarı çıkması engelleniyor ve et daha lezzetli oluyor ete lezzetini veren zatn özsuyuymuş

teşekkürler şefim
evet mühürlemek denir
ama anlaşılmaz diye yazmadım
__________________
  Alıntı ile Cevapla
LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 10.01.2010, 20:58   #8
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS

lodos gel senle kendimize ortak lokanta açalım ben sebzeleri sen etleri yaparsın bize bide tatlıcı gerekir onuda buldukmu ohh süper
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.01.2010, 21:04   #9
Çevrimdışı
Smashmouth
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS

Açın kesin iyi işler tatlıları lale ve nuran yapsın bi de garson buldunuzmu tamamdır
  Alıntı ile Cevapla
Smashmouth'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 10.01.2010, 21:07   #10
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dana (Nuar) Rosto - By LoDoS

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Pitsy Mesajı göster
lodos gel senle kendimize ortak lokanta açalım ben sebzeleri sen etleri yaparsın bize bide tatlıcı gerekir onuda buldukmu ohh süper
ismi hazır
Le ForumGerçek
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
nuar, rosto


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.