Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 06.06.10, 00:00   #1
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1444
Mesajlar: 5,867
Ettiği Teşekkür: 18115
Aldığı Teşekkür: 25819
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Ankara Tava

Ankara tava





Malzemeler:

800 gr. Kuzu Kol Eti
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Soğan
8 Adet Tane Karabiber
1 Diş Sarımsak
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
6 Su Bardağı Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz


Ön Hazırlık:

Kuzu kol iri parça olarak alınacak, soğuk su içerisinde bir güzel yıkanacak. Yıkama sırasında kemik parçacıkları ayıklanacak. Soğan, sarımsak soyulacak ve yemekte bütün olarak kullanılacak.. Domatesler halka olarak dilimlenecek. Pirinç ayıklanacak ve berrak su elde edinceye kadar yıkanacak ve süzülecek.





Ankara Tava malzemeleri


Et, soğan, sarımsak ve karabiber tencereye konulmuş


6 Su bardağı su ilave edilmiş tencere kaynıyor


Tencere 1.5 Saat süre ile en düşük ocak ısısında kaynamış


Süre bitiminde etler tencereden alınmış




Etin Haşlanması:

Tencere içerisine et, soğan, sarımsak, karabiber ve 6 Su bardağı soğuk su konulacak. Ocak ısısı yükseltilecek, su kaynamaya başladıktan sonra tencere yüzeyinde biriken köpükler alınacak. Tencere kapağı kapatılacak, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılıp bir yere not edilecek. Tencere 1.5 Saat süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde etler ayrılacak ve et suyu süzgeç ile süzülecek. Soğan, sarımsak ve karabiber kullanılmayacak. İşlem sonrası yaklaşık, 4 Su bardağı et suyunuz olacak.
Pirinçler kavrulmuş



4 Su bardağı et suyu ve tuz ilave edilmiş, 3 Dakika süre ile kaynatılmış





Pilavın Hazırlanması:

Tencere içerisine 6 Yemek kaşığı zeytınyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine pirinçler ilave edilecek düşük ısı da bir güzel kavrulacak. Üzerine 4 Su bardağı et suyu ilave edilecek. Pilavın tuzu karar hale getirilecek ve tencere 3 Dakika süre ile kaynatılacak


Pirinçler metal fırın tepsisi içerisine yayılmış


Üzerine etler, domatesler ve biberler dizilmiş


Fırın tepsisi folyo ile kapatılmış


Ankara Tava servise hazır
Maharetini Göster:

Fırın tepsisi içerisine pilav tenceresi aktarılacak ve pirinçler tepsi içerisine yayılacak. Üzerine resimde göründüğü şekilde etler, domates dilimleri ve biberler dizilecek. Fırın tepsisi alüminyum folyo ile kapatılacak. Tepsi önceden 200°C’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek, fırın kapağı kapatılacak. 20 Dakika süre ile tepsi fırın da tutulacak. Süre bitiminde folyo tepsi üzerinden alınacak. Fırının üst ısıtıcıları kullanılarak 10 Dakika süre ile biberlerin kızarması sağlanacak. Sonrası malum.


Not:
Ankara yöresine ait yöresel bir yemek. Et, domates ve biberi ihtiyacınız ölçüsünde kullanabilirsiniz. Pilav ölçüsü ise; 1 Ölçü pirinç, 2 Ölçü et suyu olarak alınması önerilir. Benden söylemesi.
‘Kolay Gelsin’



KAYNAK::klasiktatlar.com

Konu Kartal tarafından (06.06.10 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir..
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.06.10, 00:27   #2
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ankara Tava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi kartal34 Mesajı göster
Ankara tava




Malzemeler:

800 gr. Kuzu Kol Eti
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Soğan
8 Adet Tane Karabiber
1 Diş Sarımsak
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
6 Su Bardağı Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Kuzu kol iri parça olarak alınacak, soğuk su içerisinde bir güzel yıkanacak. Yıkama sırasında kemik parçacıkları ayıklanacak. Soğan, sarımsak soyulacak ve yemekte bütün olarak kullanılacak.. Domatesler halka olarak dilimlenecek. Pirinç ayıklanacak ve berrak su elde edinceye kadar yıkanacak ve süzülecek.





Ankara Tava malzemeleri

Et, soğan, sarımsak ve karabiber tencereye konulmuş


6 Su bardağı su ilave edilmiş tencere kaynıyor

Tencere 1.5 Saat süre ile en düşük ocak ısısında kaynamış

Süre bitiminde etler tencereden alınmış




Etin Haşlanması:
Tencere içerisine et, soğan, sarımsak, karabiber ve 6 Su bardağı soğuk su konulacak. Ocak ısısı yükseltilecek, su kaynamaya başladıktan sonra tencere yüzeyinde biriken köpükler alınacak. Tencere kapağı kapatılacak, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılıp bir yere not edilecek. Tencere 1.5 Saat süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde etler ayrılacak ve et suyu süzgeç ile süzülecek. Soğan, sarımsak ve karabiber kullanılmayacak. İşlem sonrası yaklaşık, 4 Su bardağı et suyunuz olacak.
Pirinçler kavrulmuş



4 Su bardağı et suyu ve tuz ilave edilmiş, 3 Dakika süre ile kaynatılmış






Pilavın Hazırlanması:
Tencere içerisine 6 Yemek kaşığı zeytınyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine pirinçler ilave edilecek düşük ısı da bir güzel kavrulacak. Üzerine 4 Su bardağı et suyu ilave edilecek. Pilavın tuzu karar hale getirilecek ve tencere 3 Dakika süre ile kaynatılacak

Pirinçler metal fırın tepsisi içerisine yayılmış


Üzerine etler, domatesler ve biberler dizilmiş


Fırın tepsisi folyo ile kapatılmış


Ankara Tava servise hazır

Maharetini Göster:

Fırın tepsisi içerisine pilav tenceresi aktarılacak ve pirinçler tepsi içerisine yayılacak. Üzerine resimde göründüğü şekilde etler, domates dilimleri ve biberler dizilecek. Fırın tepsisi alüminyum folyo ile kapatılacak. Tepsi önceden 200°C’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek, fırın kapağı kapatılacak. 20 Dakika süre ile tepsi fırın da tutulacak. Süre bitiminde folyo tepsi üzerinden alınacak. Fırının üst ısıtıcıları kullanılarak 10 Dakika süre ile biberlerin kızarması sağlanacak. Sonrası malum.

Not:
Ankara yöresine ait yöresel bir yemek. Et, domates ve biberi ihtiyacınız ölçüsünde kullanabilirsiniz. Pilav ölçüsü ise; 1 Ölçü pirinç, 2 Ölçü et suyu olarak alınması önerilir. Benden söylemesi.
‘Kolay Gelsin’

KAYNAK::klasiktatlar.com
Tek kelimeyle bravo sevgili Kartal..Tarif mükemmel
Biz buna ilave olarak sadece pilavı, haşladığımız et suyunda pişiririz..
Birde eti haşlarken,ilk önce bir miktar tereyağında kavurur,haşlama suyuna birazda defne yaprağı ilave ederiz,bir başta soğan koyarız..
Bunların dışında tarif mükemmel
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.06.10, 00:37   #3
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1444
Mesajlar: 5,867
Ettiği Teşekkür: 18115
Aldığı Teşekkür: 25819
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ankara Tava

Teşekkür ederim

Bie sefer ,Ankara eski otogarının orada bir lokantada yemek kısmet olmuştu.Ne kadar uğraşsakda,yöresel yemek olduğu için o lezzeti bulmak zor..Taş yerinde ağırdır misali

Kullanılan etde yöresel olduğu için,başlıbaşına lezzet farkı yaratıyor,her yörenin hayvanları tad bakımından farklı olabiliyor..Yöre havası dahi yemeğe ayrı lezzet verebiliyor...

Duayen, birde verdiğin şekilde denemek fark yaratabilir..
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.06.10, 01:09   #4
Süper Üye

Smashmouth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 39
Konular: 79
Mesajlar: 2,233
Ettiği Teşekkür: 6046
Aldığı Teşekkür: 6104
Rep Derecesi : Smashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Ankara Tava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi duayen Mesajı göster
Tek kelimeyle bravo sevgili Kartal..Tarif mükemmel
Biz buna ilave olarak sadece pilavı, haşladığımız et suyunda pişiririz..
Birde eti haşlarken,ilk önce bir miktar tereyağında kavurur,haşlama suyuna birazda defne yaprağı ilave ederiz,bir başta soğan koyarız..
Bunların dışında tarif mükemmel

Bende isterim abla
Smashmouth isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Smashmouth'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.06.10, 01:59   #5
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ankara Tava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Smashmouth Mesajı göster
Bende isterim abla
Ablam bi gelsen artık,Ankaranın tavasındanda, havasındanda, bütün nasibini aldırıcam sana..sen gel yeterki
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 06.06.10, 11:00   #6
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,411
Ettiği Teşekkür: 11307
Aldığı Teşekkür: 10609
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ankara Tava

Sabah sabah yahu birde neden kilo alıyorsun diye sormazlarmı uyuz oluyorum.

Teşekkürler memleket havası ay şey tavası çok güzel görünüyor.
Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ankara, tava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beypazarı ve Beypazarı Evleri (Ankara) ReaL İç Anadolu 35 05.05.20 20:58
Tüm Ülkelerin Elçilik, Konsolosluk, İletişim Bilgileri- Alfabetik Sıralı Kartal Bir Adımda Dünya Turu 3 19.12.15 02:42
1. Uluslararası Baskıresim Bienali - İstanbul 2008 - Ankara KaLiNKa Sinema Haberleri 0 19.02.09 16:20
Şehir Planları - Ankara - Antalya - İstanbul - İzmir Kartal Buram Buram Türkiye'm 0 26.01.09 01:40
Üniversitelerin Tlf. Numaraları Mausi Üniversitelerimiz 0 24.01.09 06:02


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.