06.06.2010, 00:00 | #1 |
Çevrimdışı
|
Ankara Tava
Ankara tava Malzemeler: 800 gr. Kuzu Kol Eti 2 Adet Domates 2 Adet Sivri Biber 2 Su Bardağı Pirinç 1 Adet Soğan 8 Adet Tane Karabiber 1 Diş Sarımsak 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 6 Su Bardağı Soğuk Su 1 Tatlı Kaşığı Tuz Ön Hazırlık: Kuzu kol iri parça olarak alınacak, soğuk su içerisinde bir güzel yıkanacak. Yıkama sırasında kemik parçacıkları ayıklanacak. Soğan, sarımsak soyulacak ve yemekte bütün olarak kullanılacak.. Domatesler halka olarak dilimlenecek. Pirinç ayıklanacak ve berrak su elde edinceye kadar yıkanacak ve süzülecek. Ankara Tava malzemeleri Et, soğan, sarımsak ve karabiber tencereye konulmuş 6 Su bardağı su ilave edilmiş tencere kaynıyor Tencere 1.5 Saat süre ile en düşük ocak ısısında kaynamış Süre bitiminde etler tencereden alınmış Etin Haşlanması: Tencere içerisine et, soğan, sarımsak, karabiber ve 6 Su bardağı soğuk su konulacak. Ocak ısısı yükseltilecek, su kaynamaya başladıktan sonra tencere yüzeyinde biriken köpükler alınacak. Tencere kapağı kapatılacak, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılıp bir yere not edilecek. Tencere 1.5 Saat süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde etler ayrılacak ve et suyu süzgeç ile süzülecek. Soğan, sarımsak ve karabiber kullanılmayacak. İşlem sonrası yaklaşık, 4 Su bardağı et suyunuz olacak. Pirinçler kavrulmuş 4 Su bardağı et suyu ve tuz ilave edilmiş, 3 Dakika süre ile kaynatılmış Pilavın Hazırlanması: Tencere içerisine 6 Yemek kaşığı zeytınyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine pirinçler ilave edilecek düşük ısı da bir güzel kavrulacak. Üzerine 4 Su bardağı et suyu ilave edilecek. Pilavın tuzu karar hale getirilecek ve tencere 3 Dakika süre ile kaynatılacak Pirinçler metal fırın tepsisi içerisine yayılmış Üzerine etler, domatesler ve biberler dizilmiş Fırın tepsisi folyo ile kapatılmış Ankara Tava servise hazır
Konu Kartal tarafından (06.06.2010 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir.. |
3 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti. |
06.06.2010, 00:27 | #2 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ankara Tava
Alıntı:
Biz buna ilave olarak sadece pilavı, haşladığımız et suyunda pişiririz.. Birde eti haşlarken,ilk önce bir miktar tereyağında kavurur,haşlama suyuna birazda defne yaprağı ilave ederiz,bir başta soğan koyarız.. Bunların dışında tarif mükemmel |
|
5 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti. |
06.06.2010, 00:37 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ankara Tava
Teşekkür ederim
Bie sefer ,Ankara eski otogarının orada bir lokantada yemek kısmet olmuştu.Ne kadar uğraşsakda,yöresel yemek olduğu için o lezzeti bulmak zor..Taş yerinde ağırdır misali Kullanılan etde yöresel olduğu için,başlıbaşına lezzet farkı yaratıyor,her yörenin hayvanları tad bakımından farklı olabiliyor..Yöre havası dahi yemeğe ayrı lezzet verebiliyor... Duayen, birde verdiğin şekilde denemek fark yaratabilir.. |
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti. |
06.06.2010, 01:09 | #4 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ankara Tava
Alıntı:
Bende isterim abla |
|
06.06.2010, 01:59 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ankara Tava
Ablam bi gelsen artık,Ankaranın tavasındanda, havasındanda, bütün nasibini aldırıcam sana..sen gel yeterki
|
Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti |
06.06.2010, 11:00 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ankara Tava
Sabah sabah yahu birde neden kilo alıyorsun diye sormazlarmı uyuz oluyorum.
Teşekkürler memleket havası ay şey tavası çok güzel görünüyor. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ankara, tava |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |