Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.11.2010, 16:46   #1
Sibel
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuzu Ciğeri Sarma, Portakallı ve Sakızlı Uykuluk Yahnisi

Kuzu Ciğer Sarma




Malzemeler:

  • 400 gr kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış),
  • 300 gr pirinç,
  • 50 gr tereyağı,
  • 1 adet kuzu gömlek yağı,
  • 1 adet orta boy ve ince doğranmış kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 yemek kaşığı nane,
  • 300 gr et suyu.
Hazırlanışı:

Gömlek yağı çukur bir tepsiye alınıp üzerine ılık su dökülerek yumuşaması için bekletilir.
Tencerede tereyağı eritilir, ince doğranmış kuru soğan ilave edilip soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı doğranmış ciğerler eklenir 2 – 3 dakika kavrulur. Islatılmış pirinç süzdürülür tencereye boşaltılır. Yaklaşık 10 – 12 dakika hepsi beraber kavrulur. Tuz, karabiber, nane ve et suyu katılır. İyice karıştırdıktan sonra ağır ateşte demlemeye bırakılır.

Suyunu çekip demlendikten sonra soğumaya bırakılır. Islatılan gömlek yağı 20 cm çapında kesilir. Hazırlanan iç pilav gömlek yağının ortasına konulur, kenarlarından toparlanarak sarılır. Kenar tarafları alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. 170 derece fırında 15 dakika bekletilir. Kızardıktan sonra sıcak olarak servis edilir.





Portakallı ve Sakızlı Uykuluk Yahnisi


Malzemeler:

  • 1 kg kuzu uykuluk,
  • 12 adet arpacık soğan,
  • 2 adet damla sakızı (2 gr),
  • 1 adet portakal kabuğu (rendelenir ve suyu sıkılır),
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • ¼ demet maydanoz yaprağı.
Hazırlanışı:


Uykuluk temizlenir. Zarları ayıklanır ve ufak parçalar halinde kesilir. Yıkanır ve suyu süzdürülür. Tavada tereyağı eritilir, arpacık soğanlar atılır pembeleşinceye kadar karıştırılır. Sonra uykuluk ilave edilir. 2 – 3 dakika beraber karıştırılır. Biber salçası eklenip kavurmaya devam edilir. Salça iyice kavrulduktan sonra damla sakızı, portakal kabuğu rendesi ve suyu dökülür, tuz ve karabiber eklendikten sonra hepsi beraber karıştırılır. Kaynamaya başlayınca maydanoz yaprakları ilave edilip ağır ateşte kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 10 – 15 dakika kadar kaynadıktan sonra pişmiş olur. Sıcak olarak servis edilir.



  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.11.2010, 17:01   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kuzu Ciğeri Sarma, Kuzu İncik, Kuzu Taraklık | Kuzu Etinin Lezzeti

Ben o Uykuluk Yahniyi yer, üzerine de bi güzel yatar uyurum

Oyy, oyyy.... Sibel, sen ne yaptın şimdi böyle?

Resimler de o kadar davetkar ki, avucumu yalamaktan başka birşey düşmüyor ama bana



Ellerine sağlık.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.2017, 23:21   #3
Çevrimdışı
Efruz
Dost Nâzım

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kuzu Ciğeri Sarma, Portakallı ve Sakızlı Uykuluk Yahnisi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi 1Umut Mesajı göster
Uykuluk ne demek,
"Uykuluk denen kısım hayvanın göğüs kafesinin üst kısmında bulunan timus ve pankreas bölgelerindeki bazı salgı bezlerinden oluşur" diyor Vikipedi.

Yavru küçükbaş ve büyükbaşlardan elde edildiği için mevsimi de varmış. En makbulu süt kuzusundan çıkanmış.
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
incik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.