Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.07.11, 21:23   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi



Malzemeler

  • 750 gr yağsız dana kuşbaşı et (nuar veya tranç)
  • 20-25 tane arpaçık soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı

Kuşbaşı et tereyağ ile harlı ateşte etler suyunu salıp çeken kadar kavrulur. Etlerin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 30-40 dakika pişirilir. Soyduğumuz arpacık soğanlar ve irice kıyılmış sarımsağı tencereye eklenenir. Tarçın, sirke, tuz ve yine etlerin üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek yahniyi yine kısık ateşte soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.



Alıntıdır

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.07.11, 21:28   #2
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,464
Ettiği Teşekkür: 42735
Aldığı Teşekkür: 74653
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Ben malzemeler içinde papazı göremedim.

Eğer bunu papazlar yapıyor diyorsan o zaman forumda kaç tane papaz var ki bu tarifi kullansın?

Eğer papazlar bu yahniyi seviyor diyorsan biz bunu yiyecek papazı nereden bulacağız?

Eğer "papazın yediğini sizde yiyin" dersen, o zaman "hocanın dediğini yap ama yaptığını yapma" sözü papazları bağlamıyor mu?

Son olarak Rahibeler bu işe ne diyor?

Keşke içinde salça veya domateste olsaydı. Rengini sevmedim...


__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.07.11, 21:37   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi


Papaz her zaman pilav yer mi? Yemez. Onun için çeşit olsun dedim.

Uluslararası bir forum olduğumuz için, bizi papazlar da izliyor Banemin. Güzel güzel konularımızdan faydalanırken, yemek tariflerini de alıyorlar. Rahibelere gelince, onlar da senin şiirleri okuyup, ortalıkta Leyla gibi salınıyorlarmış



LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.07.11, 21:44   #4
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,464
Ettiği Teşekkür: 42735
Aldığı Teşekkür: 74653
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Papaz her zaman pilav yer mi? Yemez...

Banemin bunları yer mi? Yemez...

Ama güzel hatırın için yemiş gibi yaparım


Köfte hala en iyisi ama.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.07.11, 22:01   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Ben bu yahnıyı yapıyorum. Sirke yerine şarap koyuyorum ama.
Yemegım var sımdı tesekkürler LaLe
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.07.11, 22:28   #6
Müdavim

Öykü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 20
Mesajlar: 3,394
Ettiği Teşekkür: 47565
Aldığı Teşekkür: 15521
Rep Derecesi : Öykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Sevdiğim bir yemek. Soğanları soymak birazcık zor oluyor ama. Teşekkürler lale.
__________________
Öykü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.07.11, 11:08   #7
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 768
Mesajlar: 9,768
Ettiği Teşekkür: 31506
Aldığı Teşekkür: 46685
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Eline sağlık Lale.
Papazlar için güzel tarif olmuş. Onlar yesin, ben almayım..
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.10.11, 16:02   #8
Müdavim

Öykü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 20
Mesajlar: 3,394
Ettiği Teşekkür: 47565
Aldığı Teşekkür: 15521
Rep Derecesi : Öykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Öykü Mesajı göster
Sevdiğim bir yemek. Soğanları soymak birazcık zor oluyor ama. Teşekkürler lale.
Bu yemeği yaptım bu gün. Soganlar çok acımıymış, gözlerim hala yanıyor. Bir daha yapmıyacam işte.
__________________
Öykü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.10.11, 16:11   #9
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Öykücüğüm, soğanın acı olmasının sebebi; hemen hemen her canlının ve bitkinin kendini koruma özelliği olduğu gibi, onunda kendini koruma mekanizmasıymış.


Sana önerim; eğer çok fazla soğan doğrayacaksan, kabuklarını soyduktan sonra bir müddet onları buzlukta tutman, ya da su içinde bekletmen




Bol soğanlı yahni olsa da yesem, ben sana geliyorum bu akşam, taze ekmek benden
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.10.11, 16:18   #10
Müdavim

Kardelen26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2009
Konular: 233
Mesajlar: 4,746
Ettiği Teşekkür: 25529
Aldığı Teşekkür: 22825
Rep Derecesi : Kardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura about
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Öykücüğüm, soğanın acı olmasının sebebi; hemen hemen her canlının ve bitkinin kendini koruma özelliği olduğu gibi, onunda kendini koruma mekanizmasıymış.


Sana önerim; eğer çok fazla soğan doğrayacaksan, kabuklarını soyduktan sonra bir müddet onları buzlukta tutman, ya da su içinde bekletmen




Bol soğanlı yahni olsa da yesem, ben sana geliyorum bu akşam, taze ekmek benden
Yemek Öykü den, ekmekler Lale den, bandıra bandıra yemek de benden
__________________
Kardelen26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arpacık, papaz, pratik, soğanlı, yahnisi, yemeği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.