Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.07.2011, 00:48   #1
Çevrimdışı
cavidann
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hasanpaşa Köftesi

Hasanpaşa Köftesi



Malzemeler

500 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 tane soğan
2 yumurta
3-4 tane patates
2 kaşık sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
2 kaşık süt
Tuz, karabiber, kimyon



Yapılışı:


Soğanı rendeleyelim, ufalanmış ekmek içi, kıyma, 1 yumurta tuz ve baharatlarla birlikte yoğuralım. Kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve ortasını çukurlaştıralım. Şekil verdiğimiz köfteleri tepsiye dizelim ve üzerine 1 kaşık yağ gezdirip fırına verelim. 20-25 dakika pişirelim. Başka bir yerde patatesleri haşlayalım. İyice yumuşayınca soyarak çatalla ezelim. Ezdiğimiz patatesleri bir tencereye alalım ve içine 1 yumurta, 1 kaşık yağ ve 2 kaşık süt ilave ederek 5 dakika pişirelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Daha sonra bu patates püresini çanak biçimindeki köftelerin ortasına dolduralım. Salçayı biraz su ile ezerek köftelerin bulunduğu tepsiye yavaşça kenarından dökelim ve tekrar fırına verelim. Köftelerin üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.




__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.07.2011, 00:59   #2
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hasan paşa köftesi tarifi

Tarif dediğin böyle olacak işte (çömlek kebabına kadar olan kısım ama).



Teşekkürler Cavidann...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.07.2011, 10:19   #3
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hasan paşa köftesi - Saçaklı Köfte - Çömlek Kebabı Tarifleri

Testi kebabını yapmıştım, tadı damağımda kalmıştı... Çömlek kebabını da denemek lazım. Eminim çok lezzetlidir.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bamya, çömlek, karabiber, kıyma, maydanoz, nane, pasa, sarımsak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.