Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 18.07.11, 00:48   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Hasanpaşa Köftesi

Hasanpaşa Köftesi



Malzemeler

500 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 tane soğan
2 yumurta
3-4 tane patates
2 kaşık sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
2 kaşık süt
Tuz, karabiber, kimyon



Yapılışı:


Soğanı rendeleyelim, ufalanmış ekmek içi, kıyma, 1 yumurta tuz ve baharatlarla birlikte yoğuralım. Kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve ortasını çukurlaştıralım. Şekil verdiğimiz köfteleri tepsiye dizelim ve üzerine 1 kaşık yağ gezdirip fırına verelim. 20-25 dakika pişirelim. Başka bir yerde patatesleri haşlayalım. İyice yumuşayınca soyarak çatalla ezelim. Ezdiğimiz patatesleri bir tencereye alalım ve içine 1 yumurta, 1 kaşık yağ ve 2 kaşık süt ilave ederek 5 dakika pişirelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Daha sonra bu patates püresini çanak biçimindeki köftelerin ortasına dolduralım. Salçayı biraz su ile ezerek köftelerin bulunduğu tepsiye yavaşça kenarından dökelim ve tekrar fırına verelim. Köftelerin üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.




__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.07.11, 00:59   #2
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,464
Ettiği Teşekkür: 42735
Aldığı Teşekkür: 74655
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hasan paşa köftesi tarifi

Tarif dediğin böyle olacak işte (çömlek kebabına kadar olan kısım ama).



Teşekkürler Cavidann...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.07.11, 10:19   #3
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 772
Mesajlar: 9,804
Ettiği Teşekkür: 31584
Aldığı Teşekkür: 46817
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Hasan paşa köftesi - Saçaklı Köfte - Çömlek Kebabı Tarifleri

Testi kebabını yapmıştım, tadı damağımda kalmıştı... Çömlek kebabını da denemek lazım. Eminim çok lezzetlidir.
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bamya, çömlek, karabiber, kıyma, maydanoz, nane, pasa, sarımsak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.