30.07.2011, 17:09 | #1 |
Çevrimiçi
|
Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote
Forumumuzda açılmış yemek konularının müdavimlerinden biriyim. Özellikle yeme işinde üstün vasıflara sahip olduğum da malumunuz.
Etleri şöyle bir karıştırıp biberleri doğramaya başlayın. Biberleri bu şekilde halka halka kesin ve derin bir kaba koyun. Sonra nedenini göreceksiniz. Domateslere geldi sıra. Ben böyle enlemesine kesiyorum, nedense rendelerken daha pratik geliyor bana. Ama siz dikey veya çapraz da kesebilirsiniz. Kendinizden de birşeyler katın olaya... İşte derin kabın sırrı... Domatesleri de bu kaba rendeleyerek hazırlıklara devam ediyoruz. Bu arada eti yine karıştırın. Dibi tutmasın fena olur he!.. Etler suyunu çekti ve biraz daha zeytinyağı ilavesinden sonra soğanları da içine koyuyorum. İyice bir karıştın ve bırakın kendi haline biraz... Et ve soğanları bırakın dedim kendi haline, işi bırakın demedim. Tezgahın üzerinde işi biten aletleri güzelce yıkayıp kaldırın. Bu hem temiz bir mutfak hem de düzenli bir çalışma alanı için gerekli. Dağınıklığı sevmem ama arada fena da olmuyor aslında. Ama şimdi değil... Daha sonra hazırladığımız domates ve biberleri etlerin üzerine boşaltıyoruz. Ben biraz sulu sevdiğim için bir bardakta su ilave ettim. Siz kendi arzunuza göre bunu yapın. Bu arada tuz ve pulbiber ilavesinide yapmıştım hazırladığım sosa. Kekikleri pişmeye yakın atarsanız hem kokusu daha hoş olur hemde kekiklerin kararmasını önlersiniz yemeğin içinde... Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte etler dağılıncaya kadar pişmeye bırakın... Şimdi yemeği tabakta da görmek isteyeneniz olur belki içinizde ama bunu yapmayacağım. Nedenine gelince...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim... Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim... |
43 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti. | Aldacı, Anjelik, Aristo, Aybüke, Basakca, Buket, C.Doğan, CadII, Canan, Cansuyu, Damon, DarkAngeL, Derin, Dilaver, Duayen, Efza', Emilio Santos, Gülce, Hasat, Herhangi_Biri, Insanlikarayan, Jazz, KimsE, LaLe, Larasu, Lilium, Limon, Mathematician, NiSaNs, OkyanusunKalbi, Pitsy, Planner, ReaL, Redwine, Sami, Sevda, Smyrna, Starlight, SuLTaN, Umay, USLU, YaReN, ZeZe |
30.07.2011, 17:23 | #2 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sot
Konu başlığında Banemin'in yemek yaptığını okuyunca , tam çatalı bıçağı kapıp gelmiştim ki , anaaaa bide ne göreyim? Sataşma var!!!
Aha tam olarak burada!!! Alıntı:
Banemin efendi, sen daha kasabın yolunu bilmiyorken, ben arka bahçede koyun gırtlaklarken , Canan bacaktan açılmış delikten hava üflüyor, Başakça da koyunun derisini yüzüyordu. Sonra da senin o hazır aldığın kuşbaşı eti kendi ellerimizle hazırlıyorduk... Sonracığıma, pazardan hazıra konarak aldığın domates, biber ve soğanı yine arka bahçede bostanımızda yetiştiriyor, hormonsuz olarak sofraya getiriyorduk... Kalkmış bize yemek dersi veriyor, detttt oradan Allahın hazırcısı. Bir kere beceriksizliğin, yemeği yakmanda. Bari onu yazmasaydın Düşük çeneli olmamak gerekiyormuş demek, ama bu senin için zor olmalı Offf gülmek istemiyorum ya, zorlama beni... Bulaşıklıkta içine domatesi rendelediğin derin kabı göremedim, yoksa onu yıkamayı unuttun mu, ya da kırdın mı? Bu resimdeki artisliğin hoşuma gitti ama. Kendi artisliğinden bahsetmiyorum, bıçağı domatese saplamış öyle çekmişsin ya fotoğrafı, heh işte ondan |
|
30.07.2011, 17:36 | #3 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sot
Lale hanım Lale hanım ben size çiftçilik veya hayvancılık yapamazsınız demedim ki...
Sadece Aşçılıkta zorlanıyorsunuz demiştim. Yemeği yaktığımı kim söyledi ki? Orada yoruma açık iki olasılıktan bahsetmiştim. Diğeride seçenekler arasında... Bulaşık işi ise arada işi biten malzemelerle ilgili bir uyarıydı. Sosu en son eklediğim için tabi ki o resimde yer alamadı. Ama ateş kısıldıktan sonra ilk işim kalan diğer malzemeleri yıkamak oldu. Sormak istedikleriniz veya bilmek istediğiniz püf noktaları konusunda sakın çekinmeyin bak... Ben sizin için varım...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim... Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim... |
30.07.2011, 17:41 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sot
İkinci olasılık üzerinde daha çok durulduğuna göre, demek ki o yemek yanmış. Son halini görmeden asla ikna olmam, çekseydin
Bulaşı konusu tamam. 1 puan aldın benden, derin kap konusunda da ikna oldum, zira ben de işim bitenleri yıkar kaldırırım. bahçecilik ve hayvancılık işine gelince; Banemin efendi, size orada anlatmak istediğim, bizler yemeği ezbere yapmıyoruz, taaaaaa malzemenin başından başlıyoruz. Üretim ve tüketim yani. |
30.07.2011, 17:55 | #5 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sot
Ben ne bahçevanlar gördüm bir domatesi kesemeyen, ne hayvancılar gördüm 2 yumurta kıramayan.
Halep, arşın, atlama falan diye bir söz vardı. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye bir söz daha vardı valla bak... İcraat yukarıda duruyor. Arşın var yani burada... Öyle kopyala yapıştır devri bitti. Hadi icraatınızı görelim..
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim... Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim... |
30.07.2011, 18:19 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sot
Banemin, Banemin...Baksana sen buraya... Her yemek pişirenin sofrasına balıklama atlayan sen, bize ders mi veriyorsun ?..
Lale detaylıca cevap vermiş bana pek bir şey kalmamış. |
30.07.2011, 20:50 | #7 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sot
Alıntı:
Sen bizi görmemişsin. Eğer göremediysen yemek bölümüne bir göz at istersen, özellikle de benim kendi imalatlarıma "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" mış..... Pehhhh... |
|
30.07.2011, 20:54 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sot
Forumda yemek yarışması düzenleyelim. Jüri ben olucam.
Misler gibi yapmış işte,ellerine sağlık Banemin |
30.07.2011, 21:07 | #9 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sot
Aldacı bu işi biliyor. Zaten aramızda ona "Gurme Aldacı" derik.
Lale itiraf et işte güzel yapmışım...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim... Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim... |
30.07.2011, 21:08 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sot
Banemin abi de yemek yapıyormuş meğerse.. Yemek yorumlarını okurken, hazıra konduğunu söylerdi. Soğanları bile ne güzel doğramış. İnanmıyorum artık sana abi.. Meğerse sen bizden bile hamaratmışsın. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
banemin, kuşbaşı, parmaklarınızı, sote, tadınadan, yiyeceğiniz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |