Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 06.10.11, 11:51   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Antep Usulü Vişne Kebabı

Vişne Kebabı




Bu tarifi mutlaka deneyin ve et ile vişnenin olağanüstü tuzlu-tatlı-mayhoş uyumunun tadına varın.


Malzemeler:
  • 1.5 kg vişne
  • 750 g. köftelik kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
  • 2 yemek kaşığı sade yağ
  • 3 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet limonun suyu
  • ½’şar çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, yenibahar
  • Yeterli ince pide ekmek
  • 1 demet maydanoz

Yapılışı:


Vişneleri yıkayın, saplarını çıkarın ve yarısının çekirdeklerini çıkartın. Vişnelerin şeklinin bozulmamasına ve ezilmesine dikkat edin.

Diğer yarısının kevgirde elinizle eze eze suyunu çıkartın.

Diğer tarafta köfteleri hazırlayın. Bir tepside kıymayı tuz, karabiber ve yenibahar ile iyice yoğurun. Elinizi suya batırarak kıymadan ufak parçalar kopartarak irice vişne büyüklüğünde misket gibi yuvarlak köfteler yuvarlayın.

Bir tencerede suyu 1 tatlı kaşığı tuz ile kaynatın. Köfteleri kaynayan suya atın ve bir iki taşım haşlayın. Pişen köfteleri bir kevgir ile sudan alın ve bir kenarda bekletin.

Soğanları halka halka doğrayın. Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı yağda iyice sote edin. Soğanlar iyice yumuşayınca domates salçasını ekleyin ve birkaç kere çevirin.

Köfteleri de tencereye koyun ve tuz ile baharatları ekleyin. Sıktığınız vişne suyunu ve limon suyunu köftelerin üstüne ekleyin.

Tencereyi orta-kısık ateşte pişmeye bırakın. Yaklaşık ½ saat sonra et iyice pişince vişneleri de ekleyin ve yaklaşık 10 dakika daha bir iki taşım kaynayacak kadar pişirin. Etin suyu biraz koyulaşarak adeta ağdalanmalı ve koyulmalıdır.

Pideleri mutfak tahtasında baklava dilimi şeklinde kesin. Pide dilimlerini servis tabağına kebaba altlık olacak şekilde birbirlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin.

Pidelerin üstüne vişneli eti koyun. Biraz da iyice koyulmuş suyundan gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Haydi afiyet olsun
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.11, 17:45   #2
Üye

AutoCAD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Yaş: 40
Konular: 5
Mesajlar: 120
Ettiği Teşekkür: 108
Aldığı Teşekkür: 428
Rep Derecesi : AutoCAD Karimasını arttırmak için doğru yerdeAutoCAD Karimasını arttırmak için doğru yerdeAutoCAD Karimasını arttırmak için doğru yerdeAutoCAD Karimasını arttırmak için doğru yerdeAutoCAD Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Antep usulü Vişne Kebabı

Muhteşem bu da ayrı bir lezzet canan.
__________________
AutoCAD isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz AutoCAD'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.11, 21:02   #3
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Antep usulü Vişne Kebabı

Oyyyyy... Vişnelerin çekirdekleri de çıkmış he


Canannnnnn,
Ben bundan hiç yemedim biliyormusunnnn.

Sakın "verdim tarifi işte, kır bacağını da otur yap" deme uzun iş bu. Öyle uzun zaman harcayamam mutfakta bilesin.





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.11, 21:20   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Antep usulü Vişne Kebabı

Şştt el altından bana adresini ver hele kolay ederiz


Mayhoş mayhoş çok da güzel olurdur
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
antep, kebabı, usulü, vişne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Usulü Çemen Kartal Diğer Yemekler 7 24.12.14 00:24
Saray Kebabı Kartal Et Yemekleri 0 30.01.09 02:47
Antep İşlemesinden Pike Takım KaLiNKa Diğer El Sanatları 3 30.01.09 00:42
Hitit Usulü Izgara Kartal Et Yemekleri 0 25.01.09 01:25


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.