Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 30.10.11, 01:56   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Prenses Tacı (6 Kişilik) - Kuzu Pirzola

Prenses Tacı (6 Kişilik)

Malzemeler
  • Bir buçuk kg’lik kuzu pirzola
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 10*15 adet küçük boy taze patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet pırasa
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 10*15 adet kiraz domates
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı

Zeytinyağını 1 diş dövülmüş sarımsak, kekik ve tuzla karıştırın pirzolalara sürün. Üzerini kapatıp buzdolabında 6 saat dinlendirin. Daha sonra pirzolanın iki ucunu birleştirip mutfak ipiyle bağlayın ve taş şekline getirin. Pirzolanın kemikli uç kısımlarını, yanmaması için alüminyum folyo ile sarıp bir tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin (tepside biriken suyu ara sıra etin üzerine kaşıkla dökün).

Bu arada patatesleri tuzlu suda haşlayıp, ikiye bölün. Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, üzerine verev doğranmış pırasa, patates, dövülmüş sarımsak, 2 dal kıyılmış maydanoz, pulbiber ve tuz ekleyin. Pırasa yumuşayana kadar sote edin. Kuzu tacı servis tabağına alıp alüminyum folyoları çıkarın. Etrafına sote ettiğiniz sebzeleri yerleştirin. Orta kısmını maydanoz, dereotu, defne yaprağı ve kiraz domatesle süsleyip servis yapın.


Kaynak: Sofra Dergisi

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.10.11, 02:00   #2
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,474
Ettiği Teşekkür: 42771
Aldığı Teşekkür: 74687
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Prenses Tacı (6 Kişilik) - Kuzu Pirzola

Resimdekinin aynısı olmazsa tabağımdaki yemem.



Teşekkürler Lale.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 04.03.12, 01:34   #3
☆ hayy-ı meyyit ☆

Anjelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Yaş: 39
Konular: 20
Mesajlar: 461
Ettiği Teşekkür: 3287
Aldığı Teşekkür: 2784
Rep Derecesi : Anjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Post Cevap: Prenses Tacı (6 Kişilik) - Kuzu Pirzola

Bu yemek misafirlikte nasıl yenir anlamıyorum..

Tercihim kemiksiz etten yanadır

Tesekkürler Lale,Malatya kral tacı diye biliyordum bu yemeği...
__________________
Anjelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
defne, karabiber, maydanoz, pirzola, pulbiber, sarımsak, tacı, zeytinyağ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paranoid Kişilik Bozukluğu oneyouu Sosyal Bilimler 2 24.09.16 11:47
Narsistik Kişilik Bozukluğu oneyouu Sosyal Bilimler 0 12.02.09 19:52
Histerionik Kişilik oneyouu Sosyal Bilimler 0 29.01.09 04:07
Geçmişten Günümüze Kişilik Kavramı oneyouu Sosyal Bilimler 0 28.01.09 23:43
Kişilik Bozuklukları |-Asosyal Kişilik - Rastlanma Sıklığı Kartal Psikoloji 0 27.01.09 07:19


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.