Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.11.11, 18:08   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Et Pişirme Hakkında Bilgiler - Etin Kısımları - Eti Saklama Yöntemi



  • Eti ocağa ilk koyduğunuzda önce harlı ateşte suyunu salması sağlanır, daha sonra ocağın altı kısılır, kapağı kapatılır ve bu şekilde salan su çektirilerek et pişirilir.
  • Et pişirilirken sert olmaması için tuz en son ilave edilir.
  • Taze et buzdolabının alt rafında 2 gün dinlendirilip, daha sonra kullanılır.
  • Eti buzdolabında saklamanın birkaç yöntemi vardır. Öncelikle eti kullanım amacına göre kıymalık, haşlama, pirzolalık gibi birer pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine, yayvan olacak şekilde yerleştirilip, derin dondurucuya konur.
  • Bu şekilde etinizi 3 ay süre ile saklayabilirsiniz.
  • Derin dondurucudan aldığınız eti buzdolabının alt rafına indirip, buzu çözüldükten sonra kullanın.
  • Et saklamanın bir diğer olu da eti kavurmaktır. Et, suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Ocaktan almaya yakın baskın olacak şekilde tuz ekleyin. Tuz saklama süresini uzattığı gibi ağır et kokusunu da önlemektedir. Soğuduktan sonra porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz.
Etin Kısımları…


Kuşbaşı: Arka but kısımlarından elde edilir. Taze etin dokusu sert olduğundan pişirildiğinde etiniz sert olur. Bu sebeple 2 gün buzdolabında dinlendirip kullanmaya özen gösterin.



Kıyma: etin sert kısımları kıyma yapımına daya uygundur. Kıyma, yağlı ve yağsız olarak ikiye ayrılır. Yağsız kıyma etin kol ve bacak kısımlarından, yalpı olanı ise kaburga üstü etten elde edilir.



Küşleme: Arka but kemiğinin iç kısmında bulunan, kemiğin yanında yer alan 100-15- gramlık ete küşleme denir.



Pirzola: Kaburga kemiğinden elde edilir. Pirzola alırken pembe renkli olmasına, kemiğin küçük ve kıkırdak dokunun sert olmamasına özen gösterin. Dövülen pirzolanın suyu uçtuğundan önceden dövülmemesi gerekir.



Gerdan: boyun kısmından elde edilir. Gerdan alırken küçük baş olmasına dikkat edin. Pişirme sırasında iliğini çıkartırsanız, ağır et kokusunu önlemiş olursunuz.



Ciğer: Ciğer alırken üst dokusunun kuru ve zar kısmının buruluk olmamasına dikkat edin. Ciğer kesildiğinde içinde siyah gözenekler olmamalıdır. Bahar aylarında ciğer daha lezzetli olur. Ciğeri derin dondurucuda 2 gün süre ile saklayabilirsiniz.



Kaynak: Sofra Dergisi



LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.11.11, 18:27   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,633
Ettiği Teşekkür: 104592
Aldığı Teşekkür: 161409
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Et Pişirme Hakkında Bilgiler - Etin Kısımları - Eti Saklama Yöntemi

Bunda bilmediğim küşlemeden başka birşey yok
Kurban kesiminin yaklaştığı şu günlerde güzel bilgiler teşekkürler Lale
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.11.11, 13:03   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,633
Ettiği Teşekkür: 104592
Aldığı Teşekkür: 161409
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Kurban Etiyle İlgili Bilmeniz Gereken Herşey

Kurban Etiyle İlgili Bilmeniz Gereken Herşey

Kurban eti keserken, pişirirken, tüketirken ve saklarken dikkat edilmesi gerekenler

Kırmızı et içerdiği demir, magnezyum, çinko, fosfor, folik asit, B6 ve B12 ile zengin bir besin kaynağıdır. Ancak et, doğru pişirme yöntemi tercih edilmezse besin değeri kaybıyla birlikte sağlığa da zararlı hale gelir. Haşlama, ızgara veya fırında pişirme en sağlıklı yöntemlerdir. Kızartma veya kavurmadan özellikle kaçınılmalıdır. Burada kavurmaya bir parantez açmak gerekiyor. Her ne kadar kavurmayı sağlık açısından önermesek de kavurma; kurban bayramının olmazsa olmazıdır ve bayram döneminde kavurma tüketimi oldukça artar. Hal böyleyken bizim önerimiz en azından kendi ağırlığının % 25’i iç yağı içeren etin, kuyruk yağı ve tereyağı eklemeden sadece kendi yağında ve çok kısık ateşte ağzı kapalı olarak kavrulmasıdır.

Etleri çok yüksek ateş yerine kısık ateşte pişirin.

Etler pişerken çok sık çevirmeyin çünkü içi çiğ kalır. Eti çevirirken çatal yerine maşa kullanın, çatal batırıp eti delerseniz yine içindeki suyu salar. Bu da hem lezzet, hem besin öğesi kaybı demektir. Az pişmiş ya da yanma derecesinde çok pişmiş etleri tercih etmeyin, az pişmiş etler içindeki mikrobiyal aktivite devam ediyor olabilir. Çok pişmiş, neredeyse yanmış etlerdeki kanserojen madde oranı çok fazladır. En sağlıklı et pişirme yöntemlerinden biri de ızgaradır. Ancak mangal yaparken çok dikkat edilmelidir. Çünkü etin ateşe çok yakın olması kanserojen maddelerin açığa çıkmasına neden olur. Mangal yaparken kömürün kor halini almasını beklemeli ve et ile ateşin arasının 15 cm olmasına dikkat edilmelidir.

Kurban etini yıl içinde de tüketmek istiyorsanız doğru saklamalısınız…

Çiğ et ürünleri, buzdolabında 2-3 günden fazla tutulursa bozulma başlar.

Daha uzun süre saklamak gerekiyorsa pişirmek ya da dondurmak gerekir. Dondurucuya küçük parçalar halinde saklayacağımız ürünleri, plastik buzdolabı poşetlerinde veya yağlı fırın kâğıtlarına sararak saklayın. Alüminyum folyo ve cam kaplarda asla dondurmayın, folyo ile saklandığında; alimünyum zamanla (aşınmaya) korozyona uğrayacak ve besinlere geçecektir. Cam kaplarda ise donmanın verdiği genleşmeyle camın patlamasına yol açacaktır. Etlerinizi daha sonra nasıl kullanacaksanız öyle saklayın. Eğer kıyma olarak kullanacaksanız, kıyma şeklinde, kuşbaşı kullanacaksanız kuşbaşı şeklinde ve bir yemeklik olacak şekilde saklayın. Dondurucudan çıkan bütün eti, kıyma haline getirmek, bakteriyel yükü çok fazla artırır, ayrıca besin öğesi kaybına yol açar.



Dondurucuda en fazla 1 yıl saklanabilir


Dondurduğunuz güne ait tarihi kaydedin. En çok bir yıl saklanabileceği için, bu tarih çok işe yarayacak. Buzlukta depolarken ilk giren ilk çıkar kuralını uygulayın. Tüm donmuş ürünler, çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalı ve kısa süre içinde tüketilmelidir.


Donmuş eti buzdolabında çözdürün


Donmuş etler, buzdolabında çözdürülmelidir. Çabuk çözünmesi amacıyla kalorifer ve soba üzerinde ya da oda sıcaklığında bekletmeyin. Mümkünse donmuş ürünü çözündürmeden pişirmek en doğrusu. Ancak hemen pişiremeyecekseniz, buzdolabının alt raflarına, temiz bir kap içinde bekletin. Altında ki kabın içinde su birikmesi, bozulmayı kolaylaştırır. Bu nedenle kabı sık sık değiştirin.


Sebzesiz sofra kurmayın


Etler, posa ve C vitamininden fakir, demir, B12, folik asit ve birçok vitamin mineral yönünden zengindir. Yoğun et tüketimi; yoğun toksin almak anlamına gelmektedir ki, C vitamini gibi bir antioksidana ihtiyacımız oldukça artmaktadır. Öğününüzü planlarken bu nedenleri göz önüne almanız gerekir. Bunun için;
• Etinizi olabildiğince posa ve C vitamininden zengin olan çeşitli sebzeler ile pişirin veya tüketin.
• Etli yemeklerde portakal suyu veya domates suyu için.
• Posa ve su içeriği yönünden zengin salataları sofranızdan eksik etmeyin. Böylece sindirimi zor olan etlerin, gaz, şişkinlik, kabızlık gibi rahatsızlıklar yaşatmasına engel olacaktır.
• Demirin emilimini artırdığı bilinen C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketilmesi kansızlık yaşayanlar için de faydalıdır.


Reddedemiyorsanız, porsiyonları küçültün


Çok ısrar ediliyor veya çok da sevdiğiniz bir tatlıyla karşılaştınız.
• Abartıya kaçmadan, küçük porsiyonlarda yiyin.
• Size ikram edilenleri seçme şansınız varsa hamurlu tatlılar yerine daha hafif olan sütlü tatlıları tercih edin.
• Hamur tatlılarının yenmesi durumunda kan şekeri kontrolü için tatlı tüketiminin ardından süt veya ayran tüketin.
• Kahve ve çay yerine bitki veya meyve çayları tercih edin. Bayramda artış gösteren kahve ve çay tüketimi aşırı miktarlara ulaştığında uykusuzluk, mide problemleri ve kalp ritim bozukluklarına neden olabilir.


Diyetiniz bozulmasın


Diyet yapmak demek, sürekli aynı listeyi her gün her şartta yapmak demek değildir. Önemli olan sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı yapmaktır. Hedefinizi diyet yapmak olarak koyunca, mutlaka sekteye uğrayacaktır. Ancak eğer amacınızı sağlıklı beslenmek olarak belirlerseniz; bayram, özel yemekler veya arkadaş toplantıları hiç fark etmez. Her ortamda var olan seçeneklerden, kendi mönünüzü belirleyebilirsiniz. Kurban Bayramı için de bu durum geçerlidir.

Eğer şeker hastası iseniz, sizin diğer arkadaşlarınıza göre daha çok dikkat edeceğiniz şey, ara öğünleri atlamamak ve çok uzun süre aç kalmamaktır. Bunun için gideceğiniz yere ara öğününüzü de beraberinizde götürün.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elif Karacanoğlu

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.09.13, 16:21   #4
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20327
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Et Pişirme Hakkında Bilgiler - Etin Kısımları - Eti Saklama Yöntemi

Faydalı bilgiler için teşekkürler LaLe

Canan'ın verdiği bilgilerin içinde, bilmediğim bir şey yok


__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.13, 00:22   #5
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Et Pişirme Hakkında Bilgiler - Etin Kısımları - Eti Saklama Yöntemi

Bana eziyet, bazılarına güzel ve ızgaralı gelen bayrama sayılı günler kaldı.

Eti çok sevenlerin bilgilerini tazelemesinde fayda olacağını düşündüm de.







__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.13, 01:39   #6
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Et Pişirme Hakkında Bilgiler - Etin Kısımları - Eti Saklama Yöntemi

Babam başında durduğundan, icabında akşam yemeği için ekmek salmasına bile kavurmayı zor alırız.

Kurban eti 1 gün bekletilip ertesi gün parçalandığında daha iyi ayrılabilir.

Sıcağı sıcağına kendisini saldığından verimli olmayıp doğranmıyor.

Sıyırma sırasında dış yüzeydeki jelatin donmadığı içinde, bıçak kazaları muhtemelen çoğalıyor.

Sayenizde bilgilerimi tazelemiş oldum. Teşekkür ederim LaLe ve Canan.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.13, 01:56   #7
» İsyankar Zır Deli «

Inatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 126
Mesajlar: 2,230
Ettiği Teşekkür: 7316
Aldığı Teşekkür: 12039
Rep Derecesi : Inatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Et Pişirme Hakkında Bilgiler - Etin Kısımları - Eti Saklama Yöntemi

Neden bilmiyorum et göresim gelmedi sanırım kurban yaklaştığı için olsa gerek.Üstelik vejetaryen bile değilim ama Pratiklik öğrenmesem de olur sanırım ama yinedeben gibi tembel olmayanlar için eminim güzel bilgilerdir.Teşekkürler paylaşımlar için
__________________
Inatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.13, 14:16   #8
Yasaklı Üye

Slower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 29
Konular: 122
Mesajlar: 2,648
Ettiği Teşekkür: 13619
Aldığı Teşekkür: 8410
Rep Derecesi : Slower muhteşem birisiSlower muhteşem birisiSlower muhteşem birisiSlower muhteşem birisiSlower muhteşem birisiSlower muhteşem birisiSlower muhteşem birisiSlower muhteşem birisiSlower muhteşem birisiSlower muhteşem birisiSlower muhteşem birisi
Ruh Halim: Cok Dertli
Standart Cevap: Et Pişirme Hakkında Bilgiler - Etin Kısımları - Eti Saklama Yöntemi

Konu için teşekkürler.
Slower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Slower'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.13, 14:30   #9
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,794
Ettiği Teşekkür: 32109
Aldığı Teşekkür: 44608
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Et Pişirme Hakkında Bilgiler - Etin Kısımları - Eti Saklama Yöntemi

Kavurma zamanı
Başka zaman kavurma falan sevmem. Ama bu kurban etinin kavurmasını her zaman çok sevdim. Yağlı falan dinlemem. Her türlü yerim. Nedenini bilmiyorum ama kurban eti her zaman çok lezzetli geliyor bana. Belki kasaptan aldığımız etin ne olduğu belli olmadığından olabilir.
Cinayet sözüne katılmıyorum. Hergün milyonlarca hayvan normal zamandada zaten kesiliyor. Bunu adabı ile yapanların bir cinayet işlediğini sanmıyorum. Sadece çok fazla göz önünde oluyor. Yoksa etin mangalını haşlamasını sevenler bir katliamdan bahsetmemeli. Normaldede et tüketiminiz fazla.
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.13, 15:10   #10
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Et Pişirme Hakkında Bilgiler - Etin Kısımları - Eti Saklama Yöntemi

Konuya tekrar bakınca şu kanıya vardım; hepimiz yamyamız
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilgiler, buzdolabı poşeti, ciğer, derin dondurucu, etin, etiyle, gerdan, herşey, kavurma, küşleme, kısımları, kıyma, pirzola, saklama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yapraklar Hakkında Bilgiler |Bölümler-Biçimleri-Damarları - Kolleksiyonculu Kartal Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç 2 10.02.16 18:59
Dalış Sporu Hakkında Detaylı Bilgiler - Tarihçesi - Malzemeleri -Her Türlü Kartal Avcılık 7 13.09.15 15:44
Lastik Hakkında Genel Bilgiler (Bilinmesi Gerekenler) Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 12 09.03.15 17:30
World Rally Championship - Dünya Ralli Şampiyonası Hakkında Temel Bilgiler Kartal Modifiye Araçlar 0 31.01.09 04:16
Canlılar Hakkında İlginç Bilgiler SlySnake Hayvanlar Alemi 0 25.01.09 21:45


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.