Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.03.12, 22:50   #21
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51268
Aldığı Teşekkür: 25264
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster

Duydum...duydum da sözünü tutmayacağım işte

Yemeğin salçalısı güzel olurmuş Duayen'ciğim
Biber salçası göndericem bende sana, el yapımı
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.03.12, 22:59   #22
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8932
Mesajlar: 31,121
Ettiği Teşekkür: 105470
Aldığı Teşekkür: 162920
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Çok acı olsun ama. İştahımı artırsın
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.03.12, 01:29   #23
☆ hayy-ı meyyit ☆

Anjelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Yaş: 39
Konular: 20
Mesajlar: 461
Ettiği Teşekkür: 3287
Aldığı Teşekkür: 2784
Rep Derecesi : Anjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Etle aram pek iyi olmadığı halde yinede tadına bakmak isterdim

Birde tüm olarak fırına kapatılan bir çeşit kebap daha vardı damlayan yağında pirinç pilavı pişiriyorlardı yıllar önce tv de izlemiştim ama hangi yöreye ait hatırlayamadım, oda çok güzel görünüyordu


Tesekkürler Canan...
__________________
Anjelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Anjelik'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.13, 18:24   #24
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12324
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Bu kuyudan babam çıksa yerim
Teşekkürler Canancım
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.14, 01:16   #25
Gerçek Üye

Yavuzhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 43
Konular: 54
Mesajlar: 755
Ettiği Teşekkür: 925
Aldığı Teşekkür: 3281
Rep Derecesi : Yavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Konu biraz eskimiz ama ben yinede sizi pahalı bir yemekten kurtarayım istedim...

Şimdi bu yemeği evdede çok kolay ve rahat bir şekilde yapabilirsiniz.. Ha tadı aynı etkiyi yaratmaya bilir fakat yinede kolay ve yenilesi bir yemek olur..

1 kuzu kolu ister 4-5 parçaya isterseniz 2 parçaya böldürüp düdüklü tencereye atın.. güzelce en az 30 dk en fazla 45 dk kadar pişirin.. ( Tüm pişirme zamanı..Düdüğü kapattıktan sonra 30-45 dk arası pişirirseniz açtığınızda kemikler elinize gelir dağılır)

Düdüklü tencereden aldıktan sonra.. tereyağı ile ister tavada kızartın.. isterseniz oda sıcaklığında erimiz tereyağını etin üzerine sürüp fırına sürün.. karar sizin...

Eti tadlandırmak için bir iki küçük dokunuş yapabilirsiniz.. Ben 2. yapışımda düdüklüye koymadan evvel etin içine top kekik karabiber, soğan , yeşil biber ile karıştırıp bir kaç saat bekletmiştim.. Hepsinin tadı ete geçmişti... 3. yapışımda ise bunlara dereotu ve taze nanede eklemiş. haşlamadan ızgara yapmıştım oda leziz olmuştu..
__________________
Yıl 1923... Ne Mutlu Türküm Diyene... Hedef 2023..Ne oldu Türküm Diyene!!!! Ses Ver Türkiye !
Yavuzhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Yavuzhan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.14, 01:22   #26
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16940
Aldığı Teşekkür: 25994
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Sevgili Yavuzhan,

Bu saatte konuyu hortlatma sebebin, uykudan feragat etmemize sebep olmak mı
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.14, 12:36   #27
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8932
Mesajlar: 31,121
Ettiği Teşekkür: 105470
Aldığı Teşekkür: 162920
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Yavuzhan Mesajı göster
Konu biraz eskimiz ama ben yinede sizi pahalı bir yemekten kurtarayım istedim...

Şimdi bu yemeği evdede çok kolay ve rahat bir şekilde yapabilirsiniz.. Ha tadı aynı etkiyi yaratmaya bilir fakat yinede kolay ve yenilesi bir yemek olur..

1 kuzu kolu ister 4-5 parçaya isterseniz 2 parçaya böldürüp düdüklü tencereye atın.. güzelce en az 30 dk en fazla 45 dk kadar pişirin.. ( Tüm pişirme zamanı..Düdüğü kapattıktan sonra 30-45 dk arası pişirirseniz açtığınızda kemikler elinize gelir dağılır)

Düdüklü tencereden aldıktan sonra.. tereyağı ile ister tavada kızartın.. isterseniz oda sıcaklığında erimiz tereyağını etin üzerine sürüp fırına sürün.. karar sizin...

Eti tadlandırmak için bir iki küçük dokunuş yapabilirsiniz.. Ben 2. yapışımda düdüklüye koymadan evvel etin içine top kekik karabiber, soğan , yeşil biber ile karıştırıp bir kaç saat bekletmiştim.. Hepsinin tadı ete geçmişti... 3. yapışımda ise bunlara dereotu ve taze nanede eklemiş. haşlamadan ızgara yapmıştım oda leziz olmuştu..
Hakiki büryanin tam tadini vermese de, bu tarif de denemeye deger.
Teskkürler Yavuzhan...
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.14, 13:56   #28
Gerçek Üye

Yavuzhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 43
Konular: 54
Mesajlar: 755
Ettiği Teşekkür: 925
Aldığı Teşekkür: 3281
Rep Derecesi : Yavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Dün yemek kısmına girince bu geldi gözüme..

Oğlan yatırmadıydı bizi daha..

Yemek konusunu seviyorum.. Yapmayı yeni şeyler denemeyi seviyorum..
__________________
Yıl 1923... Ne Mutlu Türküm Diyene... Hedef 2023..Ne oldu Türküm Diyene!!!! Ses Ver Türkiye !
Yavuzhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Yavuzhan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.14, 14:18   #29
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8932
Mesajlar: 31,121
Ettiği Teşekkür: 105470
Aldığı Teşekkür: 162920
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Büryan



Başka bir kaynaktan Büryan kebabı:

Büryan kebabı, Türkiye'nin birçok yerinde yapılan ama daha çok Bitlis yöresine ait bir et yemeğidir. Arapça'da Perive olarak da adlandırılır.

Yapılışı
Büryan, Kuzunun bütününün (organları alınmış şekilde) yaklaşık 2-3 metre derinliğinde çamur ile kapağı kapatılmış bir kuyuda odun ateşi ile pişirilmesi ile olur. Kızgın kuyularda pişirilen "Büryan" genelde yazın tüketilen bir et yemeğidir. Et çengellerle önceden kızdırılan yeraltı kuyularına sarkıtılır ve kuyunun ağzı kapatılır. Kuyudan alınan pişmiş etler askılarda satışa sunulur. Kemikli ve kemiksiz çeşitleriyle servis edilir. Ayrıca kuzunun yağlı, yağsız veya orta yağlı kısımlarından da tercih edilebilir.




Bu lezzetli yemeğin ayrıntılı yapılışı şöyledir

Kuyu içerisinde odun yakılarak, ateş köz haline getirilir. Kuzu etinin (Yarım gövde) but ve kol kısmı ayrıldıktan sonra, leğen kemiği bırakılarak diğer kemiklerden sıyrılır. Kemikli etler, kuyuya yerleşebilecek büyüklükte kulplu kazan içerisine konur, su ilave edilerek köz üzerine yerleştirilir. Kemiksiz etler, çember şeklinde bulunan demire yerleştirilmiş çengellere, 10-15 tane yarım gövde, leğen kemiğinden asılır ve kuyu içerisine havada kalacak şekilde, duvarlara değmeden daldırılır, kuyunun üstü metal kapak ile kapatılarak kenarları çamur ile sıvanır.



Pişme esnasında etin yağı, kazanın içine damlayarak, kuyu içerisinde duman oluşmadan etin daha lezzetli pişmesi sağlanır. Ortalama 2-2.5 saat sonra pişen kemiksiz etler, kuyudan çıkarılarak tezgah üstüne asılır. Bıçak ile istenilen miktar kadar kesilerek tartılır ve kuşbaşı büyüklü ünde pide ekmek üzerine doğranarak, tuzlanıp taş fırında ısıtıldıktan sonra servis yapılır. Ortalama 3-3.5 saat sonra, kazan kuyudan çıkarılarak, pişen kemikli etler bir tepsi içerisinde tezgaha konur ve istenilen miktar kadar tartılarak, pide ekmek üzerinde tuzlanıp, taş fırında ısıtılarak servis yapılır. Büryan Siirt ve Bitlis'te yapılmaktadır. Siirt Büryanı ile Bitlis Büryanı arasında farklılık görülür. Günümüzde İstanbul Fatih'te de yapılmaktadır.

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.14, 14:34   #30
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,810
Ettiği Teşekkür: 17687
Aldığı Teşekkür: 28933
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Uykudan Feragat Ettiren Yemek : Büryan ( Kuyu Kebabı )

Büryan kuyu içinde ateşde yavaş yavaş piştiğinden etler kemikten dökülecek kıvamına geliyor..

Orada bir arkadaşım var tadını anlata anlata bitiremez. Herkesin yemesi gereken bir tat olduğunu söyler..

Şimdi bu konuyu yenilemenin ne gereği vardıki @Canan
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
büryan, ettiren, feragat, kuyu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.