Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.04.2012, 20:03   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Osmanişmane Tarifi

Osmanişmane Tarifi



Malzemeler

100 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
5 adet mantar
2 adet sivri biber
Yarım domates
1 dilim pastırma
Tuz
1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz


Beğendi için:

2 adet patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz


Üzerine:

Rendelenmiş kaşar peyniri
Osmanişmane Yapılışı


Eti tereyağında sote edin. Üzerine doğranmış mantar ve sivri biber ekleyip 5 dakika kavurun. Daha sonra kabukları soyulduktan sonra iri küpler halinde doğranmış domates, ikiye bölünmüş pastırma ve cevizi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Beğendiyi hazırlamak için, patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin, kabuklarını soyun. Tereyağını bir tavaya alıp, irice doğranmış patlıcanı 10 dakika pişirin. Zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Karışımı ocaktaki patlıcana ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaşar peyniri ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Etli karışımı bir güvece yerleştirin. Üzerine beğendiyi yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.


Afiyet olsun.



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.2012, 20:13   #2
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Osmanişmane Tarifi

Malzeme listesi, yemeğin yapılışı falan tamam, bunları bir şekilde çözer ve hallederim...

Başakça benim senden başka bir ricam olacak.

Bu yemeğin ismini kolay telaffuz edebilmek için de bir tarifin var mı?
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.2012, 22:17   #3
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Osmanişmane Tarifi

Gerçekten o ne biçim isim


Bu malzemelerle yapılan Osmanişmaneyi yerimm ben.

Malzemelerin hepsi de var evde ( yalnız kuzu değil dana eti ) yarın gulaş yapacaktım, bunu mu denesem acaba

Başakça teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.04.2012, 23:52   #4
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Osmanişmane Tarifi

Yemeğin ismi itici,görüntüsü çekici.

Dana eti ile denemek üzere notumu alıyorum. Yaptığımda ''nedir bu ''diye sorduklarında, adını çoktan unutmuş olacağımdan kendimce bir isim bulacağım kesin.

Teşekkürler Başakça.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.2012, 00:02   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Osmanişmane Tarifi

Pismaniyeden bozma gibi olmus yemegin adi, ama mutlaka cok lezzetlidir. O kadar malzemeden sonra, hele bir de üstüne peynir rendesi ve firina atilmasi... Offf diyorum sadece.

Patlicana deginmeden gidecegimi sandiysan yanildin Basakcacigim Icinde patlican olan her yemek benim icin bastan ilk sirayi almistir.


Tesekkürler paylasim icin.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.2012, 00:06   #6
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Osmanişmane Tarifi

Görüntüsü gerçekten harika.

Et koymasam olur sanırım , için de yeteri kadar sebze var zaten

Teşekkürler Başakça.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.2016, 17:18   #7
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Osmanişmane Tarifi



Osmanişmane

Başka yorum yok
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.2016, 18:09   #8
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Osmanişmane Tarifi

Tamda karnım acıkmıştı...

Enfes görünüyor...

Teşekkürler Başakça...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beğendi, bölünmüş, ceviz, doğranmış, dövülmüş ceviz, kabuk, kavurun, kaşar peyniri, kaşık, közleme, kuzu eti, osmanişmane, pastırma, sivri biber, sote, soyulmuş, tereyağ, zeytinyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.